Χαμός στη Super League

Η Super League με ανακοίνωσή της στράφηκε κατά της ΑΕΚ χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων!

Σε μία πρωτοφανή ανακοίνωση προέβη η Super League την Τετάρτη (14/9) θέλοντας να απαντήσει στην ανακοίνωση που είχε βγάλει η ΑΕΚ τη Δευτέρα (12/1).

Η Ένωση την επομένη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έκανε λόγο για παράγκα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Χαρακτήριζε «σφαγή» την αντιμετώπιση που είχε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και αναφερόταν σε «παρεούλα ξένων διαιτητών που επηρεάζονται από τον Κλάτενμπεργκ» τονίζοντας πως ο Βούλγαρος Καμπάκοφ ήταν ένας εξ αυτών.

Δύο μέρες μετά η Λίγκα επιτέθηκε ευθέως σε μέλος του συνεταιρισμού. Χαρακτήρισε συκοφαντική την τοποθέτηση της ΑΕΚ και προσπάθησε να κινητοποιήσει την ΕΠΟ λέγοντας ότι «θα έπρεπε λοιπόν από την πρώτη στιγμή, να είχε πράξει τα αυτονόητα γι’ αυτή την ανακοίνωση, προστατεύοντας την Εθνική μας Ομάδα που έχει κρίσιμα παιχνίδια μπροστά της και τον Ολυμπιακό ως μόνο εκπρόσωπό μας στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αλλά και τους παίκτες των συλλόγων της Super League που αγωνίζονται στις εθνικές τους ομάδες».

Επίσης, ζήτησε από την ΑΕΚ να προσκομίσει στοιχεία, εφόσον έχει, για «παράγκες» και συμπλήρωσε πως η ΕΠΟ «με την αδράνεια και τη σιωπή της» δεν διαχειρίζεται ισότιμα τις ομάδες.

Άμεσες οι αντιδράσεις στην ανακοίνωση της Super League

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, αφού δεν υπήρξε η σχετική ενημέρωση πριν βγει η εν λόγω ανακοίνωση. Από τον ΠΑΟΚ έλεγαν ότι «έχουμε πλήρη άγνοια και είναι εκτός θεσμικών ορίων οποιαδήποτε ανακοίνωση της Super League κατά μέλους της, πόσω μάλλον όταν δεν έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση και ψηφοφορία…».

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για την τελευταία ανακοίνωση της Super League. Είναι αυτονόητο ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της ανακοίνωσης κατά μέλους της Λιγκας, θεσμικά και αυτονόητα επιβάλλεται να προηγείται ψηφοφορία», υποστήριξαν από την πλευρά τους οι «πράσινοι».

Με τη σειρά του ο Βόλος εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτή αναφέρει ότι «η η Super League διοικείται με αυταρχική και ιδιοκτησιακή αντίληψη και μάλιστα με την χείριστη μορφή του προσωπικού μαγαζιού». Επίσης, οι Θεσσαλοί ζητούν τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ φωτογραφίζουν ως υπαίτιο για τη στάση της Λίγκας τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τέλος, η ΑΕΚ δεν άφησε αναπάντητα τα όσα υποστήριξε η διοργανώτρια αρχή. Με νέα ανακοίνωσή της χαρακτήρισε χυδαία την τοποθέτηση της Λίγας και τόνισε πως «επιχειρεί να μετατρέψει ουσιαστικά τον Συνεταιρισμό σε παραμάγαζο της ΠΑΕ Ολυμπιακός».

 

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

Γι’ αυτό ο Χάμες Ροντρίγκες θα κολλήσει τέλεια με Μαρσέλο και στον Ολυμπιακό

Ο Ιτούδης έχει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη πλέον

ΠΑΟΚ: Παίζει τα ρέστα του για τον Φάμπιο Μάρτινς – Αυτά κρίνουν την μεταγραφή