Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στο Sportime, μετά τη φιλική «πεντάρα» του «τριφυλλιού» στη Χους.

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας στο Sportime, αμέσως μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της Χους με 5-0.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δώνης σχολίασε: «Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να βλέπω αυτά που κάνουμε στην προπόνηση. Το έχω πει και στα παιδιά, όταν μιλάω σε κάποιο πρόσωπο δεν απευθύνομαι στο πρόσωπο, αλλά στη θέση. Έχω απαίτηση από τους υπόλοιπους αυτά που κάνουμε, να τα βλέπουμε κι απ’ τους ίδιους στην προπόνηση, αλλά και στα παιχνίδια. Νομίζω είναι καλά αυτά τα φιλικά, γιατί σου δίνουν την ευκαιρία να έχεις περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια σου. Να δούμε κάποια πράγματα που προσπαθούμε να κάνουμε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τη σοβαρότητα στο αμυντικό κομμάτι κατά πρώτο λόγο, γιατί δε δώσαμε τίποτα στον αντίπαλο. Στο επιθετικό σκέλος είχαμε πολλά πράγματα ανάμεσα στις ζώνες, αλλαγές παιχνιδιού, πολλά ένα-δύο στην αντίπαλη περιοχή. Απλώς αυτό που θα συστήσω πάλι στους νέους παίκτες, είναι πως όταν αφήνουμε τόσες φάσεις και κάνουμε τόσες πολλές ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, εκεί πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, όχι επιπόλαιοι, ούτε υπερόπτες, γιατί πρέπει βάλουμε το γκολ με την πρώτη. Ούτε με τη δεύτερη, ούτε με την τρίτη, για να γίνουν σοβαροί παίκτες στο μέλλον.

Σχετικά με την αφομοίωση της τακτικής του 3-4-3 από τους μικρούς, ο προπονητής του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Νομίζω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην προπόνηση, όλοι τα πάνε πολύ καλά, γιατί είναι πειθαρχημένοι και προσπαθούν ν’ ακολουθήσουν το πλάνο της ομάδας».