ΠΑΟΚ: Η σύνοψη των δράσεων της εβδομάδας για τη Νέα Τούμπα

Μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τον συντονισμό του έργου της Νέας Τούμπας, η απευθείας επικοινωνία μεταξύ της ομάδας εργασίας του γηπέδου και των αρμόδιων της Κυβέρνησης συνεχίστηκε αυτή την εβδομάδα.

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δόθηκε η δέσμευση προς την πλευρά του ΠΑΟΚ για απευθείας συντονισμό των αποφάσεων για την Νέα Τούμπα.

Η δέσμευση υλοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα και έτσι οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ για το γήπεδο προχώρησαν σε συναντήσεις με αρμόδιους και Υπουργούς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την εξέλιξη του έργου.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα εργασίας του γηπέδου πραγματοποίησε τις εξής συναντήσεις:

  • Με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και στελέχη της γενική γραμματείας του Υπουργείου Πολιτισμού. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι απολύτως απαραίτητες δράσεις για επίσπευση της διαδικασίας της κατασκευής του γηπέδου. Συμφωνήθηκε επίσης να υπογραφεί ένα μνημόνιο συναντίληψης για την αντιμετώπιση τυχόν αρχαιολογικών ευρημάτων κατά τη διάρκεια των έργων.
  • Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας, Ευθύμιο Μπακογιάννη. Οι δυο τους ενημερώθηκαν για το χρονοδιάγραμμα του έργου. Από την πλευρά του οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης ενημέρωσαν για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Υπουργείου καθώς και για το ήδη υποβληθέν για νομικό έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος.
  • Με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, υπεύθυνο για τη διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Στον υπουργό αναλύθηκε το σχέδιο για την κατασκευή του γηπέδου και της ανάπλασης της γύρω περιοχής. Του ζητήθηκε να συνδράμει στις Πρωτοβουλίες τη Περιφέρειας και του Δήμου για την πραγματοποίηση των έργων ανάπλασης της γύρω περιοχής και συζητήθηκε και η δυνατότητα αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την κατασκευή της Νέας Τούμπας
  • Με τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Συζητήθηκε το ζήτημα της υπογειοποίησης των περιμετρικών οδών του γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ  ζήτησε να ληφθούν όλες οι αναγκαίες δράσεις και συνεργασίες με την Περιφέρεια και το Δήμο της Θεσσαλονίκης για την εντός του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ θα εξακολουθούν να περιμένουν πράξεις και τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά τη Κυβέρνησης. Οι Θεσσαλονικείς υποστηρίζουν πως πλέον δεν υπάρχουν ασάφειες υποχρεώσεις όλων των μερών, προκειμένου και το έργο να ξεκινήσει και τα χρονοδιαγράμματα να τηρηθούν.