Ζουράρις

Ο Κώστας Ζουράρις έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «TV100» και αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ! Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, αρχικά μίλησε για τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας: «Δεν ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εγώ είμαι Μακεδών. Και ως Μακεδών θεώρησα -το αναφέρω και στο σύγγραμμά μου «Μακεδονία σακατεμένη»-...

Ο Κώστας Ζουράρις έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «TV100» και αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ! Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, αρχικά μίλησε για τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας:

«Δεν ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εγώ είμαι Μακεδών. Και ως Μακεδών θεώρησα -το αναφέρω και στο σύγγραμμά μου «Μακεδονία σακατεμένη»- ότι υπάρχει μία σμίκρυνση, μία ελάττωση της ακεραιότητάς μας. Ως προς τα άλλα, βεβαίως η Συμφωνία έχει θετικά στοιχεία, αλλά είναι δευτερεύοντα.

Έχω διδάξει τη θεωρία των συγκρούσεων σε τέσσερις ηπείρους. Οι διεθνείς συνθήκες έχουν ένα χαρακτηριστικό: καταγγέλλονται διμερώς, μονομερώς και πολυμερώς. Οι συνθήκες καταγγέλλονται, δεν ακυρώνονται.

Στη συνέχεια μιλώντας για τον ΠΑΟΚ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σχολίασε ο Κώστας Ζουράρις: «Δεν μπορεί να υπάρξει ΠΑΟΚτσής που θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Γιατί ο ΠΑΟΚτσής που θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, ψηφίζει Μαρινάκη, τον καταστροφέα του ΠΑΟΚ. Ο οποίος μας άλωσε επί 30 χρόνια με τις παράγκες. Εάν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος μπόρεσε και μείωσε την επιρροή της παράγκας του Μαρινάκη, ουδέποτε ο ΠΑΟΚ, με Έλληνες διαιτητές, θα έπαιρνε πρωτάθλημα».

Παράλληλα, μίλησε και για την αναβάθμιση των πτυχίων των ΤΕΙ σε ισότιμα με τα ΑΕΙ μέσω συστήματος εξετάσεων: «Είμαι 50 χρόνια πανεπιστημιακός. Όλες οι χώρες και όλα τα πανεπιστημιακά συστήματα το κάνουν αυτό, όταν υπάρχει η δυνατότητα.

Η Νέα Δημοκρατία σαχλαμαρίζει με αυτό, λέγοντας ότι είναι προεκλογικό να αναβαθμιστεί με ένα σύστημα το πτυχίο των παιδιών από το ΤΕΙ σε ισότιμο. Μπορεί να είναι προεκλογικό, κακό είναι; Ιδέα δεν έχουν από το πώς λειτουργούν τα Πανεπιστήμια. Αυτοί κάνουν προεκλογική βλακεία».

Ακολουθήστε το Sportime στα social media!