Παναθηναϊκός Τσάβι Ρόκα

Μεταγραφικά ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προχωρήσει αρκετά εν όψει της επόμενης χρονιάς. Αποκτήθηκε από τον Ιανουάριο ο Καρλίτος, ενώ κάπου εκεί επιτεύχθηκε και η συμφωνία με τον Φραν Βέλεθ. Ακολούθησε ο Αϊτόρ, ενώ με τα εισιτήρια στο χέρι είναι ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Μόλις βρεθεί η άκρη και έρθει στην Αθήνα, θα κλείσει και η δική...

Μεταγραφικά ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προχωρήσει αρκετά εν όψει της επόμενης χρονιάς. Αποκτήθηκε από τον Ιανουάριο ο Καρλίτος, ενώ κάπου εκεί επιτεύχθηκε και η συμφωνία με τον Φραν Βέλεθ. Ακολούθησε ο Αϊτόρ, ενώ με τα εισιτήρια στο χέρι είναι ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Μόλις βρεθεί η άκρη και έρθει στην Αθήνα, θα κλείσει και η δική του μεταγραφή. Επόμενος θα είναι ο Αντονί Ξαβιέ. Αρκετά προχωρημένη και η δική του υπόθεση, απλώς θα πρέπει πρώτα να τελειώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Τοντέλα.

Εννοείται πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει και άλλες προσθήκες. Προτεραιότητα πλέον οι μπακ. Το είπε και ο Τσάβι Ρόκα αυτό. Ωστόσο, ο Καταλανός γνωρίζει πως σταδιακά θα πρέπει να αρχίσουν και οι αποδεσμεύσεις. Στην παρουσίαση του Ντάνι Πογιάτος επί του θέματος δήλωσε: «Θα υπάρξουν αποχωρήσεις. Ήδη κοιτάμε αυτό το θέμα και κοιτάμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες να βρουν άλλη ομάδα».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν θα μείνουν στους «πράσινους». Υπενθυμίζεται πως μετά το τέλος της σεζόν ως ελεύθεροι έφυγαν οι Γιόχανσον, Ινσούα, Δώνης, Αποστολάκης και Βαγιαννίδης, ενώ πουλήθηκε στην Ακαδημία Πούσκας ο Νούνες. Υπάρχουν και οι δανεικοί (Ζαχίντ, Ανουάρ, Νάγκι). Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως θα είναι ακόμη περισσότεροι εκείνοι που θα τους ακολουθήσουν.

Μολό και Φάουστο είναι οι δύο που γυρίζουν από τον δανεισμό τους και γνωρίζουν πως δεν έχουν μέλλον στο «τριφύλλι». Γίνεται προσπάθεια για να βρουν ομάδα και να λυθεί το συμβόλαιό τους με τη μικρότερη δυνατή αποζημίωση. Το ίδιο ισχύει και για τον Βέργο. Ο ίδιος θα ήθελε πρώτα να κάνει προετοιμασία, αλλά γνωρίζει ότι οι πιθανότητες να κερδίσει θέση στο ρόστερ είναι ελάχιστες. Υπάρχουν, άλλωστε, οι Καρλίτος, Μακέντα, Περέα και Καμπετσής. Για τον τελευταίο, βέβαια, η απόφαση έχει παρθεί. Ενημερώθηκε να αποχωρήσει. Ανοιχτό είναι το θέμα του Κολομβιανού. Δεν φαίνεται πως ο Χρήστος Σέχου, που επέστρεψε από δανεισμό, έχει θέση στο ρόστερ.

Από εκεί και πέρα, θα αξιολογηθεί ο Κολοβός, αλλά δύσκολα θα συμβεί το ίδιο και με τον Μπεκ. Για τον Δανό μοιάζει απίθανο να αλλάξει κάτι. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Αϊτόρ, κλείνει τον Ξαβιέ, έχει πίσω τον Εμμανουηλίδη και τον Χατζηγιοβάνη. Κοινώς ο Μπεκ δεν χωράει στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Σε μία ακόμη θέση που έχει πολλές επιλογές ο Ντάνι Πογιάτος είναι σε αυτή του στόπερ. Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης απαρτίζουν την πεντάδα με τον τελευταίο να είναι ο πιο αδύναμος κρίκος. Το ενδεχόμενο νέου δανεισμού θα πέσει στο τραπέζι, ενώ αυτό ίσως ισχύσει και για δύο ακόμη παιδιά της ακαδημίας, τους Αθανασακόπουλο και Σερπέζη. Τέλος, έχουμε αναφέρει αρκετές φορές πως ο Κότσαρης τη νέα σεζόν δύσκολα θα προπονείται στο Κορωπί. Εάν θα φύγει ως ελεύθερος ή δανεικός θα αποφασιστεί ανάλογα και με το τι προτάσεις θα έχει. Να σημειωθεί, πάντως, πως η μαύρη λίστα του Τσάβι Ρόκα δεν τελειώνει εδώ. Κανένα καλοκαίρι, όμως, δεν αποχωρούν όλοι οι παίκτες που θέλει ένα κλαμπ ή καλύτερα ο τεχνικός διευθυντής του.