Απέναντι σ’ αυτό που δήλωσε δημόσια ο Γιώργος Δώνης, η θεωρία του μηδενικού μπάτζετ συνεχίζει να υπάρχει… Όσα λέει ο προπονητής στις τοποθετήσεις του είναι… Ευαγγέλιο για τον Παναθηναϊκό. Οι ποδοσφαιρικές αναλύσεις του. Η ενημέρωση για το πως περνά η ομάδα την καθημερινότητά της (όπως αυτό που μαθεύτηκε μετά το 5-1 του Σαββάτου, οπότε και...

Απέναντι σ’ αυτό που δήλωσε δημόσια ο Γιώργος Δώνης, η θεωρία του μηδενικού μπάτζετ συνεχίζει να υπάρχει…

Όσα λέει ο προπονητής στις τοποθετήσεις του είναι… Ευαγγέλιο για τον Παναθηναϊκό. Οι ποδοσφαιρικές αναλύσεις του. Η ενημέρωση για το πως περνά η ομάδα την καθημερινότητά της (όπως αυτό που μαθεύτηκε μετά το 5-1 του Σαββάτου, οπότε και ο 49χρονος αποκάλυψε τη συνεδρία με τους παίκτες του για το τι κάνουν καλά και τι όχι ως τώρα), ακόμη και η ατάκα για τον Αλαφούζο που πράττει το αυτονόητο.

Η επιλεκτική αντιμετώπιση των όσων λέει, όμως, είναι θέμα. Όσον αφορά την απάντηση περί τήρησης των δεσμεύσεων που έλαβε το καλοκαίρι από τον πρώην πρόεδρο, την οποία σχολίασε στο Open, ορθώς το τόνισε. Είναι σημαντικό να περνά προς τα έξω, από τη στιγμή που οι δηλώσεις του Δώνη έχουν αξία, πως όλα λειτουργούν ομαλά.

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Ο,ΤΙ ΕΙΠΕ…

Λίγο νωρίτερα όμως, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον Απόλλωνα Σμύρνης ο προπονητής ήταν σαφής σε ερώτηση για το μπάτζετ του Ιανουαρίου και τη μεταγραφική πολιτική ενίσχυσης στον πρώτο μήνα του 2019. Ακολουθείται το πλάνο που αποφασίστηκε το καλοκαίρι, απόλυτα εξαρτώμενο από την οικονομική κατάσταση στον σύλλογο και τους περιορισμούς μεταγραφών.

Σίγουρα μπάτζετ θα μπορούσε να υπάρξει, αν είχε ολοκληρωθεί το deal με τον Ταϊλανδό ή αν ο Αλαφούζος είχε τη διάθεση να πληρώσει ή έβρισκε κάποιον άλλον να τον βοηθήσει.

Το ζητούμενο, όμως, αυτή τη στιγμή είναι να γίνει η διαμόρφωση ενός πυρήνα παικτών, οι οποίοι θα δομήσουν το ρόστερ στο οποίο θα στηριχτεί ο Παναθηναϊκός από το επόμενο καλοκαίρι. Πόσο πιο σαφές να το κάνει ο Δώνης; Είναι δεδομένο ότι η χρονιά είναι μεταβατική, όπως κι αν τελειώσει. Ανεξάρτητα κι αν άρχισε τόσο καλά. Από το υπάρχον δυναμικό πρέπει να γίνει ξεσκαρτάρισμα. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, είναι κι αντίληψης της κατάστασης από τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή Νταμπίζα.

Εντύπωση προκαλεί που μία τοποθέτησή του, «απαντήθηκε» με τη γνωστή θεωρία μηδενικού μπάτζετ τον Ιανουάριο. Σαν ν’ αγνοείται επιδεικτικά ό,τι είπε!