ΠΑΟΚ

Τούμπα: Το πανό έφερε συνέπειες – Φρούριο του γήπεδο το ΠΑΟΚ – Αστυνομία παντού και αυστηροί έλεγχοι έξω από τη Θύρα 4!

Παρά το γεγονός, ότι στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ιωνικός, δεν πήγαν πολλοί φίλαθλοι και η αναμέτρηση δεν ήταν ντέρμπι, η παρουσία της αστυνομίας, έξω απο την Τούμπα και κυρίως έξω από τη Θύρα 4, ήταν ισχυρή

Τούμπα: Το πανό έφερε συνέπειες - Φρούριο του γήπεδο του ΠΑΟΚ - Αστυνομία παντού και αυστηροί έλεγχοι έξω από τη Θύρα 4!
Τούμπα: Το πανό έφερε συνέπειες - Φρούριο του γήπεδο του ΠΑΟΚ - Αστυνομία παντού και αυστηροί έλεγχοι έξω από τη Θύρα 4!
Συντάκτης: Νίκος Τοσκίτσης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε την Κυριακή σε όλους, η ισχυρή παρουσία αστυνομικών στην Τούμπα και ο αυστηρός έλεγχος στις θύρες του γηπέδου.

Παρά το γεγονός, ότι στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ιωνικός, δεν πήγαν πολλοί φίλαθλοι και η αναμέτρηση δεν ήταν ντέρμπι, η παρουσία της αστυνομίας, έξω απο την Τούμπα και κυρίως έξω από τη Θύρα 4, ήταν ισχυρή.

Ο έλεγχος στην είσοδο του γηπέδου του ΠΑΟΚ, ήταν την Κυριακή το απόγευμα ιδιαίτερα αυστηρός και σχολαστικός από τους σεκιούριτι του γηπέδου. Υπό την παρουσία και της αστυνομίας κανείς δεν μπήκε στην Τούμπα, χωρίς την επίδειξη ταυτότητας και πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τι είχε προηγηθεί; Η ανάρτηση του πανό στον αγώνα ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ, που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση καθώς το περιεχόμενο παρέπεμπε στους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Μάλιστα το πανό έφερε και την αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση .

Θυμίζουμε πως η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αφενός για να εντοπιστούν αυτοί που ανήρτησαν το πανό και αφετέρου για να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Το αδίκημα που διερευνάται αφορά την παρότρυνση σε πράξεις βίας, όπως περιγράφεται στον Αθλητικό Νόμο.

Στην παραγγελία της προς την ΕΛΑΣ, η εισαγγελέας ζητεί να αξιοποιηθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου και να αναζητηθούν αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, θα διερευνηθεί επίσης εάν οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ προέβησαν σε ενέργειες για να κατέβει το πανό.

Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές: «Τέσσερα άτομα ταυτοποιήθηκαν ήδη μέχρι στιγμής στο πλαίσιο ερευνών που διενεργούνται από την αστυνομία σχετικά με ανάρτηση πανό, στο οποίο αναγραφόταν «Αδέρφια κρατάτε γερά», σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας».

Μάλιστα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε με δημοσίευση του: «Η Ελληνική Αστυνομία ταυτοποίησε τους υπόπτους που ανήρτησαν το πανό με άθλιο περιεχόμενο την προηγούμενη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας. Βάζουμε τέλος στο χουλιγκανισμό. Η δικαιοσύνη έχει το λόγο».

 

Exit mobile version