Πόσες μεταγραφές θα ήθελε ο Μαρτίνς στον Παναθηναϊκό για να παίξει την μπάλα του;
Γιατί θα χρειαζόταν τεράστιο μπάτζετ και χρόνο, κάτι που στην Ελλάδα σπάνια δίνεται απλόχερα.
Αν ο Πέδρο Μαρτίνςεπιβεβαιωθεί πως είναι κοντά στον Παναθηναϊκό (που είναι) και έρθει στο Τριφύλλι, τότε θα έπρεπε να χτίσει σχεδόν από το μηδέν τη δική του αγωνιστική ταυτότητα.
Στον τωρινό Παναθηναϊκό, μόνο ο Τάσος Μπακασέτας είναι παίκτης πάνω στον οποίο ο Μαρτίνς θα μπορούσε να στηρίξει τον άξονα. Ωστόσο, ο Μαρτίνς λατρεύει τους αυτοματισμούς και ο Μπακασέτας θα χρειαζόταν επειγόντως στηρίγματα. Ο Πορτογάλος δεν θέλει μόνο έναν οργανωτή, αλλά παίκτες που να κινούνται γύρω του σαν «δορυφόροι».
Ο Μαρτίνς θα ζητούσε ολική αναδόμηση στις πτέρυγες. Στον Ολυμπιακό της πρώτης χρονιάς, το παιχνίδι γινόταν κατά 70% από τα πλάγια. Έτσι, χωρίς έτοιμο υλικό, ο Παναθηναϊκός θα χρειαζόταν τουλάχιστον δύο ταχύτατα μπακ και δύο εξτρέμ-προσωπικότητες για να υπηρετήσουν το 4-2-3-1.
Αν ο Παναθηναϊκός του 2026 δεν έχει έναν επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του Ιωαννίδη ή του Ελ Αραμπί ο Μαρτίνς θα «ασφυκτιούσε». Έτσι, η πρώτη του κίνηση θα ήταν η απόκτηση ενός φορ που να συμμετέχει στην ανάπτυξη, αλλιώς το σύστημά του θα γινόταν προβλέψιμο.
Αν λοιπόν έρθει αυτό το καλοκαίρι ο Πέδρο Μαρτίνς, σίγουρα δεν θα έρθει για να διαχειριστεί, αλλά για να δημιουργήσει. Όμως, αυτό σημαίνει πως θα χρειαζόταν τεράστιο μπάτζετ και χρόνο, κάτι που στην Ελλάδα σπάνια δίνεται απλόχερα.
Ουσιαστικά, ο Μαρτίνς θα χρειαζόταν 6-7 μεταγραφές πρώτης γραμμής για να παίξει το ποδόσφαιρο που τον καθιέρωσε στον Ολυμπιακό. Με έναν... Μπακασέτα, όσο ποιοτικός κι αν είναι, η «μηχανή» του Πέδρο δεν παίρνει μπρος.
Διαβάστε επίσης:
