ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Αποκαλύψεις Σαββίδη: «Γι’ αυτό δεν πήρα Αθλητικό Διευθυντή – Είμαι στο Πόρτο Καρράς και σκέφτομαι την Τούμπα!»

Σύνθημα τίτλου και ενότητας έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώ παράλληλα έκανε αποκαλύψεις για θέματα, που απασχολούν τον σύλλογο.
ΠΑΟΚ – Αποκαλύψεις Σαββίδη: «Γι’ αυτό δεν πήρα Αθλητικό Διευθυντή – Είμαι στο Πόρτο Καρράς και σκέφτομαι την Τούμπα!»

Το στίγμα του μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έκανε αποκαλύψεις και τόνισε πως βρίσκεται στο Πόρτο Καρράς και το μυαλό του είναι στην Τούμπα.

Ο ισχυρός άνδρας του «δικεφάλου» είχε τηλεδιάσκεψη το πρωί της Τρίτης (28/9) με συνεργάτες και στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκπροσώπους του Ερασιτέχνη, των Βετεράνων, των Ακαδημιών και του Τμήματος Επικοινωνίας με τους φιλάθλους, στην οποία συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας και κυρίως το ζήτημα της Νέας Τούμπας.

Αρχικά ο κ. Σαββίδης σύστησε τον κ. Δημήτρη Μουτσάκη, Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του ομίλου Dimera, που θα είναι ο υπεύθυνος για τον φάκελο της Νέας Τούμπας και θα συντονίζει τη ομάδα εργασίας.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα των παρευρισκόμενων τόνισε μεταξύ άλλων:

«Από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θεωρούμε ότι μπήκαμε σε μια νέα εκκίνηση των διαδικασιών. Άμεσα μετά από την ομιλία, ενημερώσαμε την Κυβέρνηση πως είμαστε ακόμη σε αναμονή της Υπουργικής Απόφασης για το Καυτανζόγλειο, την υπογραφή πρωτοκόλλου μετά την εκτίμηση της κατάστασης και των απαραίτητων έργων στο Καυτανζόγλειο, την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης του γηπέδου αφού συνυπολογιστούν οι απαραίτητες επενδύσεις από πλευράς μας και τέλος, το Προεδρικό Διάταγμα. Αυτά δεν είναι το τέλος, αλλά η εκκίνηση για τη Νέα Τούμπα. Παράλληλα θέλω ο κόσμος μας να γνωρίζει καθημερινά σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες με συνεχείς επίσημες δημοσιεύσεις. Έχω δώσει εντολή να μη συνεχίζονται οι κουβέντες για πράγματα που έχουν ήδη συζητηθεί και συμφωνηθεί και να περάσουμε στη φάση των έργων».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του νέου γηπέδου, ο Ιβάν Σαββίδης είπε:

«Είναι εφικτός ο στόχος να γιορτάσουμε έναν αιώνα ζωής στο νέο μας γήπεδο, μόνο αν τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα. Ήδη, 20 μέρες από την ομιλία του πρωθυπουργού, δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία. Η τελική μορφή του Προεδρικού Διατάγματος είναι αυτή που θα καθορίσει τις δυνατότητες για το καινούργιο γήπεδο. Δεν είμαστε παράσιτα ή επαίτες για να ζητάμε οικονομική ενίσχυση. Έχουμε ζητήσει ωστόσο να μελετηθεί η δυνατότητα συμμετοχής της Πολιτείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στην χρηματοδότηση των έργων που είναι σε όφελος της κοινωνίας, της ποιότητας ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος. Πάντα με δικαιοσύνη και σύμφωνα με την ανάλογη πρακτική στα άλλα γήπεδα που χτίστηκαν στη χώρα».

«Κατακτήσαμε πρωταθλήματα και Κύπελλα σε 5 χρόνια, όσα μαζί είχαν κατακτηθεί σε 90»

«Η στρατηγική ανάπτυξης των υποδομών του ΠΑΟΚ, που θα οδηγήσουν τελικά στην αυτάρκεια, ήταν ο πρώτος μου στόχος όταν ανέλαβα την ομάδα. Αντιλήφθηκα όμως πόσο μεγάλη ανάγκη είχε η οικογένεια του ΠΑΟΚ τους τίτλους που στερήθηκε σε 90 χρόνια ζωής. Δεν αλλάξαμε στρατηγική, αλλά αναπροσαρμόσαμε λίγο την τακτική μας. Κάναμε «ογκολογικές» παρεμβάσεις στο σύστημα του ποδοσφαίρου ώστε να είναι δυνατή η κατάκτηση των τίτλων και είμαι ευγνώμων σε όσους πολέμησαν μαζί μου χωρίς να φοβηθούν. Κατακτήσαμε πρωταθλήματα και Κύπελλα σε 5 χρόνια, όσα μαζί είχαν κατακτηθεί σε 90. Αυξήσαμε την βάση φιλάθλων μας. Και σήμερα είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου».

Για το αν θα περιμένει την Νέα Τούμπα για να επιστρέψει στο γήπεδο είπε:

«Οι στενοί μου συνεργάτες γνωρίζουν καλά πόσες ώρες την ημέρα επικοινωνώ μαζί τους καθημερινά και πόσες ώρες με απασχολεί ο ΠΑΟΚ. Ο Θεός μας έστειλε και αυτή τη δοκιμασία για να την ξεπεράσουμε. Είμαι στο Πόρτο Καρράς και παλεύω με τους πειρασμούς μου. Νομίζετε είναι εύκολο να αντέξω να μην πάρω το αυτοκίνητο και να έρθω στο γήπεδο; Ειδικά σε αγώνες όπως ο προχθεσινός; Είμαι πολύ καλά στην υγεία μου, όπως είπα και στους συνεργάτες μου στο OPEN πρόσφατα, έχω κάνει 3 εμβόλια αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων μου δεν είναι υψηλό. Όμως θα περάσει και αυτό και θα έρθω και στην παλιά Τούμπα. Θέλω να είμαι δίπλα σας, δίπλα στους ποδοσφαιριστές όπως έκανα πάντα».

«Ενωμένοι για το πρωτάθλημα»

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όπως πριν 2 χρόνια. Όταν ήμασταν έτσι, κανείς δεν μπορούσε να μας διασπάσει. Αφού είδαν ότι δεν μπορούν να μας νικήσουν δυναμώνοντας οι ίδιοι, οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να αδυνατίσουν εμάς, με παραπληροφόρηση και στοχεύοντας στην ενότητά μας. Πορευόμαστε όλοι μαζί, σε στενή σχέση με τον προπονητή, καλύπτοντας όσες περισσότερες ανάγκες του μπορούμε. Δοκιμάζουμε το σύστημα χωρίς αθλητικό διευθυντή για να αποφύγουμε προβλήματα συνεννόησης που αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν. Η σχέση με τον προπονητή είναι τόσο άμεση και καλή, που δεν κρίνεται απαραίτητο να υπάρχουν ενδιάμεσοι. Οι στόχοι μας είναι κοινοί και οι υψηλότεροι. Η δεύτερη θέση δεν είναι ποτέ λόγος ικανοποίησης για τον ΠΑΟΚ, άρα στοχεύουμε στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και στον όμιλο του Conference League. Τον Γενάρη θα είμαστε απόλυτα βέβαιοι για τις κινήσεις που χρειάζονται σε συνεννόηση με τον προπονητή και θα προχωρήσουμε σε αυτές. Όμως η μεγαλύτερη μεταγραφή θα είναι η ενότητά μας, στα επίπεδα του 2019. Αυτή έφερε την επιτυχία, αυτή θέλω να επαναφέρετε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με κάθε κόστος».

Διαβάστε επίσης

Super League Next Day: Ο μάγος Μπίσεσβαρ,ο «ωραίος» Καρλίτος και το φιάσκο της ΑΕΚ!

Σταθερά στις κλήσεις της Εθνικής Σλοβενίας ο Γιασμίν Κούρτιτς

 

 

Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μεταγραφές – Μπερνάρντ: Ο ΠΑΟΚ μπαίνει δυνατά για τη μεταγραφή του λένε στη Βραζιλία

Μεταγραφές – Μπερνάρντ: Ο ΠΑΟΚ μπαίνει δυνατά για τη μεταγραφή του λένε στη Βραζιλία

Δημοσιεύματα στη χώρα του καφέ, θέλουν τον Μπερνάρντ να το σκέφτεται, να πάρει ξανά τον δρόμο της επιστροφής στην Ευρώπη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που στήριξε τον Σαλάχ!

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που στήριξε τον Σαλάχ!

Η στήριξη ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ στον Μοχάμεντ Σαλάχ που έμεινε εκτός αποστολής για το ματς με την Ίντερ.

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: «Καυτές» αποστολές, σούπερ απόδοοση στην Interwetten!

«Καυτές» αποστολές, σούπερ απόδοοση στην Interwetten!

Σούπερ απόδοση από την Interwetten...

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Αυτός θα πάρει τη θέση του Γιακουμάκη

ΠΑΟΚ: Αυτός θα πάρει τη θέση του Γιακουμάκη

Το πείραμα Τσάλοφ δεν πέτυχε και πολύ στο ματς του ΠΑΟΚ με την Λουντογκόρετς και μάλλον ο Λουτσέσκου δεν έχει πολλές επιλογές

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Media
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

Η Ελλάδα κέρδισε έδαφος στο UEFA Ranking, όμως το βράδυ δεν ήταν… ονειρικό. Με καλύτερη διαχείριση, ειδικά στο Παναθηναϊκός–Πλζεν, η χώρα θα μπορούσε να κάνει άλμα.

Ποδόσφαιρο
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Η ΑΕΚ πέτυχε τεράστια νίκη στη Σαμψούντα. Απώλειες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προβληματισμός στο μπασκετικό τμήμα των «πράσινων».

Πρωτοσέλιδο Sportime
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Ο Παναθηναϊκός με 10 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με 9 παραμένουν γερά στο κυνήγι της πρόκρισης στη League Phase του Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Πρόκριση στα νοκ άουτ: Τι του λείπει, τι έχει στα χέρια του και γιατί οι 10 βαθμοί «κλειδώνουν» το εισιτήριο

ΠΑΟΚ – Πρόκριση στα νοκ άουτ: Τι του λείπει, τι έχει στα χέρια του και γιατί οι 10 βαθμοί «κλειδώνουν» το εισιτήριο

Ο ΠΑΟΚ κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Μετά το 3-3 στη Λουντογκόρετς, ο «Δικέφαλος» έφτασε στους 9 βαθμούς και πλέον χρειάζεται μόνο έναν ακόμη

Ποδόσφαιρο