«Ασπρόμαυρος» σίφουνας στη Λεωφόρο!

Εμφατικό πέρασμα του ΠΑΟΚ, με 3-0, από το «Απ. Νικολαΐδης»!
«Ασπρόμαυρος» σίφουνας στη Λεωφόρο!

 

Ένας ΠΑΟΚ… κυνικός, πέρασε με το εμφατικό 3-0 από τη Λεωφόρο, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να φορτσάρουν στο δεύτερο ημίχρονο κι εκμεταλλευόμενοι την κόπωση του Παναθηναϊκού, να καθαρίζουν εύκολα υπέρ τους το ντέρμπι.

Μπορεί η βαθμολογική απόσταση των δύο ομάδων να είναι μεγάλη, όμως στο ξεκίνημα της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός, που κυριαρχούσε μες στο γήπεδο. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας μάλιστα δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα 20 λεπτά. Αρχικά με το δοκάρι του Δώνη, έπειτα από ωραίο στοπάρισμα και σουτ του νεαρού (18’). Κατόπιν με τις απανωτές κεφαλιές των Μυστακίδη και Ινσούα, τις οποίες έδιωξαν με υπερένταση οι Θεσσαλονικείς.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε στις μεγάλες στιγμές του να σκοράρει και τιμωρήθηκε, από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Πρίγιοβιτς (27’). Όταν από το αβίαστο λάθος του Μουνιέ κι έπειτα από κόντρα στη… φτέρνα του διαιτητή Τζήλου (!) η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο, μέσα στην περιοχή, Σέρβο στράικερ. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την ώθηση που τους έδωσε το υπέρ τους γκολ, δημιουργώντας άμεσα άλλη μία φάση με τον Μακ (30’). Γρήγορα, πάντως, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τα ηνία και άρχισε να πιέζει, ξανά, τον ΠΑΟΚ. Παρ’ όλα αυτά, ο «Δικέφαλος» του Βορρά, παρότι δεν ήταν σε καλό τέμπο στο πρώτο μέρος, φαινόταν ότι του αρκούσαν μία-δύο καλές εναλλαγές της μπάλας, για να βρεθεί προ του Βλαχοδήμου. Απόρροια, της μεγάλης ποιότητας που έχουν ως σύνολο.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να πετύχει το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης, που θα τον έβαζε πάλι στην εξίσωση του αγώνα. Πρώτη καταγεγραμμένη προσπάθεια στην εστία του Πασχαλάκη, ήταν ένα μακρινό σουτ του Δώνη στο 50ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να περιμένει το «τριφύλλι» στο δικό του μισό, όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου, βλέποντας τους γηπεδούχους να κουράζονται, πήραν θάρρος και βγήκαν πιο επιθετικά μπροστά. Η άνοδός τους μεταφράστηκε και σ’ ένα δεύτερο γκολ, με τον Πρίγιοβιτς να μπαίνει στην περιοχή και με όμορφο αριστερό πλασέ, να κάνει το 0-2 στη Λεωφόρο.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι όλο και καλύτερος με το πέρασμα του χρόνου, με τον Σάκχοφ να βάζει το κερασάκι στην «τούρτα», σκοράροντας (85′) έπειτα από πανέξυπνο γύρισμα του Λέο Μάτος από τα δεξιά. Η διαφορά των δύο ομάδων; Όταν ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος έβαλε δύο γκολ, ενώ όταν ο Παναθηναϊκός (σ.σ. που τελείωσε το ματς με 14 τελικές) υπερίσχυε, δεν πέτυχε ούτε ένα.

MVP: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ απέδειξε γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους (αν όχι ο κορυφαίος) σέντερ φορ του πρωταθλήματος. Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο τέρμα του, ο υψηλόσωμος στράικερ τελειώνει με ιδανικά πλασέ τις φάσεις. Πέρα από τα γκολ του, δυσκόλεψε πολύ τον Κουρμπέλη, ο οποίος σπάνια δέχεται τόσες ευκαιρίες από παίκτη που μαρκάρει.

UP: Ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος ήταν πληθωρικός στο χώρο του κέντρου και μαζί με τον Κάνιας, δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό ν’ απειλήσει από τον άξονα. Θα μπορούσε και να είχε σκοράρει, κιόλας, αν το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε στο 52ο λεπτό, ήταν λίγα εκατοστά πιο κάτω.

DOWN: Η αστοχία του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έφτιαξαν μεγάλες ευκαιρίες και θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει εκείνοι το σκορ, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Αν το «τριφύλλι» πήγαινε στην ανάπαυλα με υπέρ του σκορ, η τελική έκβαση μπορεί να ήταν διαφορετική.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ η μπάλα κοντράρει στη… φτέρνα του κι από εκεί, καταλήγει στον αμαρκάριστο Πρίγιοβιτς. Σωστή η απόφασή του να μη δώσει πέναλτι στο φάουλ του Μάτος πάνω στον Ινσούα, καθώς ο Αργεντινός είναι οριακά μεν, εκτός περιοχής δε. Στο δεύτερο γκολ των Θεσσαλονικών η φάση έπρεπε να έχει σταματήσει στο ξεκίνημα, λόγω του φάουλ του Πέλκα πάνω στον Ινσούα.

ΓΚΟΛ: Πρίγιοβιτς (27’, 65’), Σάκχοφ (84’)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάτος (38’), Τζανδάρης (56’), Ινσούα (61’), Λουτσιάνο (65’)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης (Οικονόμου 85’), Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε, Λουντ (Μυστακίδης 17’), Λουτσιάνο, Μουνιέ, Δώνης (Μολίνς 63’)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιερίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (Σάκχοφ 82’), Πέλκας (Λημνιός 74’), Μακ (Ελ Καντουρί 69’), Πρίγιοβιτς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Ασπρόμαυρος» σίφουνας στη Λεωφόρο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.