Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου οργάνου ο Παναθηναϊκός έχει τρεις εργάσιμες ημέρες από την επόμενη ημέρα κοινοποίησης της απόφασης για την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του πρώην παίκτη του «τριφυλλιού». Αναλυτικά η απόφαση: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε την ακόλουθη απόφαση αναφορικά με την υπόθεση του αιτούντος MICHAEL ESSIEN, επαγγελματία ποδοσφαιριστή και της καθής η...

Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου οργάνου ο Παναθηναϊκός έχει τρεις εργάσιμες ημέρες από την επόμενη ημέρα κοινοποίησης της απόφασης για την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του πρώην παίκτη του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά η απόφαση:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε την ακόλουθη απόφαση αναφορικά με την υπόθεση του αιτούντος MICHAEL ESSIEN, επαγγελματία ποδοσφαιριστή και της καθής η αίτηση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ.

Δέχεται την από 2-3-.2018 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 8077/2-13-2018) αίτηση του αιτούντος MICHAEL ESSIEN.

Ενεργοποιεί σε βάρος της καθής ΠΑΕ μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, που επιβλήθηκε με την ως άνω 100/2017 απόφαση, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν συντρέχει λόγος αφαίρεσης βαθμών από την υπάρχουσα βαθμολογία για τους «πράσινους». Το -3, αν δεν προκύψει κάποια λύση (εξόφληση ή διακανονισμός), θα εφαρμοστεί από το νέο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την πρεμιέρα της Super League 2018/2019. Άρα υποβιβασμός δεν προκύπτει ως απειλή (υπάρχουν ήδη δύο -3 από τον Βέμερ)… Να σημειωθεί, απλά, ότι την επόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός θ’ αρχίσει με -6, λόγω μη αδειοδότησης.

Το ποσό, για το οποίο προέκυψε η ποινή, είναι περίπου 37 χιλιάδες ευρώ όπως κατέγραψε η εφημερίδα Sportime (δόση Μαρτίου και υπόλοιπο δόσης Φεβρουαρίου).