Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον καρκίνο του μαστού

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον καρκίνο του μαστού

Παναθηναϊκός: Προχωρά σε μία αξιέπαινη ενέργεια, δεδομένου ότι ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Η δράση αφορά την αναμέτρηση με τον Ιωνικό για την 6η αγωνιστική της Super League.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τη διαδικασία και τη δημοπράτηση, θα διατεθούν στον «Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Το 1985 ο Οκτώβριος καθιερώθηκε ως Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, σε μία διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού και τη συγκέντρωση πόρων για έρευνα, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 1,5 εκατομμύριο γυναίκες διαγιγνώσκονται ετησίως με καρκίνο του μαστού. Στατιστικά μοντέλα υποστηρίζουν ότι, στις αναπτυγμένες κοινωνίες, 1 στις 8 γυναίκες θα εμφανίσουν τη νόσο στη διάρκεια της ζωής τους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας 4.500 γυναίκες εμφανίζουν κακοήθεια στο μαστό.

Παναθηναϊκός – Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», συμμετέχει στη δράση για την πρόληψη καρκίνου του μαστού!

Ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και το Τριφύλλι αναλαμβάνει δράση.

Στον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον Ιωνικό οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα φορέσουν φανέλες με το pink ribbon, σήμα κατατεθέν της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού.

Στη συνέχεια οι φανέλες θα δημοπρατηθούν στο σάιτ «matchwornshirt.com» και τα έσοδα θα διατεθούν στον «Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Βάλε την πρόληψη στη ζωή σου, η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές!»