ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σέρχιο Ράμος: Ένα διεθνές «αντίο» με αιχμές στον Ντε λα Φουέντε

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος είπε ένα παραπονεμένο «αντίο» στην εθνική Ισπανίας
Σέρχιο Ράμος: Ένα διεθνές «αντίο» με αιχμές στον Ντε λα Φουέντε

Τέλος εποχής για τον Σέρχιο Ράμος, αφού λίγες εβδομάδες πριν από τα 37α του γενέθλια, ανακοίνωσε το «αντίο» του από την εθνική Ισπανίας.

Ο κάτοχος ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και δύο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υποστήριξε ότι δεν ήταν αθλητικής φύσεως η απόφαση του Λουίς ντε λα Φουέντε να μην τον συμπεριλάβει στις επιλογές του, αλλά πως «άλλοι παράγοντες την επηρέασαν».

Η ανακοίνωση του Σέρχιο Ράμος

«Ήρθε η ώρα, η ώρα να αποχαιρετήσω την εθνική ομάδα, την αγαπημένη μας ‘ρόχα’ με τα τόσα συναισθήματα.

Σήμερα το πρωί έλαβα μία κλήση από τον σημερινό ομοσπονδιακό τεχνικό που μου είπε ότι δεν υπολογίζει και ότι δεν θα με υπολογίζει, ανεξάρτητα από το επίπεδο που μπορώ να βρεθώ ή το πώς εξελίσσεται η αθλητική μου καριέρα.

Με μεγάλη μου λύπη, είναι το τέλος ενός ταξιδιού που ήλπιζα ότι θα ήταν μεγαλύτερο και πως θα τελείωνε με μια καλύτερη γεύση, στο ίδιο επίπεδο δηλαδή με όλες τις επιτυχίες που έχουμε πετύχει με τη ‘ρόχα’ μας.

Πιστεύω ταπεινά ότι αυτή η συνύπαρξη άξιζε να τελειώσει είτε λόγω προσωπικής απόφασης είτε επειδή η απόδοσή μου δεν ήταν αυτή που αξίζει η εθνική μας, αλλά όχι για λόγους ηλικίας ή άλλους λόγους που, χωρίς να τους έχω ακούσει, ένιωσα.

Επειδή το να είσαι νέος ή λιγότερο νέος δεν είναι αρετή ή ελάττωμα, είναι απλώς ένα προσωρινό χαρακτηριστικό που δεν σχετίζεται απαραίτητα με την απόδοση ή την ικανότητα.

Κοιτάζω με θαυμασμό και φθόνο τον Μόντριτς, τον Μέσι, τον Πέπε… Την ουσία, την παράδοση, τις αξίες, την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν θα είναι έτσι για μένα, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και το ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ μόνο ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά τα λαμβάνω με μία θλίψη που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, αλλά με το κεφάλι ψηλά και με μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα χρόνια και για όλη την υποστήριξή σας.

Παίρνω μαζί μου ανεξίτηλες αναμνήσεις, όλους τους τίτλους για τους οποίους αγωνιστήκαμε και πανηγυρίσαμε μαζί, καθώς και την τεράστια υπερηφάνεια ότι είμαι ο Ισπανός παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές.

Αυτή η ασπίδα, αυτή η φανέλα και αυτοί οι οπαδοί, όλοι εσείς, με έχουν κάνει ευτυχισμένο. Θα συνεχίσω να ζητωκραυγάζω για τη χώρα μου από το σπίτι μου με τη συγκίνηση του προνομιούχου ανθρώπου που μπόρεσε να την εκπροσωπήσει περήφανα 180 φορές. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς που πάντα πιστεύατε σε εμένα!».

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ