Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε αυτό που ξέραμε

Ένα από τα βασικά προβλήματα που καλείται να λύσει ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε είναι οι αποχωρήσεις. Πώς, δηλαδή, θα μπορέσει να μειώσει τον αριθμό του ρόστερ.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που καλείται να λύσει ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε είναι οι αποχωρήσεις. Πώς, δηλαδή, θα μπορέσει να μειώσει τον αριθμό του ρόστερ.

Σε ένα από τα λίγα πράγματα που απάντησε ξεκάθαρα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην παρουσίασή του ήταν το πόσους παίκτες θέλει να έχει. Έχει συνηθίσει να δουλεύει με 26 και ο επιθυμητός αριθμός θα ήταν κάπου εκεί κοντά. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του έχει 41 επαγγελματικά συμβόλαια. Η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη.

Εάν σκεφτεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει μίνιμουμ 6-7 μεταγραφές, για να μην πούμε παραπάνω, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο αναγκαίο είναι να αρχίσει να ξεσκαρτάρει το ρόστερ του. Ο Καμπετσής, που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Γκεζτέπε, είναι μία ανοιχτή υπόθεση. Με αρκετούς ακόμη θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις είτε για λύσεις συμβολαίων είτε για το ενδεχόμενο πώλησης/δανεισμού τους. Υπάρχει, όμως, και μία άλλη εναλλακτική από τη νέα σεζόν, το να πάει κάποιος να παίξει στην ομάδα Β’.

Τζαβίδας, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, υπό προϋποθέσεις ο Θεοχάρης (σ.σ. ήταν δανεικός στον Λεβαδειακό και επιστρέφει έχοντας προτεραιότητα όμως κάτι άλλο), Χατζηγιαννάκης ή ακόμα και ο Χριστογεώργος θα μπορούσαν να παίξουν στη δεύτερη ομάδα. Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να ισχύσει για άλλους όπως οι Περέα και Εμμανουηλίδης. Πρόθεση σε πρώτη φάση των δύο τελευταίων γυρνώντας από τους δανεισμούς τους είναι το να ξαναφύγουν.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να απαλλαγεί και από άλλα συμβόλαια. Αυτά των Μπεκ και Αγιούμπ είναι τα πρώτα στη λίστα. Ο ένας παρέμεινε φέτος όλη τη χρονιά χωρίς να υπολογίζεται, ο δεύτερος βάζει ένα υψηλό ποσό για τα δεδομένα του κλαμπ στον τραπεζικό του λογαριασμό δίχως να προσφέρει τα αναμενόμενα. Ιδανικά, πάντως, στο «τριφύλλι» θα ήθελαν να φύγουν και κάποιοι ακόμα παίκτες. Δεν μιλάμε, όμως, για αποδεσμεύσεις. Ο στόχος είναι ορισμένοι να αφήσουν και κάτι στα ταμεία της ΠΑΕ φεύγοντας ή έστω να βρεθεί ένας τρόπος για να έχουν κέδρος και οι «πράσινοι» (ποσοστό μεταπώλησης ή δανεισμός με πληρωμένο συμβόλαιο).

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online. Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

Διαβάστε επίσης:

Γιοβάνοβιτς: «Μεγάλη τιμή για εμένα ο Παναθηναϊκός»!

Ανακοινώθηκε ο Γιοβάνοβιτς – Αυτό είναι το συμβόλαιό του

Survivor: Η Καρολίνα ξεσπάθωσε για όλους – Τι είπε για Ντάφυ και Παππά