Ο Γκατσίνοβιτς στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Τι ποσό χρειάζεται να διαθέσει ο Παναθηναϊκός για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ποιες οι εναλλακτικές.

Δύο βασικές προτεραιότητες έχει ο Παναθηναϊκός αυτή τη χρονική στιγμή. Η μία είναι η ανανέωση του Χουάνκαρ και η δεύτερη η παραμονή του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Κινήσεις γίνονται και για τους δύο. Οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Ισπανού βρίσκονται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα κατά δήλωση του Γκατσίνοβιτς ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει τις επαφές και με τη Χόφενχαϊμ.

Σερβικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο συμπατριώτης τους κοστολογείται στα 4.000.000 ευρώ. Αναφέρεται πως αυτό το ποσό «δύσκολα θα μπορέσει να το πληρώσει ο Παναθηναϊκός. Μια άλλη επιλογή που εξετάζει ο Παναθηναϊκός είναι να ζητήσει ξανά δανεικό τον ποδοσφαιριστή, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών του».

Από εκεί και πέρα, ο καθένας καταλαβαίνει πως αλλιώς συζητάς τον Μάιο με μία ομάδα ή έναν παίκτη και αλλιώς αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Το ποσό που ακούγεται, μπορεί να πέσει αισθητά στην πορεία. Ακόμη και έτσι, τα χρήματα που απαιτούνται για να παραμείνει ο Γκατσίνοβιτς είναι πολλά.

Ο Παναθηναϊκός ίσως ρίξει στο τραπέζι διάφορα τρικ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό. Και αυτό γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θεωρεί πως ο συμπατριώτης του είναι ο ιδανικός για τη συγκεκριμένη θέση. Μπορεί να μη σκοράρει και να μην είναι τόσο μέσα στην τελική προσπάθεια, αλλά κάνει αρκετά πράγματα στο γήπεδο.

Ας αναφερθεί, πάντως, πως εκτός από τα χρήματα που επιθυμεί η Χόφενχαϊμ, θα χρειαστεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και για τον ίδιο τον παίκτη εάν και εφόσον συμφωνήσουν τα δύο κλαμπ. Συνολικά η υπέρβαση που καλείται να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αξίζει το «τριφύλλι» να δώσει ένα ποσό μεγαλύτερο από το περσινό για τον Σεμπαστιάν Παλάσιος για τον Γκατσίνοβιτς; Είναι και αυτό ένα ερώτημα που έχει τεθεί.

Κλείνοντας, ο παίκτης θέλει να συνεχίσει στους «πράσινους» γιατί εκτός των άλλων γνωρίζει πως εκεί θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι κομβικό εν όψει Μουντιάλ. Ο προπονητής επίσης τον θέλει πολύ και οι επαφές συνεχίζονται. Στόχος το να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το κατά πόσο είναι εφικτό, θα φανεί.