menu

Η ακτινογραφία της Pan Asia!

Χρήστος Δημόπουλος

Η έντυπη έκδοση του Sportime αναδεικνύει τη σύσταση της ασιατικής εταιρείας, με την οποία μπαίνει ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ στον Παναθηναϊκό.

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα υπήρχε μία άγνοια για τη σύσταση της Pan Asia. Την εταιρεία μέσω της οποίας, δηλαδή, ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μπαίνει στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το Sportime έψαξε το θέμα κι έχει τις σχετικές απαντήσεις.

Δεδομένο πρώτο. Η Pan Asia είναι μία εταιρεία που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ιδρύθηκε στις 22 Αυγούστου του 2018. Δεδομένο δεύτερο. Διευθυντής της είναι ο Τεεκαρόζ (Μπανκ) Πιαμπονγκσάρν (ένθετη φωτό), το προφίλ του οποίου θα αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια παρακάτω. Γραμματέας της Pan Asia, λογίζεται ο Χρήστος Νεοκλέους. Ποιος είναι όμως ο 37χρονος Ταϊλανδός, που διευθύνει την ασιατική εταιρεία;

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

Ο Τεεκαρόζ ή αλλιώς Μπανκ Πιαμπονγκσάρν, είναι σύμβουλος κι εκ των διευθυντών της Empire Asia Group του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και συνάμα, εκτελεστικός διευθυντής της Reignwood International Resources Investment του Χονγκ Κονγκ. Μιας κοινοπραξίας μεταξύ της εταιρείας-κολοσσού Reignwood της Κίνας και του ομίλου Bakrie της Ινδονησίας. Η Reignwood είναι ιδιοκτησίας του Τσαντσάι Ρουαρουνγκρουάνγκ, γνωστού ως Γιαν Μπιν, ο οποίος συγκαταλέγεται στην 100άδα των πλουσιοτέρων Κινέζων και μεταξύ των 500 πλουσιοτέρων επιχειρηματιών σε παγκόσμια κλίμακα! Ο Μπανκ Πιαμπονγκσάρν δραστηριοποιείται στους τομείς της χρηματοδότησης, του μάρκετινγκ και της επιχειρησιακής εκτέλεσης.

Επίσης, ήταν ιδρυτικό στέλεχος και διευθύνων σύμβουλος της Aurus Asset Management. Μιας εταιρείας διαχείρισης χρηματοπιστωτικών περιουσιακών στοιχείων και υπηρεσιών με έδρα τη Σιγκαπούρη, με άδεια παροχής υπηρεσιών κεφαλαιαγοράς και ενασχόληση με τα χαρτοφυλάκια (σ.σ. portofolios) ζάμπλουτων ιδιωτών ανά τον κόσμο, με κύριο άξονα την Ασία. Η συγκεκριμένη εταιρεία συγχωνεύτηκε αργότερα με την Ascend Wealth, με τον Μπανκ να διατηρεί κι εκεί το ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή και του διευθύνοντος συμβούλου, με το αντικείμενο της Ascend να είναι σχεδόν ταυτόσημο μ’ αυτό που, προκαταβολικά, είχε κι η Aurus Asset.

Ο Πιαμπονγκσάρν είναι κάτοχος πτυχίου bachelor στη φυσική και στη διοίκηση επιχειρήσεων, από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Εκτός από τη μητρική του γλώσσα, ο 37χρονος Ταϊλανδός (σ.σ. διατηρεί και την ελβετική υπηκοότητα εξίσου) μιλάει άπταιστα γερμανικά και αγγλικά. Παράλληλα, η σχέση του Μπανκ με το ποδόσφαιρο είναι και μεγάλη και άμεση. Κι αυτό, διότι έχει διατελέσει εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής Ρέντινγκ, τόσο στην αντρική, όσο και στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ, ΓΙΑΝ ΜΠΙΝ

Όπως προαναφέραμε, μία από τις εταιρείες στις οποίες κατέχει διευθυντικό και σημαίνοντα ρόλο ο Μπανκ Πιαμπονγκσάρν, είναι η κινέζικη Reignwood του Γιαν Μπιν (φωτό). Ο 57χρονος επιχειρηματίας από το Ναντσίνγκ της Κίνας, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Τα οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, μιας και καταγράφει κέρδη 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο!

Η εταιρεία του, η Reignwood, είναι αυτή που λανσάρει το πασίγνωστο ενεργειακό ποτό Red Bull στην Κίνα, το οποίο μάλιστα ήταν ο βασικός χορηγός του Ιταλικού Σούπερ Καπ το 2009, που είχε λάβει χώρα στο Πεκίνο! Οι επενδύσεις του Γιαν Μπιν είναι πάμπολλες και δεν σταματούν εκεί. Tον Ιούλιο του 2016, είχε γνωστοποιηθεί η συμφωνία του με την Château Latour (σ.σ. γαλλική εταιρεία παραγωγής κρασιού) και το ξενοδοχείο Four Seasons, ώστε ν’ ανοίξει ένα πολυτελές ιδιωτικό κλαμπ στο Λονδίνο, με την επωνυμία Ten Trinity Square Private Club! Προφανώς, μιλάμε για ένα μέγεθος τεράστιο, με το οποίο ο διευθυντής της Pan Asia, Μπανκ Πιαμπονγκσάρν, διατηρεί στενότατες σχέσεις.

Αυτομάτως, λοιπόν, περνάμε στο ποιο σημαντικό σκέλος της ανάλυσής μας. Δηλαδή τη σύνδεση με τον Παναθηναϊκό. Τόσο ο Μπανκ, όσο κι ο ζάμπλουτος Γιαν Μπιν, μπορεί να μην κατέχουν θεσμικό ρόλο στην επόμενη μέρα του «τριφυλλιού». Ωστόσο, ως συνεργάτες του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, ενδέχεται να έχουν χρηματοδοτικό ρόλο στην ΠΑΕ. Ή, έστω, κάποιας μορφής χορηγική σχέση. Η ανάμειξη τέτοιων μεγεθών με τους «πράσινους», μόνο σε καλό μπορεί να βγει του συλλόγου.

Σ’ αυτή τη νέα περίοδο στην οποία εισέρχεται ο Παναθηναϊκός, είναι απαραίτητο να καθίσταται ισχυρός οικονομικά, όχι από την άποψη του ν’ αυξήσει στα ύψη τα έξοδά του, αλλά κατά βάση για ν’ ανακτήσει το κλαμπ την αξιοπιστία του στην αγορά.

Δημοφιλη Αρθρα