Παναθηναϊκός: Οι... καθυστερημένες επιστροφές

Ο Γιάννης Μπουζούκης ήταν ο πρώτος από τους τραυματίες που επέστρεψαν. Αντόνιο Σαβιέρ και Δημήτρης Κουρμπέλης είναι οι επόμενοι που παίρνουν σειρά

Ο Γιάννης Μπουζούκης ήταν ο πρώτος από τους τραυματίες που επέστρεψαν. Αντόνιο Σαβιέρ και Δημήτρης Κουρμπέλης είναι οι επόμενοι που παίρνουν σειρά ώστε να είναι πάνοπλος ο Παναθηναϊκός.

Μικροπροβλήματα φυσικά υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ωστόσο, αυτοί οι τρεις παίκτες ήταν που έκατσαν για σημαντικό χρονικό διάστημα εκτός. Και εκείνος που γύρισε ήταν αυτός που είχε και τον λιγότερο σοβαρό τραυματισμό. Ο μοναδικός, μάλιστα, που επέστρεψε εντός πλαισίου ή αν θέλετε με πολύ μικρή καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός αρχικά έκανε λόγο για απουσία τριών εβδομάδων.

Στις 25 Ιανουαρίου έγινε γνωστό πως τραυματίστηκε ο Γιάννης Μπουζούκης και τότε η μαγνητική έδειχνε πως έχει υποστεί διάταση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γόνατος. Χρειάστηκε περίπου 1,5 μήνα για να επανέλθει και θα φανεί το εάν θα μπει στην αποστολή για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Με 4-5 γεμάτες προπονήσεις μετά από τέτοια αποχή, πάντως, μόνο για ψυχολογικούς λόγους θα μπορούσε να το κάνει ένας προπονητής.

Από εκεί και πέρα, ο Σαβιέρ είναι εκτός από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο τον Νοέμβριο. Ο Παναθηναϊκός τότε έκανε λόγο για οστικό οίδημα και υποστήριζε πως ο παίκτης θα επιστρέψει κάτι περισσότερο από έναν μήνα. Φτάσαμε στον Μάρτιο και ακόμη δεν είναι εντάξει. Εκτιμάται πως ίσως είναι σε θέση να ανεβάσει στροφές από βδομάδα και να μπει μαζί με τους υπόλοιπους. Ο Πορτογάλος αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση… καθυστερημένης επιστροφής. Η αρχική εκτίμηση ήταν εντελώς διαφορετική. Φάνηκε, βέβαια, από νωρίς ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και γι’ αυτό η απόκτηση εξτρέμ τον Ιανουάριο ήταν από τις «πράσινες» προτεραιότητες.

Τέλος, η υπόθεση του Δημήτρη Κουρμπέλη ήταν ιδιαίτερη. Έχει να κάνει με παλιότερο τραύμα και το πώς τη χειρίστηκε αρχικά το κλαμπ, δεν του βγήκε. Από τη συντηρητική αγωγή περάσαμε στην επέμβαση. Ο διεθνής μέσος έκανε την επέμβαση στις 20 Ιανουαρίου και ο εκτιμώμενος χρόνος εκτός ήταν για έναν μήνα. Όλα δείχνουν, όμως, πως το δίμηνο θα κλείσει σίγουρα. Μία ακόμη φορά που υπάρχει κάποια απόκλιση. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως οι κακές γλώσσες λένε ότι ο χειρισμός στην υπόθεση του «Κούρμπε» έπαιξε τον ρόλο του ώστε να υπάρξουν και οι αλλαγές στο ιατρικό επιτελείο.