ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κουρμπέλης: Το ρίσκο που παίρνει ο Παναθηναϊκός και οι χειρισμοί που έδειξαν τις προθέσεις του

Παναθηναϊκός και Δημήτρης Κουρμπέλης θα τραβήξουν χωριστούς δρόμους και υπήρξαν πολλά επεισόδια πριν φτάσουμε στο διαζύγιο.
Κουρμπέλης: Το ρίσκο που παίρνει ο Παναθηναϊκός και οι χειρισμοί που έδειξαν τις προθέσεις του

Μετά από 6,5 χρόνια Παναθηναϊκός και Δημήτρης Κουρμπέλης δεν συνεχίζουν μαζί. Όλα δείχνουν Τραμπζονσπόρ για τον Έλληνα διεθνή χαφ. Η πρόταση των Τούρκων ήταν εξ αρχής καλύτερη και ουδέποτε ματσαρίστηκε.

Το τελευταίο αποτέλεσε μία ακόμη κίνηση τακτικής από πλευράς «πρασίνων». Ήταν εμφανές από πολύ νωρίς ότι ο Παναθηναϊκός δεν καιγόταν για να τον κρατήσει. Η όποια σιγουριά υπήρχε για την παραμονή του οφειλόταν στην επιθυμία του Κουρμπέλης να μην αλλάξει περιβάλλον.

Ο Παναθηναϊκός στη διάρκεια της σεζόν επέλεξε να «δέσει» τους Μπαρτ Σένκεφελντ και Ρούμπεν Πέρεθ, ενώ στη συνέχεια έκανε το ίδιο με τον Αϊτόρ. Από τα ενδεκαδάτα ονόματα άφησε τελευταία την υπόθεση του αρχηγού του. Έφτασε, μάλιστα, να τελειώσει το πρωτάθλημα για να γίνει η τελική συζήτηση.

Εκτός αυτού το «τριφύλλι» βρίσκεται σε μία περίοδο γενναίων ανανεώσεων. Το έδειξε, άλλωστε, με τα χρήματα που έδωσε στον Πέρεθ. Ο 34χρονος Ισπανός για την επόμενη σεζόν θα πάρει περισσότερα από όσα θα έπαιρνε ο 29χρονος αρχηγός του κλαμπ εφόσον ανανέωνε.

Αυτές ήταν οι πιο «χτυπητές» ενδείξεις από πλευράς Παναθηναϊκού για το πώς σκέφτονταν το κεφάλαιο Κουρμπέλης. Όσο για την αύξηση στην πρόταση ανανέωσης, έγινε μεν, αλλά όταν πλέον είχε «σπάσει» πως ο διεθνής χαφ έχει κάτι άλλο στα χέρια του. Το συμβόλαιο που του δίνει η Τραμπζονσπόρ δεν είναι τόσο υψηλό όσο έχει βγει προς τα έξω. Ακόμη κι έτσι, όμως, υπάρχει διαφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρονική διάρκεια των δύο προτάσεων ήταν ίδια (κλειστή διετία). Από πλευράς παίκτη έπεσε στο τραπέζι η τριετία ώστε να καλυφθεί με κάποιον τρόπο το «κενό». Αυτό δεν έγινε. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν θα χρειαζόταν να φτάσει επταψήφιο ποσό για να τον κρατήσει, όπως βγήκε προς τα έξω. Με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και με συμβόλαιο αντίστοιχο του Πέρεθ, η κατάληξη θα ήταν πιθανότατα άλλη.

Να βρεθεί ο αντι-Κουρμπέλης

Από εκεί και πέρα, φυσικά κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Έστω και εάν μιλάμε για τον αρχηγό. Απλώς ως πακέτο είναι δύσκολο να βρεθεί κάτι ανάλογο γιατί ο «Κούρμπε» είναι Έλληνας διεθνής. Ήξερε το κλαμπ, έβγαινε μπροστά, μιλούσε στα αποδυτήρια.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι σαφώς και υπάρχουν παίκτες στην αγορά που μπορούν να προσφέρουν τα ίδια ή και περισσότερο. Το θέμα είναι εάν θα πειστούν και τι χρήματα θα δοθούν. Ακούγεται πως ο Παναθηναϊκός για τον διάδοχο του Κουρμπέλη είναι διατεθειμένος να δώσει και περισσότερα απ’ όσα έδωσε στον ίδιο.

Το ρίσκο που παίρνει το «τριφύλλι» είναι ότι με τα ευρωπαϊκά προκριματικά να έπονται, βγαίνει στην αγορά για έναν ακόμη ενδεκαδάτο παίκτη. Από την επιλογή του επόμενου, θα κριθεί εν πολλοίς και το αν ήταν σωστή η διαχείριση της υπόθεσης του 29χρονου Αρκά.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

?>