Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για τις συγκεκριμένες θέσεις

Στην κυριακάτικη αναμέτρηση της Τούμπας κόντρα στον Παναιτωλικό ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει στην αποστολή του τους δύο βασικούς και αναντικατάστατους μπακ, που διαθέτει, καθώς τόσο ο Λέο Μάτος όσο και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα απουσιάσουν για διαφορετικούς λόγους.

Αρχικά, ο Βραζιλιάνος μπακ θα εκτίσει την τιμωρία του τη συγκεκριμένη αγωνιστική καθώς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Πορτογάλος αρχηγός του «δικεφάλου» μετά τον τραυματισμό του στο ισχίο θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων των Θεσσαλονικέων για 15-20 μέρες.

Ετσι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να διαχειριστεί τις δύο αυτές απουσίες με τις επιλογές του να είναι συγκεκριμένες. Στο αριστερό άκρο της άμυνας μπορεί, πέρα από τον Τόσκα, να αγωνιστεί ο Χοσέ Ανχελ Κρέσπο. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο εναλλακτικές στα στόπερ για παρτενέρ του Βαρέλα είναι οι Χατσερίδης ή Μαλεζάς.

Στα δεξιά μπορεί να παίξει ο Στέλιος Κίτσιου ή υπό προϋποθέσεις ο Τόσκα με ανάποδο πόδι.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο Λουτσέσκου μπορεί να χρησιμοποιήσει στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τα ακόλουθα σχήματα με επικρατέστερο το πρώτο:

  1. Τόσκα, Κρέσπο, Βαρέλα, Κίτσιου
  2. Κρέσπο, Χατσερίδης, Βαρέλα, Κίτσιου
  3. Κρέσπο, Χατσερίδης, Βαρέλα, Τόσκα
  4. Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Τόσκα
  5. Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κίτσιου