ΠΑΟΚ

Καγκάβα: Ο Κλοπ τρελάθηκε μαζί του!

Η καρμική σχέση του Καγκάβα με τον Κλοπ, ο οποίος τον μετέτρεψε σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου
Καγκάβα: Ο Κλοπ τρελάθηκε μαζί του!

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Σίνζι Καγκάβα και αναμένεται να ολοκληρώσει μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας του.

Η πορεία του Καγκάβα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι γνωστή ανά τον πλανήτη και η μετακίνησή του στον Δικέφαλο θα ακουστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της διαδικτυακής «γης».

Η πορεία του 31χρονου Ιάπωνα δεν χρειάζεται πολλά σχόλια.

Δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα με τη Ντόρτμουντ. Ένα νταμπλ στη Γερμανία! Μία Premier League! Ασύλληπτα επιτεύγματα για έναν ποδοσφαιριστή, που έχει ζήσει και μακροημερεύσει στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έχει συνυπάρξει με τρομερούς ποδοσφαιριστές, με παγκόσμιους θρύλους.

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Ματς Χιούμελς, Μάρκο Ρόις στη Ντόρτμουντ. Ρίο Φέρντιναντ, Πολ Σκόουλς, Ράιαν Γκιγκς, Γουέιν Ρούνεϊ στη Γιουνάιτεντ.

Όμως το μεγαλύτερο ίσως παράσημο στην καριέρα του είναι η συνεργασία με δύο από τους κορυφαίους προπονητές, που έχουν υπάρξει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τους Γιούργκεν Κλοπ και Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Με τον πρώτο, μάλιστα ανέπτυξε μία τόσο ιδιαίτερη σχέση, σε σημείο ο νυν τεχνικός της Λίβερπουλ να τον χαρακτηρίσει ως έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου.

Το καλοκαίρι του 2010 οι δυο τους πόζαραν για πρώτη φορά ο ένας δίπλα στον άλλον.

Καγκάβα

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακάλυψε έναν θαυματουργό 21χρονο Ιάπωνα, που μέχρι τότε δεν είχε βγει από την πατρίδα του και τον έφερε στη Βεστφαλία.

Στη φωτογραφία, ο Καγκάβα χαμογελάει, κρατώντας τη φανέλα με το νούμερο 23 στην πλάτη. Ποιος να του το ‘λεγε ότι την επόμενη διετία θα εξελισσόταν σε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, πάντα υπό την καθοδήγηση του Γερμανού τεχνικού.

Οι στιγμές των δύο ανδρών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου έχουν αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο από τον φωτογραφικό φακό. Το χαμόγελό τους είναι ενδεικτικό της σχέσης τους.

Καγκάβα

«Χωρίς αυτόν, η Μπορούσια δεν θα είχε πάρει την Μπουντεσλίγκα», έχει πει ο Κλοπ για τον Ιάπωνα.

Καγκάβα

Καγκάβα

Δεν μπορούσε με τίποτα να κρύψει τη λατρεία του για τον σούπερ «Σαμουράι», που αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες στη «χρυσή» διετία της Ντόρτμουντ.

Φυσικά, τα αισθήματα είναι αμοιβαία. «Κάθε στιγμή μαζί του είναι μια καλή ανάμνηση», «Θα του είμαι πάντα ευγνώμων» έχει πει μεταξύ άλλων ο Καγκάβα για τον «Kloppo».

71 ματς, 29 γκολ, 16 ασίστ. Αυτά τα… λίγα έκανε στη Γερμανία, «μαγνητίζοντας» τα βλέμματα ποδοσφαιρικών Γιγάντων.

Και ανάγκασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βγάλει από τα ταμεία της 16 εκατομμύρια ευρώ, σε μία εποχή, που το συγκεκριμένο ποσό είχε τεράστια αξία.

«Κλαίγαμε ο ένας στον ώμο του άλλου για 20 λεπτά όταν έφυγε», είχε πει ο Κλοπ για τον Καγκάβα όταν έγινε γνωστή η μεταγραφή του.

Ωστόσο, στο Μάντσεστερ κάτι… στράβωσε.

«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και τώρα παίζει 20 λεπτά στη Γιουνάιτεντ, ως αριστερό εξτρέμ. Η καρδιά μου πονάει. Αλήθεια, έχω δάκρυα στα μάτια μου», τόνισε επίσης, σε μία από τις χαρακτηριστικότερες ατάκες, που έχουν ειπωθεί ποτέ για τη νέα μεταγραφή του ΠΑΟΚ.

Ο Σερ Άλεξ και η παραδοχή-υπόκλιση

«Δεν καταφέραμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό του Σίνζι στο Ολντ Τράφορντ. Ήμασταν ικανοποιημένοι τον πρώτο χρόνο αλλά στον δεύτερο δεν πήγε όπως περιμέναμε. Κάναμε λάθος μαζί του. Ντροπή μας που δεν τα καταφέραμε», είχε εκμυστηρευτεί ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στον Κλοπ όταν πια ο Καγκάβα δεν ήταν κάτοικος του Νησιού, παραδεχόμενος πως ο Ασιάτης ήταν ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης αλλά δεν αξιοποιήθηκε σωστά από την τότε πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Μετά το πέρασμά του από τη Γιουνάιτεντ, ο Κλοπ τον πήρε ξανά «σπίτι». Στο Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ ένιωθε πιο άνετα από πουθενά. Εκεί τον λάτρευαν και τους λάτρευε.

«Τον θέλουμε πίσω άμεσα», αναφώνησε ο Γερμανός τεχνικός και η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε.

Η σχέση τους ήταν καρμική. Από την πρώτη μέρα, που πάτησε στη Γερμανία ο Ιάπωνας, ο Κλοπ τον γαλούχησε ποδοσφαιρικά, δημιούργησε μία εκπληκτική σχέση μαζί του και κατάφερε να βγάλει το εξωπραγματικό ταλέντο του στην επιφάνεια.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι πως μέχρι σήμερα, κάθε φορά που ο Κλοπ ακούει το όνομα του Καγκάβα έχει ένα αυθόρμητο πλατύ χαμόγελο.

Αυτόν τον ποδοσφαιριστή φέρνει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έναν σούπερ σταρ, ο οποίος ακόμα κι αν πέρασαν κάποια χρόνια από τις κορυφαίες στιγμές του παραμένει ένα top class όνομα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία τον έπεισε να μπει στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη και θέλει να πάρει στο γήπεδο λίγη μονάχα από την ποδοσφαιρική λάμψη του. Τότε, ο Ουρουγουανός θα είναι απόλυτα ικανοποιημένος και ο ΠΑΟΚ σίγουρα κερδισμένος από την μεταγραφή του.

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ντομινίκ Κοτάρσκι : Προβληματισμός στον ΠΑΟΚ για την πιθανή πώλησή του

Ντομινίκ Κοτάρσκι : Προβληματισμός στον ΠΑΟΚ για την πιθανή πώλησή του

Στον ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το αν ο Ντόμινικ Κοτάρσκι θα πιάσει τα χρήματα που θέλουν για πιθανή πώληση το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ: Διαφορετικό σκεπτικό ο Ντέμης Νικολαΐδης για την αποβολή Τάισον – Τι είπε για Κωνσταντέλια

Διαφορετικό σκεπτικό ο Ντέμης Νικολαΐδης για την αποβολή Τάισον – Τι είπε για Κωνσταντέλια

Συμφώνησε ο Ντέμης Νικολαΐδης με την απόφαση που πήρε ο Κωνσταντέλιας. Τι ανέφερε για τον διαιτητή που απέβαλε τον Τάισον…

ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ: Το γυρίζει ο Σαμάτα

ΠΑΟΚ: Το γυρίζει ο Σαμάτα

Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο πρόσωπο του Αλί Σαμάτα τρία γκολ σε δύο παιχνίδια και δεν αποκλείεται να... γυρίζει το θέμα

ΠΑΟΚ
Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία μετά το πρώτο 10λεπτο, 94-75 τον ΠΑΟΚ και… Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία μετά το πρώτο 10λεπτο, 94-75 τον ΠΑΟΚ και… Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο 10λεπτο αλλά στη συνέχεια πάτησε γκάζι και προκρίθηκε στον τελικό, 94-75 τον ΠΑΟΚ

Μπάσκετ
ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ: Τέλος ο Τάισον;

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Τάισον;

Στον ΠΑΟΚ βλέπουν να υπάρχει θέμα με τον Τάισον που δεν έκανε προπόνηση και πήρε άδεια αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει και αύριο

ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ: Τάισον : Μπόρα ήταν και πάει;

Τάισον : Μπόρα ήταν και πάει;

Αισιοδοξία υπάρχει στον ΠΑΟΚ πως το ξέσπασε του Τάισον ήταν κάτι της στιγμής και δεν θα υπάρχει θέμα αποχώρησής του από το δικέφαλο του Βορρά.

ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο: Άρης : Το βίντεο που ετοίμασε ο Super 3 για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Άρης : Το βίντεο που ετοίμασε ο Super 3 για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Βίντεο για τις σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό έφτιαξαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί δεν πρέπει να γιορτάζουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Γιατί δεν πρέπει να γιορτάζουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Ο Χρήστος Κούτρας έκανε ξανά την ποδοσφαιρική του πλάκα λέγοντας πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν πρέπει να γιορτάζουν του Αγίου Βαλεντίνου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιάννης Κωνσταντέλιας : Πάσα και ξανά πάσα…

Γιάννης Κωνσταντέλιας : Πάσα και ξανά πάσα…

Δεν το συζητάμε ότι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκανε το σωστό κι αυτό που πρέπει να κάνει κάθε ποδοσφαιριστής σε τέτοιες φάσεις

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ : Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έκανε τον κύκλο του…

ΠΑΟΚ : Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έκανε τον κύκλο του…

Μοιάζει να έχει δώσει ότι είχε να δώσει στον ΠΑΟΚ ο Ντομινίκ Κοτάρσκι. Το καλοκαίρι έχει έρθει η ώρα της πώλησής του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λουτσέσκου : Πιστεύει στην πρόκριση…

Λουτσέσκου : Πιστεύει στην πρόκριση…

Πιστεύει στην πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa League ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρά την ήττα στην Τούμπα από τη Στεάουα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ : Με 10 ή όχι, δυο φορές από τη Στεάουα στην Τούμπα δεν πρέπει να χάνεις…

ΠΑΟΚ : Με 10 ή όχι, δυο φορές από τη Στεάουα στην Τούμπα δεν πρέπει να χάνεις…

Το κατάφερε ο ΠΑΟΚ να χάσει δύο φορές μέσα στην ίδια σεζόν από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα. Περί κατορθώματος πρόκειται…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Στεάουα 1-2 : Αυτόχειρας με αιτία τους Τάισον και Κοτάρσκι

ΠΑΟΚ – Στεάουα 1-2 : Αυτόχειρας με αιτία τους Τάισον και Κοτάρσκι

Μοιραίοι για τον ΠΑΟΚ οι Τάισον και Κοτάρσκι για τον ΠΑΟΚ που έχασε με ανατροπή (1-2) από την Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα,

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Live ενημέρωση: ΠΑΟΚ – Στεάουα 1-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live ενημέρωση: ΠΑΟΚ – Στεάουα 1-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live ενημέρωση για τις αναμετρήσεις Βίκινγκουρ - Παναθηναϊκός στο Conference League και ΠΑΟΚ - Στεάουα Βουκουρετίου στο Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Στεάουα : Τρέλα στην ενδεκάδα του ο Λουτσέσκου!

ΠΑΟΚ – Στεάουα : Τρέλα στην ενδεκάδα του ο Λουτσέσκου!

Το δοκίμασε και τελικά το κάνει πράξει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην ενδεκάδα του για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Στεάουα.

Ποδόσφαιρο