Ο ιστορικός σύνδεσμος φιλάθλων του «τριφυλλιού» ιδρύθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1966.

Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να διαθέτει πολύ και προσηλωμένο κόσμο, ταγμένο στα ιδανικά του σωματείου. Κόσμο που τον υποστηρίζει σ’ όλα τα σπορ… παντοτινά!

Η Θύρα 13 αποτελεί το οργανωμένο οπαδικό κίνημα του «τριφυλλιού». Ιδρύθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1966 και συμπληρώνει 52 χρόνια ύπαρξης στα Παναθηναϊκά δρώμενα.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 έγιναν πολλές προσπάθειες συσπείρωσης των υποστηρικτών του συλλόγου. Τελεσφόρησε μία εξ αυτών μία 15ετία αργότερα περίπου, με τον πρώτο σύνδεσμο ν’ ανοίγει στην οδό Κολωνού στο Μεταξουργείο.

Η ονοματοδοσία της κίνησης έγινε από το πέταλο της Λεωφόρου που συναθροίζονταν ιδρυτικά μέλη και σημαντικός οπαδικός πυρήνας για να δουν τα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, σε οπαδικό επίπεδο, η Θύρα 13 βοήθησε στην εξάπλωση της Παναθηναϊκής Ιδέας, μετρά πολλούς συνδέσμους σ’ όλο τον κόσμο κι έχει μετάσχει σε φιλανθρωπικές κινήσεις, ακόμη και πρόσφατα όπως με την πυρκαγιά στο Μάτι.

Το ιδανικό και τέλειο για τον Παναθηναϊκό είναι να βρει ξανά τον δρόμο της και να κάνει πολλά γενέθλια ακόμη, υπάρχοντας για τους σωστούς Παναθηναϊκούς λόγους. Παρεμβαίνοντας, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, στα δρώμενα γύρω από τον σύλλογο…