Όλα τα δεδομένα για την επιστροφή του «τριφυλλιού» στο προηγούμενο προπονητικό κέντρο

Παναθηναϊκός: Η Παιανία και τα δεδομένα για τη μεγάλη επιστροφή.

Η ιστορία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το προπονητικό κέντρο της Παιανίας.

Ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια έχει μπει στην εξίσωση το Κορωπί.

Από τις αρχές των 80s’ η λέξη «Παιανία» ταυτίστηκε με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βίωνε τα πρώτα χρόνια της εποχής Βαρδινογιάννη.

Το 2013, δηλαδή μετά από τρεις «γεμάτες» δεκαετίες, το «τριφύλλι» μετακόμισε στο Κορωπί – συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε ο Πανιώνιος.

Αυτό το διάστημα η Παιανία δεν είναι εγκαταλειμμένη, αφού τον τελευταίο 1,5 χρόνο τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού κάνουν προπονήσεις.

Πρόσφατα, μάλιστα, διεξήχθη το τουρνουά Elite Neon Cup 2019, με συμμετοχή ομάδων των ηλικιακών κατηγοριών Κ11, Κ13 και Κ15.

Γιατί στην Παιανία ο Παναθηναϊκός;

Νίκος Νταμπίζας, Γιώργος Δώνης και Τάκης Φύσσας έχουν εκφράσει με δημόσιες τοποθετήσεις την επιθυμία επιστροφής στις προηγούμενες εγκαταστάσεις.

Το «Γ. Καλαφάτης» δεν έχει, ούτε μπορεί να αποκτήσει, την απαιτούμενη υποδομή για να στεγάσει τις ανάγκες του συλλόγου.

Ο Τάκης Φύσσας γνωρίζει ότι πολλοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο Κορωπί, διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας.

Τουναντίον, η Παιανία διαθέτει καταλύματα και, βέβαια, αυτό σημαίνει ότι θα εξοικονομούνται πόροι, από τη στιγμή που η ανδρική ομάδα δεν θα χρειάζεται να αποσύρεται σε ξενοδοχεία τις παραμονές των αγώνων.

Είναι έτοιμη η Παιανία;

Οχι, σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Γι’ αυτό η διαδικασία επιστροφής μπορεί να έχει χρονικό εύρος άνω του ενός έτους.

Είναι απαραίτητες οι βελτιωτικές εργασίες στις ξενοδοχειακές μονάδες, τα γήπεδα χρειάζονται σπορά και, σταδιακά, θα πρέπει να τοποθετηθεί χλοοτάπητας.

Στην παρούσα φάση υπάρχει μεγάλη στασιμότητα, επομένως οι πιθανότητες να αρχίσει στην Παιανία η προετοιμασία είναι πολύ λίγες.

Το ζητούμενο είναι να ληφθεί η απαραίτητη πρωτοβουλία για να γίνει το απαιτούμενο… λίφτινγκ, με φόντο την επιστροφή μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ δεν επιτρέπει ακόμα μεγάλα «ανοίγματα».

Συνεπώς η χρήση των εγκαταστάσεων θα τη ζημιώνει μόνο με τα λειτουργικά έξοδα (φως, νερό, τηλέφωνο, ΕΝΦΙΑ).

Προφανώς όλες οι εξελίξεις θα γίνονται κατόπιν συμφωνίας με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, δηλαδή την ιδιοκτήτρια του αθλητικού κέντρου της Παιανίας.

Παναθηναϊκός και Κορωπί

Καταρχήν, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συντηρήσει δύο προπονητικά κέντρα, εκτός αν το Κορωπί αξιοποιηθεί επιχειρηματικά (π.χ. 5×5, 8×8, τουρνουά…).

Το «Γ. Καλαφάτης» δεν ανήκει στην ΠΑΕ για τον απλούστατο λόγο ότι βάσει νομοθεσίας, από τη σύστασή τους, οι ΠΑΕ δεν δικαιούνται να έχουν ιδιοκτησιακούς χώρους στην κατοχή τους.

Οπως επίσης δεν επιτρέπεται καμία πολεοδομική αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις του Κορωπίου (σ.σ. χρησιμοποιούνται μόνο για αθλητική δραστηριότητα).

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προαναφερθείσα φιλοξενία των ποδοσφαιριστών.

Επίσης, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η διαδικασία εξόφλησης του Κωνσταντίνου Τσακίρη για την πώληση του αθλητικού κέντρου, προχωρά κανονικά.

Στις οικονομικές καταστάσεις του «τριφυλλιού» για τη σεζόν 2016-17 περιλαμβάνονταν επιταγές υπέρ δύο εταιριών του άλλοτε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Ο λόγος για τις: Σμύρνη 1890 Συμμετοχών 3 και Απήλιον Υπηρεσίες Α.Ε.

Στον επόμενο ισολογισμό, εκείνον της σεζόν 2017-18, φαίνεται ότι οι δεσμεύσεις για την αγοραπωλησία ακινήτων μειώθηκαν σημαντικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον περασμένο Οκτώβριο το ποσό είχε υποχωρήσει από τα 5.593.714 ευρώ στα 644.300 ευρώ.

Κατά τα φαινόμενα, ο Γιάννης Αλαφούζος τηρεί κατά γράμμα τη συμφωνία με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, τόσο στο ζήτημα του χρέους της ΠΑΕ, όσο και σε εκείνο που αφορά στην εξόφληση του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί, ανεξαρτήτως αν το μεταξύ τους deal δεν δείχνει να προχωρά.