×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Super League: Βάζουν ψαλίδι!


    Νίκος Μαρκάτος

Super League:  Βάζουν ψαλίδι!


Από το βράδυ της Τετάρτης έχουν προκύψει σενάρια που θέλουν τα μέλη του συνεταιρισμού της Super League 1, να τηλεδιασκέπτονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι 14 ΠΑΕ της Super League 1 παρακολουθούν τις εξελίξεις ευελπιστώντας οτι κάποια στιγμή θα παιχθεί ξανά ποδόσφαιρο και θα μπουν λεφτά -κυρίως από τα τηλεοπτικά που είναι και η μοναδική αξιόλογη πηγή εσόδων, αλλά και από χορηγούς- στα ταμεία τους.
Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει από πλευράς διοργανώτριας, αλλά υπάρχουν παράγοντες που επιβεβαιώνουν την πρόθεση τηλεδιάσκεψης, στο Sportime.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Μ.Κ. (μετά κορονοϊού) ποδοσφαιρική Ελλάδα: Ο Παναθηναϊκός το παράδειγμα

Σύμφωνα με τη… διαρροή, το ιδεατό σενάριο, κορονοϊού επιτρέποντος, είναι η σέντρα σε πλέι οφ και πλέι άουτ να γίνει στις 16 Μαϊου ώστε τα παιχνίδια να έχουν ολοκληρωθεί το δεύτερο 15θήμερο του Ιουνίου.

Το good to be true, αφού το συγκεκριμένο σενάριο, δεν συγκεντρώνει καμία, μα καμία πιθανότητα. Δεδομένο δε, ότι για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαίρου, θα αποφασίσουν οι ειδικοί και όχι οι άνθρωποι που διοικούν ομάδες, σύμφωνα με τα όσα τονίζουν οι ειδικοί, τις τελευταίες μέρες, ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος και πιθανότατα δύσκολος μήνας. Επίσης από το πολιτικό ρεπορτάζ, δεν προκύπτει άρση στην απαγόρευση προπονήσεων, πριν τον Μάιο.

Με δεδομένο λοιπόν και στο πλέον ευνοϊκό σενάριο, οι ποδοσφαιριστές επιστρέψουν στα γήπεδα τον Μάιο, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να παιχθεί ποδόσφαιρο πριν τα μέσα Ιουνίου, συμπεριλαμβάνοντας υπόψη και την αγωνιστική απραξία μέχρι τότε, των ποδοσφαιριστών που θα κλείνει δύο ολόκληρους μήνες.

Εν κατακλείδι, είναι το λιγότερο αφελές, όταν ολόκληρη η παγκόσμια ιατρική κοινότητα βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά, η Super League να προγραμματίζει.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση ιδιοκτήτη μεγάλης επαρχιακής ΠΑΕ στο Sportime. «Aν η μάχη με τον κορονοϊο ήταν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, θα έλεγα ότι ακόμα βρισκόμαστε στο 10ο λεπτό, το σκορ είναι 0-0 και ακόμα το ματς είναι αναγνωριστικό. Έχουμε άλλα 80 λεπτά για να δούμε εντέλει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Δύσκολο, λοιπόν να προγραμματίσεις το πότε θα έχουμε και πάλι ποδόσφαιρο. Προσωπικά, πιστεύω ότι πάμε για το επόμενο πρωτάθλημα», είπε μεταξύ άλλων.

Άλλο το πρώτο θέμα της ατζέντας 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sportime, εφόσον γίνει τελικά η περιβόητη τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο θέμα της ατζέντας δεν θα είναι η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό που καίει τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και τις πληρωμές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα μέλη των ΠΑΕ θα συζητήσουν για το ύψος του… ψαλιδιού που θα προτείνουν στους ποδοσφαιριστές, το οποίο πρόθεση καταρχήν, είναι να είναι το ίδιο από όλους και για όλους. Πάντως αυτό που τονίζουν διοικούντες, είναι ότι δεν γίνεται να πλήγονται οι εργοδότες και να μην επηρεαστούν οι εργαζόμενοι.

Αίτημα για το επίδομα των 800 ευρώ 

Με το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι σε ολική αδράνεια, οι ποδοσφαιριστές των τριών πρώτων κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης και της Super League 1, προχώρησαν σε κινήσεις ώστε να λάβουν το επίδομα στήριξης των 800 ευρώ μέσω του ΚΑΔ. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της πρώτης την τάξει επαγγελματικής διοργάνωσης, Μηνάς Λυσάνδρου και εκείνος της Super League 2/Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος απέστειλαν κοινό αίτημα προς τον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας να συμπεριληφθούν και οι ποδοσφαιριστές στο επίδομα.

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο του Sportime (27.3)