Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων στο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Ο Παναθηναϊκός παίρνει πράγματα από παίκτες που δεν περίμενε και οι μεταγραφικές του ανάγκες διαφοροποιούνται

Δεν χρειάζεται να πάει κανείς πολύ πίσω. Ας γυρνούσε τον χρόνο στις αρχές Νοεμβρίου. Τότε ο Παναθηναϊκός είχε σαφώς περισσότερα θέματα. Έδειχνε μία ομάδα με τρομερό πρόβλημα στα εξτρέμ και έναν αξιόπιστο φορ. Βάσει του τι είχαμε δει έως τότε και του τι έκανε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τον Μακέντα, για παράδειγμα, δεν τον έβλεπε στις αρχές. Ξεκίνησε και ο Ιταλός κάκιστα, δεν βοηθούσε η εικόνα του στις προπονήσεις και κάπως έτσι έφτασε να είναι τρίτος στην ιεραρχία. Αντιμετώπισε ένα πρόβλημα, το ξεπέρασε και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον τραυματισμό του Καρλίτος. Έβαλε κάποια γκολ στη σειρά, κέρδισε πόντους και κάπως έτσι φάνηκε πως δεν χωράει άλλος επιθετικός στο ρόστερ. Μοναδική εξαίρεση το να αποχωρήσει κάποιος. Οι πιθανότητες να συμβεί, πάντως, με τα τωρινά δεδομένα, είναι λίγες.

Στα εξτρέμ με τον Παλάσιος να μην έχει βρει τον εαυτό του και τον Αϊτόρ φευγάτο, ήταν λογικό να συζητιέται το ενδεχόμενο ενίσχυσης. Τώρα και εκεί ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι καλύτερα. Ο βασικός λόγος είναι η μεγάλη άνοδος του Αϊτόρ. Από τη στιγμή που ο Ισπανός παίζει καλά, όλα τα δεδομένα ανατρέπονται. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που δεν ήταν ευχαριστημένος με τον χρόνο συμμετοχής του και ο εκπρόσωπός του κοιτούσε τις επιλογές του. Μετά τα τελευταία ματς ο Γιοβάνοβιτς είναι ξεκάθαρο πως έχει μία λύση που δεν περίμενε και κάπως έτσι άμεση ανάγκη για winger, δεν υφίσταται. Η σεζόν μπορεί να βγει με τους υπάρχοντες, ειδικά εάν συνέλθει κάποια στιγμή και ο Βιτάλ.

Ακόμη και για τους ανεβασμένους Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες μπορεί να πει κανείς κάτι. Κουμπώνουν πολύ καλά στο 4-3-3 και οι λύσεις στα χαφ αυξάνονται έτσι. Για αμυντικό μέσο μόνο μπορεί να γίνει κουβέντα, καθώς καθαρό εξάρι δεν υπάρχει. Ούτε ο Πέρεθ, που παίζει χαμηλά και κρατάει τη θέση του, έχει τα στοιχεία του «κόφτη» που έχουμε συνηθίσει. Είναι διαφορετικού στυλ παίκτης.

Κλείνοντας, στα στόπερ είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα. Ο Σένκεφελντ γύρισε, αλλά ουδείς γνωρίζει πόσο θα χρειαστεί για να βρει τον εαυτό του. Το ίδιο ισχύει και για τον Πούγγουρα. Στο κέντρο της άμυνας, λοιπόν, και στο αριστερό άκρο (σ.σ. ψάχνεται ούτως ή άλλως και ο Χατζηθεοδωρίδης για αλλού), παρατηρούνται τα κενά. Το να βρεθεί παίκτης που θα καλύπτει και τις δύο θέσεις, θα ήταν ιδανικό, αλλά όχι εύκολο.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο