ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League 2 – Football League: Δύο κατηγορίες ή δύο όμιλοι;

Συνεδριάζει ξανά η Ε.Ε. της ΕΠΟ και ίσως μάθουμε εντός της ημέρας, πως θα διεξαχθούν τα δύο πρωταθλήματα. Ισως και όχι όμως! Το sportime αναλύει δεδομένα, εκδοχές και σενάρια ενοψει της νέας αγωνιστικής σεζόν σε Super League 2 και Football League (αν υπάρχει).
Super League 2 – Football League: Δύο κατηγορίες ή δύο όμιλοι;

Συνεδριάζει ξανά η Ε.Ε. της ΕΠΟ και ίσως μάθουμε εντός της ημέρας, πως θα διεξαχθούν τα δύο πρωταθλήματα. Ισως και όχι όμως!

Το Sportime αναλύει δεδομένα, εκδοχές και σενάρια ενοψει της νέας αγωνιστικής σεζόν σε Super League 2 και Football League (αν υπάρχει).

Καταρχήν, για να καταργηθεί η Football League και να πάμε σε Σούπερ Λιγκ των δύο ομίλων, μπορεί να γίνει μόνο με Νόμο. Έναν νέο νόμο που θα καταργεί τον περσινό του Βασιλειάδη. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να καταργήσει την κατηγορία.
Οποτε η μια εκδοχή, ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης της Ε.Ε. είναι η ΕΠΟ να πετάξει το μπαλάκι στην Πολιτεία και να ζητήσει να καταργηθεί ο Νόμος Βασιλειάδη και να γίνει ένας νέος από τον Αυγενάκη που να επιτρέπει την συγχώνευση των δύο κατηγοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόλλων Σμύρνης: «Golden Boys παρέσυραν και εξαπάτησαν ΕΠΟ και Διαιτητικό Δικαστήριο»

Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, είναι δεδομένο οτι και την επόμενη σεζόν θα υπάρχουν και οι δύο κατηγορίες. Το format τώρα έχει πολλές εκδοχές.

Πάντα με… μπούσουλα την απόφαση της ΕΠΟ για την Γ’ Εθνική που ανέβηκαν οι οκτώ ομάδες που είχαν δικαίωμα να διεκδικήσουν την άνοδο και να υποβιβαστούν όσες είχαν “πέσει” και μαθηματικά όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα, έχουμε το εξής:
Από τη Σούπερ Λιγκ 2 των 12 ομάδων, που έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, υποβιβάζονται Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου που δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής.

Στη Football League που επίσης επικυρώθηκε η βαθμολογία, Ασπρόπυργος, Καλαμάτα, Τρίγλια, Iάλυσος είχαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής, οπότε εφόσον η ΕΠΟ πάει με τα ίδια μέτρα και σταθμά, δεν πρέπει να υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Στη… σούμα τώρα έχουμε:

12 ομάδες στη Super League 2. Υποβιβάζονται Κέρκυρα, Απόλλων Πόντου, προβιβάζονται από τη Football League (Τρίκαλα, Ιωνικός).

20 ομάδες στη Football League. Έρχονται Κέρκυρα, Απόλλων Πόντου από Σούπερ Λιγκ 2, φεύγουν Τρίκαλα, Ιωνικός, συν οι οκτώ ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Τα σενάρια τώρα, εφόσον όπως γράψαμε δεν ζητήσει η ΕΠΟ από την Πολιτεία να γίνει συγχώνευση των δύο κατηγοριών.

1. Να μείνουν οι ομάδες ως έχουν. 12 στη Super League 2 και 22 στη Football League.

2. Να γίνουν 14 στη Super League 2 (να ανέβουν και Νίκη Βόλου, Διαγόρας) και 20 στη Football League.

3. Να μοιραστούν. Από 16 ομάδες η μία κατηγορία και 18 η δεύτερη. Να ανέβουν δηλαδή έξι στη Super League 2 (Τρίκαλα, Ιωνικός, Νίκη Βόλου, Διαγόρας, Ιεράπετρα, Καβάλα).

Σε περίπτωση που επαναλαμβάνουμε, δεν πάει το μπαλάκι στην Πολιτεία – που φαντάζει και το επικρατέστερο σενάριο- το 12-22 και το 16-18 στις δύο κατηγορίες είναι οι αμέσως επόμενες εκδοχές που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες.

Αυτά…

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Super League 2 – Football League: Δύο κατηγορίες ή δύο όμιλοι;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!