Μόλις το 1/5 των υποχρεώσεών του απέναντι στον Α.Ο. έχει καλύψει η διοίκηση Αλαφούζου.

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, παραχώρησε ο Νίκος Πλυτάς.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Α.Ο. μίλησε και για τα χρέη που έχει η ΠΑΕ έναντι του Ερασιτέχνη, αναφερόμενος μάλιστα και σε συγκεκριμένα νούμερα:

«Δυστυχώς οι εξελίξεις στην ΠΑΕ και η παραίτηση του κ. Αλαφούζου (και ενώ είχε ήδη διαφανεί όλο και μεγαλύτερη καθυστέρηση από την ΠΑΕ στην καταβολή του συμφωνημένου ποσού για το γήπεδο και το ποσοστό μας του 10%) έβαλε θηλιά στον Σύλλογο, όπου για το διάστημα Ιούλιος 2017 –  Απρίλιος 2018 εισπράξαμε συνολικά το ποσό των 111.978,56€, έναντι του συνολικού ποσού των 500.000,00€ που θα έπρεπε να είχαμε εισπράξει. ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ».

Στη συνέχεια ο Νίκος Πλυτάς συμπλήρωσε:

«Τα νούμερα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, αλλά κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει την άρση ουσιαστικά των πληρωμών από την ΠΑΕ. Το μέλλον της ΠΑΕ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο και μακάρι να βρει το δρόμο της διότι Ερασιτέχνης δίχως έσοδα από την ΠΑΕ δεν υπάρχει. Μόνο το νούμερο θα σας αναφέρω. Η ΠΑΕ έως το τέλος Ιουνίου θα μας οφείλει 611.000€ (διαθέσιμα γύρω στα 500.000€, τα υπόλοιπα είναι φόροι). Δυστυχώς η τελική αλήθεια για τον Σύλλογο είναι η εξής: Ο Παναθηναϊκός για να πρωταγωνιστήσει χρειάζεται και υγιή ΠΑΕ και ΚΑΕ που να αποδίδουν έγκαιρα τα συμφωνημένα, αλλά και ισχυρό χρηματοδότη, πλούσιο Πρόεδρο όπως θέλετε πείτε τον».