Η ενδεκάδα που είχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ιωνικό

Κομβικό είναι το ματς που δίνει ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα

Εντός πάει σούπερ, εκτός δεν έχει νίκη ακόμη ο Παναθηναϊκός. Η εικόνα του βελτιώνεται σταθερά, αλλά ακόμα ούτε γκολ δεν έχει σημειώσει.

Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος. Ούτε φάση δεν μπορούσε να κάνει με 1-2 μικροεξαιρέσεις. Απέναντι στον Άρη παρουσιάστηκε ελαφρώς βελτιωμένος, αλλά έως εκεί. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν σοβαρός, στιβαρός αμυντικά και εντελώς ακίνδυνος επιθετικά.

Στην Τρίπολη καλείται να βρει το πρώτο του γκολ και να πάρει το παρθενικό του τρίποντο μακριά από τη Λεωφόρο. Για να το καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει το σύνδρομο των εκτός έδρας. Στο «τριφύλλι» θεωρούν ότι το θέμα είναι κυρίως ψυχολογικό. Εννοείται πως ο κόσμος δίνει ώθηση στη Λεωφόρο και οι ποδοσφαιριστές αισθάνονται πιο άνετα, αλλά η τόσο μεγάλη διαφορά δεν εξηγείται αλλιώς.

Γι’ αυτό και ο αγώνας με τους Αρκάδες θεωρείται αρκετά σημαντικός. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκτιμά πως εάν έρθει τώρα το διπλό, οι ποδοσφαιριστές του θα ξεμπλοκαριστούν. Ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός θα έχει περάσει και από μία αρκετά δύσκολη έδρα. Η επαρχία πολλάκις στο παρελθόν τον πλήγωσε και φέτος θέλει να σταματήσει να αιμορραγεί μακριά από το κάστρο του.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, μεσοεπιθετικά δεν αναμένεται καμία αλλαγή. Βέλεθ και Κώτσιρας είναι οι δύο που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα έχοντας επιστρέψει στο 100%.