ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η επιστολή για το «PAO ELLADA»

Δημοσιογράφος της ομογένειας έφερε στο φως επιστολή υποψήφιου επενδυτή, στην οποία εκφράζεται ανοιχτά, ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Η επιστολή για το «PAO ELLADA»

Συγκεκριμένα, ο εκδότης και διευθυντής της ομογενειακής εφημερίδας «Greek News», Απόστολος Ζουπανιώτης, κοινοποίησε μέσω της ιστοσελίδας «greeknewsonline.com», μία επιστολή που τιτλοφορείται ως «PAO ELLADA».

Σ’ αυτή, παρουσιάζεται το όραμα ενός επενδυτή (σ.σ. δεν κατονομάζεται) για τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο μίας γενικότερης προσπάθειας για διείσδυση σε διάφορους τομείς της δημόσιας, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας.

Αναλυτικά παρακάτω η επιστολή:

«Η Ελλάδα έχει πληγεί από οκτώ χρόνια λιτότητας και ύφεσης. Είμαστε μια χώρα που διατρέχει κίνδυνο αλλά όχι μια χώρα προς πώληση. Η Ελλάδα είναι μια περήφανη αλλά διχασμένη χώρα, πολωμένη γύρω από δύο τύπους ιδανικών. Το ήμισυ της Ελλάδας είναι παροικιακό και παρωχημένο, που εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις χρεοκοπημένες ιδέες του πελατειασμού και του νεποτισμού. Το άλλο μισό της Ελλάδας ψάχνει για μια «νέα συμφωνία». Μια ιδέα που μπορεί να ενοποιήσει, να εμπνεύσει και να δράσει ως καταλύτης της προόδου, της αλλαγής και της ανάπτυξης. Το ποδόσφαιρο δείχνει τα ελλείμματα της νομικής και πολιτικής μας κουλτούρας. Συγκεκριμένα, μια κομματική συμπεριφορά, πολιτική εξουσίας, κοροϊδία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διαφθορά.
Ένα κίνημα που έχει τη δύναμη να ενοποιήσει όλες τις δυνάμεις της Ελλάδας οι οποίες είναι επί του παρόντος κολλημένες. Η πραγματική αθλητική ικανότητα (sportsmanship) και το ποδόσφαιρο ειδικότερα, ανέκαθεν επιτελούσαν αυτόν τον ρόλο στη χώρα μας. Η ελληνική μας ταυτότητα συνδέεται με τον αθλητισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας. Δεν υπάρχει άλλη κουλτούρα στον κόσμο που να αντιμετωπίζει τις επιτυχίες στον αθλητισμό ως θρίαμβο μοναδικού μεγέθους και τις αποτυχίες μας ως εθνική καταστροφή.
Eίναι η κατάλληλη στιγμή να αγκαλιάσουμε μια νέα πρωτοβουλία στον πιο ιστορικό σύλλογο της χώρας μας και να αισθανθούμε ξανά υπερήφανοι. Δεν είναι μόνο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα ή να κατακτήσουμε εκ νέου τον ηγετικό μας ρόλο ως «Πρέσβεις της Ελλάδας», έναν τίτλο που μας δόθηκε όταν φτάσαμε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Πρωταθλητριών στη δεκαετία του ’70. Πρόκειται για μέρος μιας ιστορικής μετατόπισης του παραδείγματος. Υπάρχει ένα εθνικό πλεονέκτημα στην οικογένεια του ΠΑΟ, το οποίο παραμένει κρυμμένο. Υπάρχουν παράθυρα ευκαιριών που μπορούν να ωθήσουν αυτή την ομάδα να γίνει πρωταγωνιστής της νέας Ελλάδας που αναδύεται μετά την κρίση.
Το όραμά μας καλύπτει μια ποικιλία πρωτοβουλιών υπό την αιγίδα των Δημοσίων Σχέσεων και της Αθλητικής Διπλωματίας, της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Πολιτικής Μέσων και Επικοινωνιών, ιδρυμάτων start-up, κέντρων νεολαίας».

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ