Ο Νιάς στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Γιατί ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ασχοληθεί με τον Σεχ Νιάς και πώς προέκυψε το ποστάρισμα του Σενεγαλέζου

Θέμα από το πουθενά προέκυψε με την «πράσινη» ανάρτηση που έκανε ο Σεΐχ Νιάς. Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα ψάξει για χαφ τον Ιανουάριο, αλλά έως τώρα δεν είχε γίνει κάτι με τον 21χρονο Σενεγαλέζο.

Ο τελευταίος μετά τον περσινό δανεισμό του επέστρεψε στη Λιλ. Τα ρεπορτάζ στη Γαλλία υποστήριζαν πως θα έχει ρόλο τη φετινή σεζόν, αλλά αυτό έχει διαψευστεί πανηγυρικά. Μόνο σε ένα ματς έχει παίξει, με τη Ρεμς, και εκεί για πέντε λεπτά. Όλα αυτά κι ενώ οι πρωταθλητές Γαλλίας φιγουράρουν φέτος στη 12η θέση της βαθμολογίας.

Είναι πολλά τα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν και δεδομένα ο Νιάς δεν αποτελεί προτεραιότητα για εκείνους. Ο παίκτης το αντιλαμβάνεται και ίσως το ποστάρισμά του να μην ήταν τυχαίο. Από τη μία να ήθελε να κάνει άνοιγμα προς τους «πράσινους» και από την άλλη να υπενθυμίσει στη Λιλ πως υπάρχει και εκείνος. Ας μην ξεχνάμε πως σε άλλη ομάδα δεν έχει αγωνιστεί έως τώρα στην καριέρα του πλην των δύο προαναφερθέντων.

Γιατί Παναθηναϊκός και Νιάς θα βόλευε να σμίξουν

Τονίστηκε και προηγουμένως πως προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία κίνηση για τον Νιάς. Ωστόσο, είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση για πολλούς λόγους. Ο πρώτος ότι ο νεαρός χαφ γνωρίζει το κλαμπ και την ελληνική πραγματικότητα. Τον Ιανουάριο ψάχνεις κυρίως για παίκτες που δεν χρειάζεται να προσαρμοστούν και που θα παίξουν με το που έρθουν. Αυτό το έχει ο Σενεγαλέζος.

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός δεν ξέρει πώς θα κυλήσει η υπόθεση του αρχηγού του. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης συνεχίζει την αποθεραπεία του και ουδείς γνωρίζει πότε θα επιστρέψει. Γι’ αυτό και το να αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του με τη μορφή δανεισμού, θα βόλευε περισσότερο. Πιθανότατα μόνο έτσι θα μπορούσε να επιστρέψει ο Νιάς ούτως ή άλλως γιατί οι «πράσινοι» δύσκολα θα έδιναν τα χρήματα που επιθυμεί η Λιλ. Στη Γαλλία αναφέρουν πως η ομάδα του ακόμα τον πιστεύει ανεξάρτητα από το εάν παίζει ή όχι. Συν τοις άλλοις, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται σε 1,5 χρόνο. Έτσι το καλοκαίρι θα μπορούσε να γυρίσει στη Γαλλία και να τεθούν όλα επί τάπητος.

Τέλος, ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά του Νιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο «πράσινο» ρόστερ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει χαφ που το κυριότερο όπλο του να είναι η ανασταλτική του συμπεριφορά. Να σημειωθεί, πάντως, πως στην Ελλάδα ο Νιάς είχε έρθει λόγω των επαφών του Πιέρ Ντρεοσί με ό,τι αυτό συνεπάγεται.