ΠΑΟΚ

Δούμας για Νέα Τούμπα: «Σε έξι μήνες θα μπορεί να… χτιστεί – Θα είναι από τα πολυτελέστερα στην Ευρώπη»

Ο επικεφαλής της ομάδας εργασιών που τρέχει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, Τάσος Δούμας μίλησε για την πορεία του.
Δούμας για Νέα Τούμπα: «Σε έξι μήνες θα μπορεί να… χτιστεί – Θα είναι από τα πολυτελέστερα στην Ευρώπη»

Δούμας για Νέα Τούμπα: Ο επικεφαλής της ομάδας εργασιών που τρέχει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, Τάσος Δούμας μίλησε για την πορεία του.

Δούμας για Νέα Τούμπα: Με την αποθεραπεία των Κρέσπο, Καντουρί και Καγκάβα συνέχισε ο ΠΑΟΚ, την προετοιμασία του για την συνέχεια των Play Offs της Super League 1 αλλά και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στα εκτός του αγωνιστικού όμως θέματα που είναι πολύ σοβαρά επίσης, Ο επικεφαλής της ομάδας εργασιών που τρέχει την Νέα Τούμπα, Τάσος Δούμας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Karfitsa» τόνισε μεταξύ άλλων πως περίπου σε έξι μήνες ο ΠΑΟΚ θα έχει στα χέρια του το προεδρικό διάταγμα. Δηλαδή θα μπορεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες για το γκρέμισμα της Τούμπας και το χτίσιμο του νέου γηπέδου. Επίσης τόνισε μεταξύ άλλων πως η Νέα Τούμπα θα είναι από τα πολυτελέστερα γήπεδα στην Ευρώπη.

Αρχικά σημείωσε: «Οι διαδικασίες τρέχουν και βρίσκονται εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος που είχαμε θέσει όταν ξεκινήσαμε τις διαδικασίες της συγκέντρωσης όλων των απαραίτητων εγγράφων και αποφάσεων που χρειάζονταν ώστε να συμπεριληφθούν στον φάκελο που θα κατατεθεί στο ΣτΕ, για να λάβουμε το Προεδρικό Διάταγμα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή στον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει η ανάρτηση σχεδίου της τροποποίησης ρυμοτομίας για το σύνολο της περιοχής που θα γίνει το νέο γήπεδο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου εικοσαημέρου. Θεωρούμε πως μέχρι τις 15 Μαΐου θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο για να γνωμοδοτήσει σε τυχόν ενστάσεις που θα προκύψουν, αν και πιστεύουμε πως δεν θα υπάρξουν τέτοιες».

Μετά την παραπάνω διαδικασία, το σύνολο του φακέλου θα γυρίσει και πάλι στην Αθήνα για να βγει η σχετική Υπουργική απόφαση και έπειτα ο φάκελος θα πάει στο ΣτΕ εκεί όπου είναι και το καθοριστικό βήμα για να υπάρξει η σχετική γνωμοδότηση που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Αυτό είναι και το πλέον μεγάλο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χτισίματος του νέου γηπέδου.

Πιστεύουμε πως σε περίπου έξι μήνες θα έχει τελειώσει η όλη διαδικασία. Στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, στην χειρότερη μέσα στο 2021. Γραφειοκρατία σαφώς και υπάρχει αλλά βρισκόμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα που θέσαμε από την αρχή».

Τι θα ακολουθήσει μετά: «Το Προεδρικό Διάταγμα έχει ισχύ πέντε ετών. Όπερ σημαίνει πως εντός της πενταετίας από την ημέρα έκδοσης της απόφασης ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο γκρέμισμα του υπάρχοντος γηπέδου και φυσικά της ανέγερσης του καινούργιου. Βέβαια, πρόθεση και εκτίμησή μου είναι πως οι διαδικασίες που αφορούν τις αρχιτεκτονικές μελέτες θα τρέξουν πολύ πιο γρήγορα, όμως όλα αυτά είναι θέματα που έχουν να κάνουν ασφαλώς και μόνο με τον επενδυτή».

Για τις προδιαγραφές του νέου γηπέδου: «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως στόχος και επιδίωξη είναι το νέο γήπεδο να είναι από τα πιο πολυτελή της Ευρώπης, γι’ αυτό και θα είναι 4ης κατηγορίας, βάσει των προδιαγραφών που θέτει η UEFA. Αυτό σημαίνει βέβαια μεγαλύτερο κόστος, άρα και περισσότερα πράγματα που έχουν να κάνουν με χώρους γύρω και μέσα σε αυτό.

Το πλάνο χωρητικότητας δεν είναι σαφές ακόμα, θεωρώ όμως πως θα είναι ένα γήπεδο μίνιμουμ 32.000-35.000 θέσεων και αν θέλετε την άποψή μου νομίζω πως ακόμα και ο στόχος των 40.000 θέσεων είναι ορατός. Με τη νομοθεσία του 2016 το γήπεδο θα μπορεί να έχει εστιατόρια, χώρους αναψυχής, πάρκινγκ, μουσείο και τα οφέλη δεν θα είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για το σύνολο της περιοχής η οποία θα αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Νομίζω πως με γνώμονα αυτό θα πρέπει να επισπεύσουν και την επέκταση της γραμμής του μετρό, από το Παπάφη, όπου θα εξυπηρετεί τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Κάτι που μπορεί να μοιάζει μακρινό, αλλά πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί από τώρα».

Τέλος είπε για το αν πάει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο: «Σαφώς και μπορεί να αλλάξει έδρα και να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, είναι όμως δικό του θέμα. Δεν πιστεύω πάντως αυτό να το πραγματοποιήσει εν μέσω μίας αγωνιστικής περιόδου. Όσον αφορά το γήπεδο πιστεύω πως το 2026, στα 100 χρόνια του συλλόγου θα είναι έτοιμο».

ΠΑΟΚ: Γκουερίνο στα κάγκελα και πρωτάθλημα!

Τζόλης: Παίζει τα ρέστα της η Μπριζ – Έτοιμη να καταθέσει νέα πρόταση στον ΠΑΟΚ!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.

ΣΧΟΛΙΑ