Παναθηναϊκός

Μία ακόμη ανανέωση συμβολαίου έχει μετατρέψει σε σίριαλ ο Παναθηναϊκός. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση χρονικά το θέμα έχει τραβήξει πολύ περισσότερο του αναμενόμενου λόγω του κορονοϊού. Αλλιώς ο Χρήστος Δώνης έως τώρα θα είχε δώσει την οριστική του απάντηση. Εδώ και περίπου έναν μήνα κάθε διαπραγμάτευση έχει παγώσει. Όχι μόνο με τον συγκεκριμένο...

Μία ακόμη ανανέωση συμβολαίου έχει μετατρέψει σε σίριαλ ο Παναθηναϊκός. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση χρονικά το θέμα έχει τραβήξει πολύ περισσότερο του αναμενόμενου λόγω του κορονοϊού. Αλλιώς ο Χρήστος Δώνης έως τώρα θα είχε δώσει την οριστική του απάντηση.

Εδώ και περίπου έναν μήνα κάθε διαπραγμάτευση έχει παγώσει. Όχι μόνο με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, αλλά και με κάθε άλλον. Δεν υπάρχει πρόθεση ο Παναθηναϊκός να μπει σε συζητήσεις όσο δεν ξέρει πού θα βαδίζει στη μετά κορονοϊού εποχή και πότε θα τελειώσει εκείνη. Το μήνυμα που στέλνει απλώς σε όποιον τον ενδιαφέρει, όπως για παράδειγμα στον Γιώργο Βαγιαννίδη, είναι να κάνει υπομονή.

Για τον Χρήστο Δώνη έχουν ακουστεί και γραφτεί διάφορα. Το Sportime από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε την πρόθεση του παίκτη να συνεχίσει στο «τριφύλλι». Ακόμα και όταν άλλαξε ατζέντη και άρχισαν τα διάφορα σενάρια, σημειώναμε πως η σύναψη συνεργασίας με τον Γκονσάλβες δεν θα σήμαινε αυτόματα και αποχώρηση. Δεν το έκανε γι’ αυτό. Τόσο εκείνος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Δώνη είχαν τα δικά τους παράπονα από τον Αντώνη Αποστολόπουλο και γι’ αυτό τον άφησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Το δίλημμα για τις πωλήσεις

Το μόνο δεδομένο έως τώρα ήταν ότι πρόταση ανανέωσης κατατέθηκε. Δεν ήταν αυτή που θα περίμενε ο Χρήστος Δώνης και γι’ αυτό δεν είχε απαντήσει. Έχουμε αναφέρει ξανά πως ο Παναθηναϊκός χειρίστηκε αυτό το θέμα λίγο διαφορετικά από άλλα. Στους Δημήτρη Κουρμπέλη και Σωκράτη Διούδη έδωσε σημαντικές αυξήσεις για να τους κρατήσει. Στον Δώνη από τις περίπου 180.000 ευρώ ανέβηκε ένα 20άρικο. Αστεία αύξηση δηλαδή για τα δεδομένα προ κορονοϊού.

Πλέον, όμως, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Με τη νέα κατάσταση και τους κανόνες που θα επιβάλλει, θα αλλάξουν πολλά. Συμβόλαια της τάξης των 200.000 ευρώ δεν θα είναι εύκολο να δοθούν στον οποιονδήποτε. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πως έχει έναν καλό και σαφέστατα βελτιωμένο παίκτη. Δύσκολα θα βρει κάποιον με τα ίδια χρήματα να του κάνει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Γι’ αυτό και μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα, οι πιθανότητες παραμονής του Δώνη θα έχουν αυξηθεί αισθητά. Δεν πρέπει να περιμένει κανείς μία αισθητά βελτιωμένη πρόταση, αλλά στη νέα εποχή οι 200.000 ευρώ δεν θα είναι ένα αμελητέο ποσό.

Ας έχουμε στο μυαλό μας και κάτι ακόμη. Όποιος παίκτης έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι, είχε στο μυαλό του ότι μπορεί αλλού να βρει περισσότερα χρήματα και με σχετική άνεση. Αυτό πια δεν υπάρχει. Κανείς δεν θα κάνει τρέλες σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου. Όλοι κοιτούν να μαζευτούν. Γι’ αυτό και ο Δώνης δύσκολα θα βρει το ποσό που πίστευε στο εξωτερικό. Πιο εύκολο θα ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αλλά για τον 25χρονο η αλλαγή ομάδας εντός των συνόρων δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει. Για εκείνον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, Παναθηναϊκός ή έξω.