Η πράσινη εξέδρα στον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

To «ντεκόρ» θυμίζει καλοκαίρι 2014, όταν ο Παναθηναϊκός προερχόταν από έναν δυνατό δεύτερο γύρο που τον έφτασε μέχρι τη 2η θέση της Super League και το Κύπελλο Ελλάδας. Πυροτέχνημα ή εδραίωση;

Κυπελλούχος μετά από 8 χρόνια, διεκδικητής της 2ης θέσης (με την προοπτική να ξαναγίνει επιτέλους της 1ης), κυρίαρχος στα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2021-22, χάρη στην εργατικότητα, τη μαεστρία και την αύρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

To «ντεκόρ» θυμίζει καλοκαίρι 2014, όταν το κλαμπ προερχόταν από έναν δυνατό δεύτερο γύρο που το έφτασε μέχρι τη 2η θέση της Super League και το Κύπελλο Ελλάδας. Αφού προηγουμένως είχε διαψεύσει πανηγυρικά τις προβλέπεις που το ήθελαν ακόμα και να μάχεται για την παραμονή, με νωπό το παράδειγμα του υποβιβασμού της ΑΕΚ. Τότε στον πάγκο βρισκόταν ο Γιάννης Αναστασίου.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο άργησε να διεκδικήσει ξανά τίτλο μέχρι τέλους, αλλά προσέγγισε τον υποβιβασμό και αντιμετώπισε τον εφιάλτη των χρεών. Γνώρισε τιμωρίες και αποκλεισμούς. Βίωσε την πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας του.

Η σεζόν 2013-14 αποδείχθηκε ένα πυροτέχνημα. Τρανταχτό μεν, πυροτέχνημα δε. Μοιραία τώρα γίνεται ο σχετικός παραλληλισμός. Μπήκαν άραγε οι βάσεις για ένα στιβαρό μέλλον; Ή θα αποδειχθεί εφήμερη και η φετινή χαρά της κατάκτησης του Κυπέλλου;

Διότι, ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι μόνιμος (ή σχεδόν μόνιμος) διεκδικητής των τίτλων. Και, κατ’ επέκταση, να ανανεώνει συχνά την τροπαιοθήκη του. Είναι τόσες οι φορές που έχει γραφτεί αυτό. Θα γράφεται μέχρι το κλαμπ να επανέλθει σε τροχιά πρωταθλητισμού ή… διαλυθεί. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Τέλος.

Στο μεταξύ, ο κόσμος πείστηκε από το closing της περυσινής σεζόν και κλείνει μαζικά θέση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

H ΠΑΕ ευχαρίστησε τους φιλάθλους για τη μεγάλη ανταπόκριση, ενώ ενημέρωσε ότι οι διαθέσιμες κάρτες είναι πλέον ελάχιστες και σε μεμονωμένες θέσεις.

«Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο της Λεωφόρου για να πανηγυρίσουμε μαζί τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού», αναφέρει ο σύλλογος.

Μακάρι αυτός ο κόσμος, ο οποίος έχει βιώσει αμέτρητες πίκρες επί σειρά ετών, να μην προδοθεί ξανά. Η διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα να εργαστούν σκληρά για να προσφέρουν χαρές.

Δείτε πώς επέστρεψε ο Παναθηναϊκός (με την ευχή να εδραιωθεί εκεί που αξίζει)