ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Μεταξάς: «Aπόφαση του Ντουρουντού να φύγει από την ομάδα»

Ο Ηρακλής Μεταξάς στη media day ρωτήθηκε και για την αποχώρηση του γυμναστή από το τιμ του ΠΑΣ Γιάννινα.
Μεταξάς: «Aπόφαση του Ντουρουντού να φύγει από την ομάδα»

Την καθιερωμένη media day παραχώρησε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς.

Ο Ηρακλής Μεταξάς εκτός απο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που πέρασε κι εκείνο με τον Ολυμπιακό που έρχεται, αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του γυμναστή Γιάννη Ντουρουντού από το τεχνικό τιμ.

Ουσιαστικά, διέψευσε οτι υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις των δύο αντρών, αναφέροντας οτι ήταν απόφαση του ιδιου να αποχωρήσει από την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Να ξεκινήσω με το πρώτο πώς ξεκινήσαμε το παιχνίδι. Εγώ αισθάνθηκα πριν το παιχνίδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μπήκαμε πιο χαλαρά σε αυτό το παιχνίδι. Θέλω από την ομάδα και το συζήτησα με τους παίκτες πώς ότι μπορούμε εμείς να βγάλουμε να γίνεται με 100% συγκέντρωση σε αυτό που κάνουμε. Αυτή την συγκέντρωση δεν την είχαμε και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Στο ημίχρονο και η ψυχολογία άλλαξε γιατί μπήκαμε πιο δυνατά μέσα αλλά κυρίως οι τακτικές αλλαγές μας βοήθησαν και ειδικά μετά το 80’, βάλαμε έναν 18χρονο που δεν είχε παίξει ποτέ . Μας βγήκε και είμαστε χαρούμενοι. Είχαμε δοκιμάσει και στην προπόνηση αυτό το σύστημα, δεν μας ήρθε ξαφνικά».

Για το εάν η χαλάρωση είχε να κάνει με τα καλά αποτελέσματα που είχε: «Αυτό ποτέ δεν μπορείς να το πεις σίγουρα. Η εμπειρία μου λέει μπορεί να είναι αυτό, το συζητήσαμε στην ομάδα. Είναι στο υποσυνείδητο καμιά φορά και δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Να μας γίνει μάθημα για το επόμενο παιχνίδι»

Για το εάν το αήττητο τον γεμίζει περισσότερο άγχος: «Λυπάμαι αλλά πάλι την ίδια απάντηση θα δώσω, να μην γίνομαι βαρετός. Εγώ θέλω πάντα να είμαστε το ίδιο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, άσχετα αν το παιχνίδι πριν ήταν καλό ή όχι. Ούτε ευθύνη, ούτε τίποτα. Πάμε για τρεις πόντους, πάλι από την αρχή.

Την οπτική του για τη δυναμική των ομάδων: « Φαίνεται κι από άλλα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι που να ξέρεις από την αρχή τι θα γίνει. Αυτό που με δέκα άτομα που παίζουμε δείχνει πόσο κοντά είναι όλες οι ομάδες, ως το τέλος θα έχουμε ένα καθαρό πλάνο της βαθμολογίας».

Για το εάν η αποχώρηση του Ντουρουντού είναι απώλεια: «Ναι αποχώρησε χθες. Πιστεύω πώς όποιος αποχωρήσει από το τιμ, όχι μόνο ποδοσφαιριστής, είναι απώλεια».

Για αν υπήρχε πρόβλημα στις προσωπικές του σχέσεις με τον Ντουρουντό: «Εγώ τουλάχιστον δεν είχα κανένα θέμα. Οι διαφωνίες υπάρχουν παντου, τα συζητάμε, φέρνουν μία ενέργεια, ένα δέσιμο. Όπως κι εγώ τότε αποχώρησα από την Εθνική ήταν δική μου απόφαση, έτσι ήταν και του Γιάννη. Εύχομαι κάθε καλό στη συνέχεια γιατί ήταν ένας καλός συνεργάτης».

Για την επιλογή του να μην φρεσκάρει την ομάδα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Να πω πρώτα για τη δεύτερη αλλαγή. Νωρίς σηκώθηκε ο Λιάσος για να μπει στο παιχνίδι αλλά για κάποια λεπτά δεν έβγαινε η μπάλα. Μόλις βγήκε σε κόρνερ δεν μπορούσα να κάνω την αλλαγή γιατί δεν θέλω να χάνεται η ισορροπία και μετά πάλι η μπάλα δεν έβγαινε και έτσι χάσαμε επτά λεπτά. Αλλά γενικά ο Ατρόμητος προχθές έκανε πέντε αλλαγές. Τους βοήθησε αυτό το φρεσκάρισμα; Δηλαδή είμαστε σίγουροι ότι αν θα κάνουμε τις αλλαγές θα κερδίσουμε; Αν ήταν τόσο απλό όλοι κάπου στο 70’ θα κάναμε αλλαγές. Και αν αλλάξουν και οι δύο ομάδες ποια θα το κερδίσει; Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση. Κάποιο κενό που υπήρχε στον Ατρόμητο και στο 70’ και στο 85’΄είχαμε μεγάλες ευκαιρίες με τον Μορέιρα. Δηλαδή κάναμε τόσες πολλές ευκαιρίες με το ΟΦΗ και μας φάνηκε ένα κενό, ενώ σε κάποιο άλλο παιχνίδι θα ήταν φυσιολογικό να έχουμε δύο ευκαιρίες σε δέκα λεπτά. Επειδή πριν είχαμε έξι ευκαιρίες μας φάνηκε ότι είναι λίγο. Όταν βλέπω μια ομάδα ότι βγάζει ευκαιρίες και αυτό με ρυθμό δεν νομίζω ότι είναι σίγουρο ότι η αλλαγή θα βοηθήσει γιατί βγάζεις ευκαιρίες. Τώρα αν από πέντε μέτρα δεν βρίσκεις την άδεια εστία συμβαίνει αυτό και δουλεύουμε να μην ξανασυμβεί. Μακάρι το φρεσκάρισμα να ήταν τόσο απλό».

Για το εάν υπάρξει ειδική προσέγγιση για τον Ολυμπιακό: «Κάθε ομάδα θέλει ειδική προσέγγιση. Κάθε ομάδα έχει διαφορετικούς παίκτες, διαφορετικές δυνατότητες και θα δώσουμε την ίδια σημασία και το πώς θα αντιμετωπίσουμε όπως όλες τις ομάδες».

Για το εάν παίξει ρόλο η έδρα: «Όταν μπαίνει μία κούραση και πας να χαλαρώσεις και ακούς τον κόσμο απ έξω να φωνάζει και να σε βοηθάει δεν μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου. Είναι ο κόσμος ο δωδέκατος παίκτης. Σε αγαπάει και σε στηρίζει».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεταξάς: «Aπόφαση του Ντουρουντού να φύγει από την ομάδα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.