ΠΑΟΚ

Μπαλτάκος: «Έληξε οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της δήθεν πολυϊδιοκτησίας»

Ο εκ των νομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος, παραχώρησε συνέντευξη όπου αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση του Δικεφάλου με την Ξάνθη. Ο Τάκης Μπαλτάκος σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το θέμα της δήθεν πολυϊδιοκτησίας που δημιούργησε ο Ολυμπιακός από το τίποτα, έληξε οριστικά». Αναλυτικά όλα όσα είπε: Αρχικά σημείωσε πως: «Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και...
Μπαλτάκος

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Αρχικά σημείωσε πως:

«Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και την επικύρωση της βαθμολογίας, έληξε οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της δήθεν πολυϊδιοκτησίας που δημιούργησε ο Ολυμπιακός από το τίποτα. Όταν λέμε έληξε, εννοούμε έληξε. Μιλάμε για ταφόπλακα»

Στο ερώτημα γιατί είναι τόσο κατηγορηματικός, ο έγκριτος νομικός απάντησε:

«Επειδή ο νόμος για την πολυϊδιοκτησία είναι σαφής: “επιβάλλεται… η ποινή της αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου η ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο πρωτάθλημα».

Άρα δεν κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ στο επόμενο πρωτάθλημα με αφαίρεση βαθμών;

«Ασφαλώς δεν κινδυνεύει, αφού η δήθεν παράβαση του ΠΑΟΚ διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Άρα, ποινή μπορούσε να επιβληθεί μέχρι τις 19 Ιουλίου, που έληξε το πρωτάθλημα. Μετά, ουδεμία ποινή μπορεί να επιβληθεί. Μην ξεχνάμε ότι το CAS στην απόφαση του αναφέρει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο ελληνικός νόμος και ο ελληνικός νόμος προβλέπει ακριβώς αυτό που προανέφερα».

Η υπόθεση δηλαδή πάει στο αρχείο;

«Η Εφέσεων, όποτε συγκροτηθεί, θα πρέπει να αρχειοθετήσει την υπόθεση λόγω της αδυναμίας επιβολής ποινής στο επόμενο πρωτάθλημα για παράβαση που διαπιστώθηκε στο προηγούμενο. Γι’αυτό από την πρώτη στιγμή είπα ότι η απόφαση του CAS είναι θρίαμβος για τον ΠΑΟΚ. Έβλεπα ότι από τις 10/7, που βγήκε η απόφαση, μέχρι τις 19/7, ήταν αδύνατη η έκδοση απόφασης από την Εφέσεων, αφού σκεπτικό του CAS δεν υπήρχε, άρα η Εφέσεων, ακόμα και αν δεν παραιτούνταν τα μέλη της, δεν προλάβαινε να δικάσει πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος».

Για τον Ολυμπιακό όμως δεν έχει κλείσει η υπόθεση…

«Οι άνθρωποι αυτοί νομίζουν ότι όλη η υπόθεση θα μεταφερθεί στην επόμενη περίοδο. Ο νόμος, όμως, λέει άλλα. Για αυτό είπα, μετά την απόφαση του CAS, ότι μιλάμε για τελειωμένη υπόθεση».

Ποια θα είναι τώρα η θέση του ΠΑΟΚ;

«Πρέπει να ερωτηθεί η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Εννοείται, όμως, ότι εάν ο ΠΑΟΚ θέλει να συζητηθεί η υπόθεση στην ουσία της για να αθωωθεί πανηγυρικά, δεν θα προβληθεί η σχετική ένσταση. Και πάλι, όμως, η Εφέσεων μπορεί αυτεπάγγελτα να κρίνει ότι, αφού δεν είναι νοητή η επιβολή ποινής στο επόμενο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να συζητηθεί η υπόθεση κατ’ουσίαν».

Έχει μέσο αντίδρασης ο Ολυμπιακός;

«Ο Ολυμπιακός μπορεί και πάλι να προσφύγει στην ΕΕΑ με νέα καταγγελία, μόνο που τώρα, ακόμα και εκείνα τα ασήμαντα κριτήρια δήθεν σχέσης VIALAND – Ξάνθης, που δεν οδηγούσαν με τίποτα σε “αποφασιστική επιρροή”, δεν υπάρχουν πια. Γι’αυτό είπα από τον Μάιο ότι ακόμα και αυτά τα μηδαμινά στοιχεία που είχε επισημάνει η ΕΕΑ, κάτι γηπεδάκια, δηλαδή για τις ακαδημίες της Ξάνθης και άλλα τέτοια, είναι τώρα ακόμα πιο ανύπαρκτα από ανύπαρκτα. Ας ξανακάνει καταγγελία ο Ολυμπιακός, που θα τη στηρίξει; Ποια είναι τώρα η σχέση VIALAND (Καλπαζίδης) – Ξάνθης;».

Ποια θα είναι η κατάληξη λοιπόν;

«Ο Ολυμπιακός έχασε, όπως είχα πει από τον Φεβρουάριο ότι θα γίνει. Δεν υπήρχε καμία πολυϊδιοκτησία. Σκάκι νομικό παίχθηκε, προβλέψαμε σωστά, προβλέψαμε έγκαιρα και κερδίσαμε. Έτσι ήταν σωστό να γίνει και έτσι έγινε».

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ