Τρίτη 7 Ιουλίου 2026
Sportime

Παναθηναϊκός: Το παράδειγμα του Αϊτόρ

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Νίκαια και τον κάποτε «τελειωμένο» Αϊτόρ που διαρκώς γίνεται και πιο σημαντικός

Αντώνης Τσιράκης 2 λεπτά ανάγνωσης
Ο Αίτόρ πανηγυρίζει στο Ιωνικός - Παναθηναϊκός
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Δεν είναι αυτό το πρώτο ματς που έχει ο Παναθηναϊκός τον Αϊτόρ στους πρωταγωνιστές του. Είναι, όμως, το παρθενικό που κρίνει ο Ισπανός. Ο παίκτης που λίγους μήνες πριν ήταν «τελειωμένος». Αυτός που το καλοκαίρι ψαχνόταν για αλλού και που τον Ιανουάριο έμοιαζε δεδομένο ότι θα αποχωρήσει.

Πήρε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, βοηθήθηκε δεδομένα και από το τεχνικό τιμ, βελτιώθηκε και κατάφερε να βγάλει κάποια στιγμή την ποιότητά του. Όταν ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τον Αϊτόρ, κανείς δεν έλεγε πως είχε αποκτηθεί ένας κακός ποδοσφαιριστής. Μπάλα ήξερε. Το γιατί δεν μπορούσε να προσφέρει, ήταν ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων.

Το σίγουρο είναι πως ο Ισπανός εξελίσσεται σε παράδειγμα για όλους. Είναι λάιτ, δεν σε πείθει πως στα μεγάλα ματς θα βγάλει ηγετικά χαρακτηριστικά, όμως, είναι αναμφίβολα πολύτιμος και ο μοναδικός κλασικός winger του «τριφυλλιού» μετά τις εξελίξεις με τον Χατζηγιοβάνη. Εάν αρχίσει να καθαρίζει και ματς μόνος του, όπως έκανε με τον Ιωνικό, τότε θα μιλάμε για εντυπωσιακή εξέλιξη.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε οπωσδήποτε να περάσει από τη Νίκαια, το έκανε και προχωράει. Δεν ήταν τόσο καλός, αλλά ήταν σοβαρός σε αντίθεση με τον Βόλο. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη συνέπεια εκτός έδρας και να ανεβάσει ξανά στροφές, αφού η τριάδα αγώνων που ακολουθεί στο πρωτάθλημα είναι απαιτητική. Σε αυτή θα φανεί και το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Επίσης σε κατηγορίες: Super League Ποδόσφαιρο

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Αντώνης Τσιράκης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα