Ο Φάνης Μαυρομμάτης πήρε ευκαιρία καριέρας από τον Γιώργο Δώνη, ώστε ν’ αποδείξει ότι κάνει για τον Παναθηναϊκό.

Ο Φάνης Μαυρομμάτης πήρε ευκαιρία καριέρας από τον Γιώργο Δώνη, ώστε ν’ αποδείξει ότι κάνει για τον Παναθηναϊκό.

Το μεγάλο ατού είναι το αριστερό πόδι που χρησιμοποιεί. Αριστεροπόδαροι στόπερ, προερχόμενοι συνήθως από τη θέση του αριστερού μπακ, είναι σπάνιοι στο ποδόσφαιρο και τιμώνται ακριβά. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του από το καλοκαίρι, να οδηγήσει τον νεαρό αμυντικό στο επόμενο επίπεδο.

Ο Μαυρομμάτης στα περισσότερα παιχνίδια έχει πάει καλά, ωστόσο ορισμένα κραυγαλέα λάθη τον έφεραν στη δίνη της κριτικής. Παραμονές του αγώνα με την ΑΕΚ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση, δεν προπονήθηκε την Παρασκευή, αλλά μπήκε στην προεπιλογή. Όχι, όμως, στην 18άδα.

Ο Βαγγέλης Οικονόμου τον αντικατέστησε επάξια στο αρχικό σχήμα. Την Κυριακή έκανε θεραπεία και μένει να φανεί στην επιστροφή στις προπονήσεις, την Τρίτη, αν ο ανερχόμενος στόπερ θα μπει σε κανονικό πρόγραμμα.

Και να συμβεί αυτό, πάντως, δύσκολα θ’ αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό. Η μέση είναι ύπουλος τραυματισμός και μπορεί να έχει συνέπειες ο παίκτης, αν δεν γίνει προσεκτική μεταχείριση της κατάστασης. Συν τοις άλλοις ο Δώνης συνηθίζει να χρησιμοποιεί τους πιο έτοιμους παίκτες. Ο Οικονόμου, αυτή τη στιγμή, και πιο έμπειρος είναι από τον μικρό και σε καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά.

Ακόμη και να έχει ξεπεραστεί ιατρικά το θέμα με τη μέση, ο Μαυρομμάτης πρέπει να λογίζεται αμφίβολος να είναι βασικός απέναντι στους «ερυθρόλευκους». O 22χρονος, φέτος, έχει 21 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο (αθροιστικά 1.832 αγωνιστικά λεπτά) που είναι και οι πρώτες του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αντίθετα, ο 31χρονος Οικονόμου απέναντι στην ΑΕΚ έφτασε, μόλις, την 5η συμμετοχή στη Super League (450 αγωνιστικά λεπτά). Σίγουρα πιο φρέσκος, ώστε να βοηθήσει από εδώ και πέρα.