Ο ιστορικός πυρήνας οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού» συμπλήρωσε 52 χρόνια ζωής. Αναλυτικά η ανακοίνωση στη σελίδα panathinaikos1908.gr: «Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού εκτυλίχθηκε σαν σήμερα το 1966 στην καρδιά της Αθήνας, καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της ο σύνδεσμος της Θύρας 13 και ο Σύλλογος δεν ξεχνά τη συγκεκριμένη...

Ο ιστορικός πυρήνας οργανωμένων οπαδών του «τριφυλλιού» συμπλήρωσε 52 χρόνια ζωής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στη σελίδα panathinaikos1908.gr:

«Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού εκτυλίχθηκε σαν σήμερα το 1966 στην καρδιά της Αθήνας, καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της ο σύνδεσμος της Θύρας 13 και ο Σύλλογος δεν ξεχνά τη συγκεκριμένη ημέρα.

Στις 19 Νοεμβρίου του 1966 γεννήθηκε η Θύρα 13 ο ιστορικότερος σύνδεσμος οπαδών στην Ελλάδα και μαζί με την ίδρυση, ξεκίνησε ο μύθος της… καρδιάς του Συλλόγου.

Μετά από διάφορες απόπειρες δημιουργίας ενός οργανωμένου κινήματος που χρονολογούνται από το 1952, μια παρέα αγνών Παναθηναϊκών έδωσε σάρκα και οστά στο όνειρο, στεγάζοντας τα πρώτα γραφεία του συνδέσμου στο κέντρο της πόλης στην οδό Κολωνού 68, στο Μεταξουργείο.

Το όνομα, φυσικά, Θύρα 13 που προήλθε από τη θύρα που επέλεγαν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις στο γήπεδο της Λεωφόρου, οι φανατικοί οπαδοί του Τριφυλλιού.

Τα 26 ιδρυτικά μέλη της Θύρας 13 ήταν οι:  Ι. Παπουτσής, Σπ. Κυριάκης, Μ. Λιαράκος, Β. Γιαννακός, Δ. Σαραντάκης, Α. Παπαγεωργίου, Στ. Κατάκης, Κ. Πετρόπουλος, Σπ. Κατάκης, Π. Μανούρης, Απ. Ιωαννίδης, Γ. Ποντόπουλος, Γ. Οικονομόπουλος, Αγγ. Μυλωνάς, Αν. Κούστας, Αλ. Σταυρόπουλος, Δ. Παπάζογλου, Σ. Φλώρος, Ι. Λουκάς, Γ. Ατσάλης, Δ. Ξιφαράς, Δ. Κουτσούκος, Β. Αλεξόπουλος, Δ. Σάρλος, Αθ. Κακατσάκης και  Γ. Πίκουλας».