ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Αθωώθηκε για την πολυιδιοκτησία από την Επιτροπή Εφέσεων!

Δικαίωση για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας!
ΠΑΟΚ-ΕΠΟ

Δικαίωση για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας!

ΠΑΟΚ: Έπειτα από πολλές δικαστικές διαμάχες και μια προσφυγή στο CAS ο Δικέφαλος  και η Ξάνθη αθωώνονται.

Η περίφημη υπόθεση της  πολυιδιοκτησίας που κατήγγειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε τέλος μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.. Μετά το CAS που ζήτησε να εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση, ήρθε ακόμη μια δικαίωση για τον δικέφαλο μέσω των τακτικών δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που τον αθώωσε και τυπικά.

Οι ανθρωποί των ασπρόμαυρων θεωρούν ότι έλαμψε η αλήθεια.

Βεβαίως μετά την πανηγυρική του δικαίωση, πλέον ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για… σκληρό ροκ, καθώς θα κυνηγήσουν το θέμα.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Επιτροπή Εφέσεων δέχτηκε τυπικά, αλλά απέρριψε κατ’ ουσίαν την πρόσθετη παρέμβαση της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ.

CAS: Δικαίωσε τον ΠΑΟΚ

To CAS αποφάσισε την επιστροφή επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη!

Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση εκ νέου, στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ με την υποσημείωση να δικάσει την ουσία χωρίς να δεσμεύεται από το πόρισμα της ΕΕΑ.

Πρόκειται για νίκη του ΠΑΟΚ σε δύο σημεία. Πρώτον, με την επιστροφή των επτά βαθμών και δεύτερον με τον μη δεσμευτικό χαρακτήρα της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός ήθελε υποβιβασμό και να αναγνωριστεί η δεσμευτικότητα της εισήγησης της ΕΕΑ αλλά οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό.

Η υπόθεση πλέον, επιστρέφει στην Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία θα δικάσει από το μηδέν την πολυϊδιοκτησία χωρίς να δεσμεύεται από καμία εισήγηση.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται, παίρνει πίσω τους επτά βαθμούς, που κέρδισε στον αγωνιστικό χώρο και επιστρέφει στη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Η συγκεκριμένη υπόθεση κρατά μήνες καθώς μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Ξάνθης το ζήτημα μεταφέρθηκε σε δύο διαφορετικά ποδοσφαιρικά όργανα, το Πρωτοβάθμιο της Super League και την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, τα οποία δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης.

Ο Δικέφαλος τιμωρήθηκε με αφαίρεση επτά βαθμών, ωστόσο το CAS είχε διαφορετική άποψη και αποφάσισε την επιστροφή των επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.

ΣΧΟΛΙΑ