STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ: Φέρτε της τον τίτλο!

Παρότι Πρωταπριλιά, η ΑΕΚ δεν είχε όρεξη για αστεία. Η ομάδα του Χιμένεθ παρουσιάστηκε απόλυτα συγκεντρωμένη και με εμφάνιση αντάξια μιας πρωταθλήτριας, επικράτησε του Παναθηναϊκού  με το εμφατικό 3-0. Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τους «πράσινους» να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους. Το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν εκείνο που απείλησε πρώτο, όταν ο Κουλιμπλαί...
ΑΕΚ: Φέρτε της τον τίτλο!

Παρότι Πρωταπριλιά, η ΑΕΚ δεν είχε όρεξη για αστεία. Η ομάδα του Χιμένεθ παρουσιάστηκε απόλυτα συγκεντρωμένη και με εμφάνιση αντάξια μιας πρωταθλήτριας, επικράτησε του Παναθηναϊκού  με το εμφατικό 3-0.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τους «πράσινους» να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους. Το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν εκείνο που απείλησε πρώτο, όταν ο Κουλιμπλαί με επέλαση από τα δεξιά ανάγκασε τον Μπάρκα σε μία δύσκολη επέμβαση. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που το «τριφύλλι» έφτασε με αξιώσεις στην εστία των «κιτρινόμαυρων»..

Μετά το πέρας  του 20 λεπτου, η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να κάνει τη μεγάλη φάση. Στο 30ο λεπτό όμως, ο Σέρχιο Αραούχο έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ. Μετά από βαθιά μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ο Αργεντίνος φρόντισε να ακουστεί το «να’τοι να’τοι οι πρωταθλητές» από τις κερκίδες. Αφού απέφυγε τον Ινσούα, με ασύλληπτο βολέ ο «Τσίνο» νίκησε τον Βλαχοδήμο. Τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Ινσούα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κάπου εκεί, το νερό κύλησε στο αυλάκι για την «Ένωση».

Η εσωτερική αλλαγή του Χιμένεθ στο δεύτερο μέρος να βάλει τον Χριστοδουλόπουλο ως επιτελικό και τον Μπακασέτα εξτρέμ, απελευθέρωσε την ΑΕΚ που πλέον απαλλαγμένη από το άγχος «πετούσε» στο χορτάρι. Με όμορφη ομαδική προσπάθεια, ο Γκάλο διπλασίασε τα τέρματα (52΄) των γηπεδούχων.

Αυτός που άνοιξε το σκορ το έκλεισε κιόλας. Ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Παναθηναϊκού και με δεύτερη προσπάθεια έγραψε το 3-0. Η «Ένωση» θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα, καθώς τα σουτ των Λάζαρου- Μπακασέτα προσέκρουσαν στο δοκάρι.

Με το τελικό σφύριγμα, η απαίτηση των οπαδών της ΑΕΚ ήταν μία. Ή μάλλον δύο. «Φέρτε μας το πρωτάθλημα και το κύπελλο». Κι αν για το δεύτερο υπάρχει καιρός ακόμα, για το πρώτο, οι παίκτες της ήδη ετοιμάζονται για τη στέψη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

MVP: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Σέρχιο Αραούχο δεν είχε σκοράρει στο παρελθόν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο φαίνεται ότι απασφάλισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βρίσκοντας δίχτυα δύο φορές (30΄,68΄), ο «Τσίνο» οδήγησε την ΑΕΚ στο θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού. Το πρώτο τέρμα του μάλιστα, ήταν το πιο όμορφο  του ντέρμπι. Στο δεύτερο, απλώς γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του συλλόγου.

UP: Ο Ροντρίγκο Γκάλο ήταν κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ΑΕΚ από τη δεξιά πλευρά. Μαζί με τον Μπακάκη δεν  άφησε κανέναν παίκτη του Παναθηναϊκού να τους προκαλέσει προβλήματα. Παράλληλα, μπροστά δημιούργησε ρήγματα με τις κούρσες του. Ανταμοιβή για την πολύ καλή του εμφάνιση το γκολ που πέτυχε για λογαριασμό της ομάδας του.  Ενα εξαιρετικό τελείωμα που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βλαχοδήμο.

DOWN: Ο Αργεντίνος μπακ του «τριφυλλιού» ήταν φανερά εκτός κλίματος ντέρμπι. Αρχικά ο Εμάνουελ Ινσούα έχασε τον Αραούχο στη φάση του γκολ και μετά  από τέσσερα λεπτά, με επιπόλαιο μαρκάρισμα στον συμπατριώτη του, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το ξέσπασμά  κατά την αποχώρησή του προς τα αποδυτήρια, ενδεικτικό τηε «τρικυμίας» που βρισκόταν ο ποδοσφαιριστής.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Δημήτρης Θάνος δεν έδειξε ιδιαίτερη ανεκτικότητα στα δυνατά μαρκαρίσματα, δείχνοντας από νωρίς κίτρινες κάρτες. Ωστόσο έχασε και αρκετές φάσεις, όπως το χέρι του Βράνιες στο δεύτερο ημίχρονο, όπου θα μπορούσε να καταλογήσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Σε ορισμένα μαρκαρίσματα εξάντλησε την αυστηρότητά του, όπως στην πρώτη κάρτα πάνω στον Ινσούα. Γενικά η διαιτησία του κρίνεται ως μέτρια.

ΓΚΟΛ: 30΄, 68΄ Αραούχο, 52΄ Γκάλο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60′ Βράνιες – Κουρμπέλης (10′), Ινσούα (12′)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ινσούα (34′)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (77΄ Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63΄ Μασούντ), Αραούχο (84΄ Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουλιμπάλι, Κάτσε (74΄ Οικονόμου), Τζανδάρης, Μουνιέ (62΄ Λουτσιάνο), Λουντ, Δώνης (73΄ Μυστακίδης).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Φέρτε της τον τίτλο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.