Παναθηναϊκός: 13 χρόνια από το συλλαλητήριο κατά του Βαρδινογιάννη (vids)

Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα πριν από δεκατρία χρόνια πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο Πεδίον του Άρεως με αποτέλεσμα να πέσει η διοίκηση Βαρδινογιάννη.

Παναθηναϊκός: Εκείνο το μεσημέρι στις 13 Απριλίου του 2008 περίπου 30.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού από όλη την Ελλάδα – και όχι μόνο- συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως για να απαιτήσουν την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ.

Όλα ξεκίνησαν με sms, με e-mail, με συνθήματα στους τοίχους, με αναρτήσεις στο facebook, με κουβέντες από στόμα σε στόμα για να γίνει η μεγάλη ειρηνική πορεία και το πράσινο συλλαλητήριο.

«13/4/2008: Ο Παναθηναϊκός σου σε χρειάζεται. Όλοι στο Πεδίον του Άρεως στις 16:00», «13/4/2008: Ο λαός του Παναθηναϊκού παίρνει την κατάσταση στα χέρια του», ήταν μερικά από τα μηνύματα που δέχθηκαν αρκετοί φίλοι των πρασίνων.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού εκείνη την περίοδο ζητούσε την αλλαγή ιδιοκτησίας και ο Γιάννης Βαρδινογιάνης δεχόταν μεγάλη πίεση. Μάλιστα, είχε προηγηθεί η ήττα με 4-0 στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης αλλά η τεσσάρα (4-1) από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο!

Ο κόσμος είχε αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Το Πεδίον του Άρεως στις 13 Απρίλη του 2008 είχε γεμίσει πριν ακόμα η ώρα πάει 16:00. Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού από την Αθήνα, την επαρχία (πάρα πολλά πούλμαν από όλη την Ελλάδα) αλλά και το εξωτερικό (είχαν έρθει από την Γερμανία, την Κύπρο και την Αγγλία).

Στο κέντρο της Αθήνας υπήρχαν και πάρα πολλοί παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού, ενώ το «παρών» είχαν δώσει γυναίκες, παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι. Πριν την έναρξη της πορείας προς το γήπεδο της Λεωφόρου (σ.σ. στις 19:00 «πράσινοι αντιμετώπιζαν τον Άρη), εν μέσω συγκίνησης μίλησαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Τάκης Λουκανίδης και Φραγκίσκος Σούρπης.

Βασικό σύνθημα ήταν το «Τζίγγερ πούλα», ενώ τα περισσότερα πανό που κρατούσαν οι «πράσινοι» οπαδοί είχαν το πρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, στα οποία τον αποκαλούσαν «αμέτοχο», «μη Παναθηναϊκό» και άλλα πολλά. Ένα εξ αυτών έγραφε χαρακτηριστικά: «Τζίγγερ είσαι σπίτι; Τότε ετοιμάσου για Χαβάη!», εμπνευσμένο από το… hit της εποχής της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Περίπου 30.000 με 40.000 πράσινοι διαδήλωσαν ειρηνικά για την αγαπημένη τους ομάδα και γύρω στις 18:30 οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σταμάτησαν στο ύψος της Λουκάρεως και φώναζαν συνθήματα υπέρ του Παναθηναϊκού.