Η επιστροφή του στα δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει γίνει αισθητή εδώ και καιρό. Με πιο χαρακτηριστική ίσως την απόφασή του να απολύσει τον Νίκο Νταμπίζα και σχεδόν ταυτόχρονα να ανανεώσει τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Ο Γιάννης Αλαφούζος, όμως, έχει στο μυαλό του και άλλους τρόπους για να φωνάξει παρών. Δεν αναφερόμαστε τόσο στο κομμάτι του...

Η επιστροφή του στα δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει γίνει αισθητή εδώ και καιρό. Με πιο χαρακτηριστική ίσως την απόφασή του να απολύσει τον Νίκο Νταμπίζα και σχεδόν ταυτόχρονα να ανανεώσει τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Ο Γιάννης Αλαφούζος, όμως, έχει στο μυαλό του και άλλους τρόπους για να φωνάξει παρών.

Δεν αναφερόμαστε τόσο στο κομμάτι του τεχνικού διευθυντή. Φυσικά και έχει λόγο για όσα γίνονται σε αυτό το κομμάτι. Ανθρωποι της εμπιστοσύνης του είναι αυτοί που σκανάρουν τις διάφορες περιπτώσεις από το εξωτερικό. Εχει γίνει, μάλιστα, και το πρώτο ξεσκαρτάρισμα. Ωστόσο, για διάφορους λόγους κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το πότε θα έχουμε οριστικές εξελίξεις εκεί.

Στο μυαλό του Αλαφούζου υπάρχει άλλη μία σκέψη, να στείλει ένα ακόμη μήνυμα που να σηματοδοτεί την επιστροφή του. Αυτό δεν αποκλείεται να είναι μία ηχηρή ανανέωση. Για έναν παίκτη, θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση.

Αυτός φυσικά δεν είναι άλλος από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Αύξηση θα προταθεί και στον Εμάνουελ Ινσούα, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, αλλά το συμβόλαιο που θα δοθεί στον «Κούρμπε» θα είναι σαφώς μεγαλύτερο. Γνωρίζουν, άλλωστε, όλοι στην ομάδα πως δε γίνεται ο αρχηγός να είναι κάτω από τον εκάστοτε αριστερό μπακ, όσο καλός και αν είναι ο τελευταίος που παρεμπιπτόντως δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ μετά το τέλος της σεζόν.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Κουρμπέλης παίρνει κάτι λιγότερο από 350.000 ευρώ. Περισσότερο από εκείνον κοστίζει στο «τριφύλλι» μόνο ο Αντονί Μουνιέ. Και αυτό γιατί το συμβόλαιο του Γάλλου είχε ανά σεζόν μεγαλύτερη αύξηση για να φτάσουμε στον φετινό χρόνο που είναι και ο πιο υψηλός.

Συζητήσεις έως τώρα επί της ουσίας δεν έχουν γίνει με τον Κουρμπέλη. Χρονικά ίσως να προέχουν και άλλοι, αφού το δικό του συμβόλαιο εκπνέει τον επόμενο Δεκέμβριο και όχι το καλοκαίρι. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει την κίνησή του και είναι από τα θέματα που δεν αποκλείεται να πάρει πάνω του ο Αλαφούζος.

Η πρόθεση του Κουρμπέλη

Έως τώρα αναφέραμε το σκεπτικό που έχει ο Παναθηναϊκός και ο ιδιοκτήτης του. Ποιο είναι αυτό του 26χρονου μέσου;

Δεν είναι λίγες οι φορές που υπήρξαν μεταγραφικά σενάρια για εκείνον, αλλά και υπαρκτές προτάσεις. Αλλες φορές δεν κάλυπταν τον ίδιο, άλλες τον Παναθηναϊκό, άλλες έμειναν στα λόγια. Το δεδομένο είναι πως ο Κουρμπέλης έως τώρα έχει κλείσει τα αφτιά του στις σειρήνες και έχει μείνει πιστός στο «τριφύλλι». Η επιθυμία του είναι να συνεχιστεί αυτό.

Δεν είναι από τους παίκτες που τρελαίνονται να πάνε στο εξωτερικό απλά για να πάνε. Θέλει εγγυήσεις και τον ενδιαφέρουν συγκεκριμένα πρωταθλήματα και ομάδες. Εάν δεν έρθει κάτι από εκεί, δεν έχει καμία αντίρρηση να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει, μάλιστα, πως θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης -με τα τωρινά δεδομένα- και ότι ο Αλαφούζος θα κάνει ίσως την πρώτη υπέρβαση επί Γιώργου Δώνη.

Συν τοις άλλοις μοιάζει πολύ δύσκολο να έρθει μία πρόταση για τον Κουρμπέλη που να εκτινάξει τις αποδοχές του. Φυσικά χώρες… εξτρίμ θα μπορούσε ακόμη και να βρει το διπλάσιο συμβόλαιο του τωρινού, αλλά τέτοια πρωταθλήματα δεν τον συγκινούν. Αυτό ισχύει και εντός των συνόρων. Υπάρχουν ομάδες που θα μπορούσαν να του δώσουν μεγάλο συμβόλαιο, αλλά δεν αποτελεί η αλλαγή στρατοπέδου προτεραιότητά του.

Διπλασιασμός αποδοχών δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει ο Παναθηναϊκός και ο παίκτης το γνωρίζει. Λέγεται, μάλιστα, πως ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει παράλογες απαιτήσεις. Περνάει καλά στους «πράσινους» και θέλει να μείνει. Το κλαμπ είναι διατεθειμένο να ανέβει αισθητά και το αν υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ τους, θα φανεί μετά την πρώτη ουσιαστική επαφή των δύο πλευρών. Το δεδομένο είναι η κοινή τους επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας τους.

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram