ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάολο Φερνάντες: Από το «όχι» στον Άρη και τα όργια στον Βόλο μέχρι το ναυάγιο με τον ΠΑΟΚ και το επόμενο βήμα μέσω ΑΕΚ

Ποια ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που προσέγγισε τον Πάολο Φερνάντες, πώς τον έφερε ο Βόλος στην Ελλάδα και γιατί ο Ισπανός επέλεξε την ΑΕΚ για να συνεχίσει την καριέρα του παρά το ενδιαφέρον αρκετών κλαμπ ακόμη.
Πάολο Φερνάντες: Από το «όχι» στον Άρη και τα όργια στον Βόλο μέχρι το ναυάγιο με τον ΠΑΟΚ και το επόμενο βήμα μέσω ΑΕΚ

ΑΕΚ: Όταν πρωτοήρθε στα μέρη μας, ουδείς ασχολήθηκε με τον Πάολο Φερνάντες. Ήταν ένας ακόμη ταλαντούχος Ισπανός που έφερνε ο Βόλος.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον τότε να ήταν το μανατζερικό του περιβάλλον. Τον εκπροσωπούσε ο Άλμπερτ Μποτίνες, μάνατζερ μεταξύ άλλων του Αϊτόρ. Στο πελατολόγιό του ο Ισπανός ατζέντης είχε φυσικά και πιο δυνατά ονόματα, απλώς στην Ελλάδα το όνομά του είχε συνδεθεί κυρίως με τον μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού.

Με μία πρώτη ματιά εκείνο που έβλεπε κανείς ήταν πως ο Πάολο Φερνάντες είχε περάσει από τη Μάντσεστερ Σίτι. Τον είχαν βρει οι άνθρωποί της σε νεαρή ηλικία, τον έβαλαν στις ακαδημίες και εκεί για τρεις χρονιές βγήκε ο καλύτερος παίκτης στην ηλικία του. Δεν το λες και λίγο. Έφτασε να ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα και να κάνει προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ έπαιζε με συμπαίκτες τους Σάντσο, Ανχελίνιο και Μπραχίμ Ντίαθ.

Ακολούθησαν οι δανεισμοί. Την αρχή έκανε η Μπρέντα. Η πρώτη χρονιά στην Ολλανδία πολύ καλή, η δεύτερη όχι και τόσο. Μετά ήταν η Περούτζια. Στην Ιταλία υπέστη κάταγμα κνήμης. Έμεινε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάπου εκεί ήρθε ο αναπροσδιορισμός στόχων. Στη Μάντσεστερ Σίτι χώρος δεν θα υπήρχε και οι συνεχείς δανεισμοί δεν τον βοηθούσαν.

Η κρούση από τον Χαριστέα

Το πρώτο ελληνικό ενδιαφέρον προέκυψε έναν χρόνο πριν έρθει στα μέρη μας. Ο Άγγελος Χαριστέας ήταν που ασχολήθηκε με την περίπτωσή του. Τεχνικός διευθυντής στον Άρη εργαζόταν και με το τέλος της μεταγραφικής περιόδου αποδεσμεύτηκε.

Ο Πάολο Φερνάντες το σκέφτηκε, αλλά προτίμησε να συνεχίσει στην Ισπανία. Είχε προτάσεις και από αλλού, αλλά ο ίδιος επιθυμούσε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Θεωρούσε πως το δικό του restart θα γινόταν πιο εύκολα σε ένα περιβάλλον πιο οικείο για εκείνον. Κάπως έτσι υπέγραψε στην Καστεγιόν. Πήγε στη La Liga 2, αλλά δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του.

Έκανε μόλις δέκα ματς, στα περισσότερα ήταν στον πάγκο και σε κάποια εξ αυτών εκτός αποστολής. Στο τέλος της σεζόν ήταν εμφανές πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Όχι ότι θα μπορούσαν τα πάντα να γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς δεσμευόταν με συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια.

Έτσι προέκυψε ο Βόλος

Δεν είναι κρυφό πως στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας κοιτούν σταθερά προς την ιβηρική αγορά. Εκείνος που τον πρότεινε ήταν ο Λευτέρης Σαδίκης. Το ίδιο καλοκαίρι πήγε μεταξύ άλλων τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ. Το βασικό αγκάθι που έπρεπε να ξεπεραστεί ήταν το θέμα του συμβολαίου του. Το δεύτερο ήταν ότι δεν προερχόταν από τόσο καλή σεζόν.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΕ ΔΩΡΟ ΚΑΡΤΕΣ PANINI – ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ONLINE!

Λογικό να έχουν στον Βόλο κάποιες αμφιβολίες σε πρώτη φάση. Ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» πείστηκαν να του δώσουν μία ευκαιρία και δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος τόσο εκείνοι όσο και ο ποδοσφαιριστής. Οι επαφές κράτησαν αρκετά και σε αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε ενδιαφέρον από άλλες ισπανικές ομάδες. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Πάολο Φερνάντες λειτούργησε ακριβώς αντίθετα με ό,τι είχε κάνει το προηγούμενο καλοκαίρι. Ήθελε να φύγει από την Ισπανία και έτσι είπε το «ναι» στον Βόλο.

«Είναι η ευκαιρία της ζωής σου στην Ελλάδα. Αν πας καλά εκεί, θα σε πάρει μεγαλύτερη ομάδα». Αυτό άκουσε από δικό του άνθρωπο και μάλλον ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μπήκε στο αεροπλάνο, έκανε έναν πολύ καλό πρώτο χρόνο και αναμενόμενα ακολούθησαν οι προτάσεις.

Τζόγος γύρω από τον Πάολο Φερνάντες

Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν όποιος μιλούσε με ανθρώπους του Βόλου διαπίστωνε πως έρχεται καλοκαίρι πωλήσεων. Τομ Φαν Βέερτ, Πάολο Φερνάντες και Φράνκο Φεράρι είχαν την τιμητική τους. Υπήρχε σιγουριά κυρίως για τους δύο πρώτους ότι θα φέρουν αρκετά χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Ο Ολλανδός πήγε στην ΑΕΚ, ο Αργεντινός στον ΑΠΟΕΛ. Ο μεγαλύτερος τζόγος, όμως, έγινε γύρω από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό. Άνθρωποι της Ένωσης τον είχαν τσεκάρει μέσα στη σεζόν. Άρεσε σε πολλούς, αλλά τα χρήματα που ζητούσε ο Αχιλλέας Μπέος στις αρχές του καλοκαιριού ήταν πολλά. Κάποιοι έλεγαν πως οι απαιτήσεις του έφταναν και το 1.500.000 ευρώ.

Η μόνη ομάδα που κάπως πλησίασε σε αυτό το ποσό ήταν η Σπαρτάκ Μόσχας. Συνδετικοί κρίκοι υπήρχαν στην όλη υπόθεση. Πρώτος όλων ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ. Ο Ισπανός είχε εντυπωσιαστεί από όσα είχε δει στην κοινή τους πορεία στον Βόλο. Έλεγε παντού πως ήταν ο καλύτερος παίκτης του και γι’ αυτό πήρε την απόφαση να δώσει «χρυσό» συμβόλαιο στον παίκτη. Εξαιρετική ήταν και η πρόταση για τους Θεσσαλούς. Δεν έφτασε καμία άλλη ομάδα τόσο ψηλά. Γιατί «τσάκισε» η μεταγραφή του εκεί;

Ακούστηκαν διάφορα σενάρια. Από το ότι ο Βόλος δεν ήθελε να δώσει παίκτη στον Αμπασκάλ μέχρι και ότι δεν τα έβρισκαν οι εμπλεκόμενες πλευρές. Οικονομική συμφωνία υπήρξε ανάμεσα σε όλους. Τροχοπέδη αποτέλεσαν άλλοι παράγοντες. Βασικότερος ήταν ο πόλεμος. Ποιος πάει εύκολα σε μία χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση; Και εάν ο Φερνάντες το σκεφτόταν γνωρίζοντας πως μεταξύ άλλων αλλάζει όλη του η ζωή με τέτοιο συμβόλαιο, η σύντροφός του δεν το συζητούσε. Στην πορεία προέκυψε και κάτι ακόμη που έκανε τη Σπαρτάκ Μόσχας να αποσυρθεί.

Η μάχη των «Δικέφαλων»

Υπήρξαν και άλλες προτάσεις από το εξωτερικό. Κάποιες βγήκαν προς τα έξω. Χαποέλ Μπερ Σεβά και Άρης Λεμεσού χτύπησαν την πόρτα του Βόλου. Το έκανε και ο ΑΠΟΕΛ όταν άνοιξε ο δίαυλος επικοινωνίας λόγω του Φράνκο Φεράρι. Ωστόσο, τα ποσά που ζητούσαν οι «κυανέρυθροι» ήταν απαγορευτικά για εκείνους.

Αντιθέτως, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπορούσαν να βρουν τη χρυσή τομή με την ομάδα του Φερνάντες. Πρώτος πήγε να το κάνει ο «Δικέφαλος του Βορρά». Τα δύο κλαμπ ήρθαν σε συμφωνία, αλλά το deal ουδέποτε κλείδωσε. Από τη Θεσσαλονίκη το χρέωσαν σε μανατζερικά παιχνίδια. Ωστόσο, ούτε μεγαλύτερη προμήθεια ζητήθηκε ούτε η πλευρά του παίκτη άλλαξε κάτι στους όρους που είχαν πέσει στο τραπέζι. Το πλάνο του ΠΑΟΚ για τον ποδοσφαιριστή διαφοροποιήθηκε και τον έκανε να το ξανασκεφτεί.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την όλη κατάσταση, μπήκε δυναμικά και τον απέκτησε. Καλή άποψη υπήρχε μήνες πριν, ο Άκης Πέτρου απλώς την ενίσχυσε και το γεγονός πως έμεινε ο παίκτης δανεικός έως τον Γενάρη στον Βόλο, βοήθησε ώστε να πέσουν οι απαιτήσεις του τελευταίου. Για του λόγου το αληθές η μεταγραφή έκλεισε σε εξαψήφιο ποσό.

Ο Βόλος ανέδειξε και πούλησε έναν ακόμη ποδοσφαιριστή, έβαλε στα ταμεία του σε πρώτη φάση περίπου 600.000 ευρώ (σ.σ. υπάρχουν και μπόνους στη συμφωνία) και ο Πάολο Φερνάντες έκανε το βήμα που περίμενε. Ταυτόχρονα ήταν εμφανές πως πήρε τέτοια ψυχολογική ώθηση που στον πρώτο γύρο εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του. Όσο για την ΑΕΚ; Πήρε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Super League 1 (13-3-5 φέτος), που κουμπώνει στο πλάνο του Ματίας Αλμέιδα, και έχει εκτός των άλλων μεταπωλητική αξία.

Με το «αντίο» του 24χρονου στον Βόλο έκλεισε ένας κύκλος και αναμένεται ενδιαφέρον ο επόμενος. Εκεί ίσως απαντηθεί και το ερώτημα όσων παρακολουθούν καιρό τώρα τον Φερνάντες. Αυτό δεν είναι άλλο από το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει.

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

ΑΕΚ: Ο Πινέδα τους αιφνιδίασε όλους – Πώς η Ένωση μπορεί να τον αποκτήσει;

Ο Μαρσέλο δεν ήθελε – Ο Βρσάλικο δεν μπορούσε – Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό – Το παράδειγμα Βαλμπουενά και Χάμες (audio)

Τζόρτζια Λορέν Έλενγουντ: Η πανέμορφη 27χρονη Καναδή στα σύνθετα είναι δυνατή και έχει τα γούρια της

Στιγμές του Πάολο Φερνάντες

Δείτε επίσης

Τέλος ο Σασμός από τον Alpha;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάολο Φερνάντες: Από το «όχι» στον Άρη και τα όργια στον Βόλο μέχρι το ναυάγιο με τον ΠΑΟΚ και το επόμενο βήμα μέσω ΑΕΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.