Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για Αυστρία

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί για Αυστρία έχοντας σημαντικές εκκρεμότητες στο ρόστερ του.

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί για Αυστρία, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, και τα κενά στο ρόστερ του είναι πολλά. Γίνεται προσπάθεια να κλείσει άμεσα μία μεταγραφή, αλλά πολλές φορές κάτι μπορεί να χαλάσει ακόμα και την τελευταία στιγμή για λεπτομέρειες.

Ποτέ ένα ρόστερ δεν είναι ολοκληρωμένο όταν ξεκινάει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ωστόσο, ο βασικός στόχος είναι να έχει διαμορφωθεί σε σημαντικό βαθμό έως τότε. Ο Παναθηναϊκός δεν το έχει καταφέρει. Ξεκίνησε σχετικά γρήγορα με παίκτες που ήξερε τι μπορούν να δώσουν, αλλά στη συνέχεια κάπου κόλλησε.

Λοντίγκιν, Γκάνεα και Τσέριν είναι οι τρεις προσθήκες που έχουν γίνει. Ο πρώτος αποκτήθηκε για να ανεβάσει την ποιότητα στη θέση του τερματοφύλακα, εφόσον ο Διούδης ψάχνεται. Παρεμπιπτόντως, στην Ιταλία υπήρξε ένα σενάριο για την Περούτζια και τον Μπρινιόλι. Από τη στιγμή που ο Ιταλός δεσμεύεται με συμβόλαιο, οι «πράσινοι» θα πρέπει να ικανοποιηθούν οικονομικά για να τον δώσουν. Συν τοις άλλοις, η Serie B δεν είναι ο πιο ελκυστικός προορισμός. Ο Γκάνεα πήγε στο «τριφύλλι» αντί του Χατζηθεοδωρίδη και ο Τσέριν σε πρώτη φάση λογίζεται ως μία επιπλέον λύση στα χαφ. Έφυγαν, άλλωστε, μεταξύ άλλων οι Μαουρίσιο και Λούντκβιστ.

Υπήρχαν και πιο σημαντικές αποχωρήσεις από τους δύο τελευταίους. Αυτά είναι τα κενά που θέλει ο Παναθηναϊκός να κλείσει. Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ είναι οι παίκτες που πρέπει να αντικατασταθούν, ενώ με την πώληση του Βέλεθ στην Αλ Φατέχ άνοιξε η συζήτηση για τον παρτενέρ του Σένκεφελντ.

Είναι πολλές, συνεπώς, οι εκκρεμότητες και δεν τελειώνουν εδώ. Θα αποκτηθεί ακόμη φορ που θα κάνει τη διαφορά και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και μίας ακόμη έξτρα προσθήκης. Το «τριφύλλι» φεύγει για Αυστρία και δεν έχει ολοκληρώσει ούτε το 50% του μεταγραφικού του σχεδιασμού. Αυτό μόνο ιδανικό δεν είναι.