Κυριάκος

Ο Κυριάκος αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές της «υπόθεσης Σιαμπάνη», που απασχολεί τα ΜΜΕ την τελευταία εβδομάδα και ξεκαθάρισε ότι «δεν κατήγγειλε κανείς τον ΠΑΟΚ στη δικαιοσύνη, παρά μόνο σε κάτι ποστ».

Ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος απάντησε στα λεγόμενα του δημοσιογράφου Μιχάλη Λέανη για την επικαιρότητα.

Ο Κυριάκος αναφέρθηκε σε όλες τις πτυχές της «υπόθεσης Σιαμπάνη», που απασχολεί τα ΜΜΕ την τελευταία εβδομάδα και ξεκαθάρισε ότι «δεν κατήγγειλε κανείς τον ΠΑΟΚ στη δικαιοσύνη, παρά μόνο σε κάτι ποστ».

Αναλυτικά τα όσα σημείωσε ο Κυριάκος Κυριάκος:

«Είναι από τις λίγες φορές που θέλω να απαντήσω προσωπικά σε αρθρογράφο. Όχι επιθετικά, το αντίθετο, ακριβώς επειδή στον Μιχάλη Λεάνη σέβομαι δυο πράγματα: το ότι έχουμε προ αμνημονεύτων συνυπάρξει -ούτε καν θα το θυμάται- στην «Μακεδονία» και το ότι παρά του ότι η διαδρομή του θα του επέτρεπε να «αυτοεξουδετρωθεί» και να γίνει στρόγγυλος, η αγάπη για την ομάδα του υπερισχύει και γράφει ως μπλόγκερ της.

Απαντάω στα δημόσια ερωτήματα, με παράθεσή τους και δημοσιεύω όλο το κείμενό του για δεοντολογικούς λόγους.

1: «Αφού λοιπόν στον ΠΑΟΚ είναι απόλυτα βέβαιοι ότι τίποτα δεν έχει προηγηθεί και πως όλα τα σχετικά είναι κατασκευασμένα γιατί κάθε λίγο και λιγάκι αναλώνονται στην δημοσιοποίηση ανακοινώσεων»; «Ποιός ο λόγος λοιπόν της βιασύνης ώστε να προκαταλάβουν την φίλαθλη κοινή γνώμη»;
– Στον ΠΑΟΚ είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν έχουμε καμία σχέση, εμπλοκή άμεσα ή έμμεσα για αυτά που κατήγγειλε ο Κώστας Καραπαπάς, με ερωτήσεις που απηύθυνε δημόσια σε στέλεχος του ΠΑΟΚ, προσπαθώντας εμφανώς να στρέψει τον ανεμιστήρα για να λογαριάσει που θα καθίσει η λάσπη. Και μέχρι η Δικαιοσύνη -με την οικειοθελή μας αρωγή- φτάσει σε ένα συμπέρασμα, ήταν αδιανόητο να αφήσουμε τον (πολύ συνήθως) χρόνο που χρειάζεται, με λάσπη πάνω μας. Η επανάληψη των ανακοινώσεων κρίνουμε ότι χρειάζεται, όταν το 80% των ΜΜΕ ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα απο εκείνον που πετάει τη λάσπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούδας: «Πρώτη φορά βλέπω διαιτησία σαν του Νάιχαους – Από πού έμαθε ο Καραπαπάς πρώτος για Σιαμπάνη;»

Καταλάβαμε και κρίναμε από όσα πρώτα σε συγκεκριμένα ΜΜΕ καταγγέλθηκαν και έπειτα και με «έξτρα» πληροφορίες δημόσια από τον Αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, ότι η στόχευση ήταν κυρίως να πληγεί επικοινωνιακά ο ΠΑΟΚ, καθώς και οι ίδιοι φοβούνται εμφανώς να καταγγείλουν εμπλοκή μας γνωρίζοντας τις συνέπειες. Και συνδυάζοντας τις πληροφορίες που εκείνοι μας έδωσαν, με αυτές που μπορέσαμε να βρούμε, θεωρούμε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αυτογκόλ που μπορούσαν να βάλουν. Άρα αφού η στόχευση ήταν η φθορά της εικόνας μας στην κοινή γνώμη, θέλουμε να διαλύσουμε κάθε σκιά και έπειτα να περιμένουμε με ανυπομονησία να μετρήσει το αυτογκόλ τους!

2: «Ποιος λόγος όμως με το ύφος των ανακοινώσεων σου να πέφτεις στο επίπεδο αυτών που στηλιτεύεις όταν διατυμπανίζεις πως εκπροσωπήσεις κάτι διαφορετικό»;

Γιατί δυστυχώς, είτε από μίσος για εμάς, είτε από φόβο πολλών στα ΜΜΕ επειδή -μην τα ξαναλέμε- το 80% είναι ελεγχόμενα από έναν άμεσα ή έμμεσα, όσο εμείς αντιπαρερχόμαστε την τοξικότητα με «πολιτισμό», μπράβο δεν ακούσαμε. Δεν μας πίστωσε κανείς ότι όποια δύναμη μόνοι μας αποκτήσαμε για να επηρεάζουμε αποφάσεις, την χρησιμοποιήσαμε για να φέρουμε VAR, ξένους διαιτητές, τακτικούς δικαστές, άλλον πρωταθλητή κάθε χρόνο και όχι για να κάνουμε μια Συμμορία που θα επιβεβαιωνόταν όταν τα αδικήματά της θα είχαν παραγραφεί αφού μας είχε αφήσει 10 τίτλους σε 5 χρόνια.

Όταν παλεύεις με τη λάσπη στον ανεμιστήρα, λερώνεσαι.

Εμένα ακόμη με κυνηγούν οι δικοί μας ως «φλώρο», «πολιτικάντη» και «παραπολιτισμένο» 😁

3: «Γιατί δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν όταν έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους»;
Γιατί για το δίκιο που έχουμε δεν μπορούμε να κριθούμε στη Δικαιοσύνη, αφού κανείς δεν κατέθεσε ότι πρέπει έστω να ερωτηθούμε. ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΣΤ!!Γιατί το δίκιο που ψάχνουμε είναι να καθαρίσουμε το όνομά μας από υπόνοιες που αφήνονται στον δημόσιο λόγο και δεν υπάρχουν στις καταθέσεις. Γιατί δεν κυνηγάμε την παραγραφή και τη λήθη αλλά το ξεγύμνωμα όσων πέφτουν στο λάκκο που έσκαβαν.

4: «Είναι σύμφωνη με τις αρχές του συλλόγου η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων του ποδοσφαιριστή, υπόθεση για την οποία έχουν ήδη επιληφθεί οι αρχές και ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να απολογηθεί επ’ αυτού;
Πόσο σε απασχολεί το άθλημα όταν στοχοποιείς ανοιχτά ένα αθλητή;
Θα το ήθελαν αυτό για ένα αθλητή του συλλόγου τους»;
Δεν βρίσκω την σύνδεση Αρχών του Συλλόγου με παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Ό,τι δεν έπρεπε να δημοσιευθεί (διεύθυνση, ΑΤ) κακώς δημοσιεύθηκε και θα δεχτούμε την τιμωρία με βάση το GDPR. Όμως κάποιες φορές των προσωπικών δεδομένων, όπως το συμβόλαιο και τι σχέσεις αποτυπώνει, υπερισχύει το δημόσιο συμφέρον. Μην εξισώνουμε τη βαρύτητα των αδικημάτων στη λογική «σκότωσες άνθρωπο-δεν έχεις περάσει ΚΤΕΟ-είμαστε πάτσι»!

Χμ… Στοχοποίηση! Ενός αθλητή, ακόμη κι αν είναι μπλεγμένος στα πίτουρα είναι βαρύτερη απ´ τη συνεχή στοχοποίηση ενός Συλλόγου; Ρητορικό. Μας απασχολεί πολύ το άθλημα. Και θέλουμε μακριά από αυτό αθλητές με μειωμένη ηθική αντίσταση.
Δυστυχώς αν είχαμε ανάλογο περιστατικό στην ομάδα μας, θα είχε στοχοποιηθεί και αποβληθεί από τον δικό μας κόσμο. Αλλά τι λέω; Ο εν λόγω σε μας δεν ήταν; 😉

5: «Θα τον καλέσουν επιτέλους οι αρχές , η Πολιτεία , οι αρμόδιοι φορείς να αποδείξει αν ο ισχυρισμός του είναι βάσιμος ή στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο καθένας έχει την δυνατότητα να βγάζει μια ανακοίνωση και να κατηγορεί νταηλίκι όποιον γουστάρει»;
Η απάντηση είναι πως δεν το πολυπιστεύω Μιχάλη ότι θα μας καλέσουν. Δυστυχώς δεν μας δέχονται ούτε αυτοβούλως. Είτε θα είναι σε κάποια πραγματογνωμοσύνη, είτε θα έχασαν τον δρόμο προς το γραφείο τους μετά την μοναδική υπόθεση που «εξέτασαν». Μακάρι πάντως, εγώ θα ήθελα να πάω να μου πουν αν είναι βάσιμος ο ισχυρισμός μου.

Έχοντας απαντήσει θαρρώ στις ερωτήσεις, αν είναι επιτρεπτό θέλω ένα σχόλιο για όσα καταθέτεις ως σεβαστή άποψη πιο κάτω, εξαγνίζοντας τις σχέσεις της ομάδας που αγαπάς, υπό το πρίσμα ότι είναι δικαιολογημένη η απέχθεια των Αρειανών προς εμάς.
Μια δήλωση ενός ποδοσφαιριστή, ένα ξενόφερτο σύνθημα καζούρας σε πόλεις που οι ομάδες παλεύουν για την αθλητική ηγεμονία τους (π.χ. Μάντσεστερ), κάτι κατσίκες του γείτονα που ψοφάνε, ένας υπαινιγμός ότι ο Άρης δεν ανέβαινε γιατί ασχολήθηκε ο ΠΑΟΚ (μαζί να πάμε για τους ισχυρισμούς μας), ένα site, είναι οι λόγοι που ώθησαν τον Άρη από την αγνή και με σεβασμό αντιπαλότητα στο μίσος για τον ΠΑΟΚ και την αγκαλιά του Ολυμπιακού; Όντως;

Ξεκάθαρα σου λέω ότι δεν βρίσκω πειστικό λόγο να δικαιολογηθεί για τον Άρη οποιοσδήποτε εναγκαλισμός με οποιονδήποτε, ακόμη και με εμάς. Προτιμώ αντρίκεια να λέγεται «μας είναι αδιανόητο να είμαστε με εσάς, θα πάμε με τους άλλους, επειδή μας είναι πιο εύπεπτο να είμαστε δεύτεροι πίσω απ´τον Ολυμπιακό, παρά δεύτεροι πίσω από αυτούς που μεγαλώσαμε κάνοντας καζούρα, λέγοντάς τους «γύφτους» και «Τούρκους», εμείς, η ελίτ της πόλης»!
Gazzetta δεν βρίζω, να περάσει! 😁
Ποιος Άρης και ποιος Ηρακλής;»

Είναι από τις λίγες φορές που θέλω να απαντήσω προσωπικά σε αρθρογράφο. Όχι επιθετικά, το αντίθετο, ακριβώς επειδή στον…

Δημοσιεύτηκε από Κυριάκος Σ. Κυριάκος στις Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020