STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Διπλό ημίχρονο, στέψη τελικό

Όλα τα ωραία, λένε, ότι κάποτε τελειώνουν. Ωστόσο, στην περίπτωση της ΑΕΚ, όλα τα… όμορφα άρχισαν με τη λήξη του αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα. Η “Ένωση”, χωρίς να εντυπωσιάσει, επιβλήθηκε με 1-0 της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, πανηγύρισε το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και το ξέφρενο πάρτι “άναψε” στις κερκίδες της Ριζούπολης. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος,...
Διπλό ημίχρονο, στέψη τελικό

Όλα τα ωραία, λένε, ότι κάποτε τελειώνουν. Ωστόσο, στην περίπτωση της ΑΕΚ, όλα τα… όμορφα άρχισαν με τη λήξη του αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα. Η “Ένωση”, χωρίς να εντυπωσιάσει, επιβλήθηκε με 1-0 της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”, πανηγύρισε το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και το ξέφρενο πάρτι “άναψε” στις κερκίδες της Ριζούπολης.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στην ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι που θύμιζε αρκετά την αναμέτρηση με τον Πλατανιά, η «Ένωση» προσπαθούσε είτε με κάθετες πάσες, είτε από τα πλάγια να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ωστόσο, ήταν εκείνη που είχε την πρώτη καλή στιγμή στη συνάντηση. Ο Τσουκαλάς έκανε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπάρκας ήταν σωστά τοποθετημένος και απομάκρυνε.

Μετά το πρώτο τέταρτο, ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να ανεβαίνει κυρίως επειδή το δίδυμο Σιμόες-Μοράν στον άξονα έβρισκε τα πατήματά του. Τα μπακ έδιναν βοήθειες επιθετικά και οι πρώτες ευκαιρίες άρχισαν να έρχονται κυρίως από το αριστερό πόδι του Μπακασέτα. Ο 23χρονος, το δοκίμαζε τόσο στις στημένες φάσεις όσο και στη ροή παιχνιδιού, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Το σκορ άνοιξε με το πέρας του πρώτου ημιώρου (34΄) και πάνω που ο Απόλλων είχε αρχίσει να ισορροπεί το ματς. Η «Ένωση» ξεδιπλώθηκε όμορφα από τα δεξιά, ο Λιβάια βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Αραούχο, ο Αργεντίνος στόπαρε με το στήθος και εκτέλεσε κατευθείαν γράφοντας με το 11ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα το 0-1. Προβάδισμα που παραλίγο να διπλασιαζόταν αν ο Χουάντερσον δεν έκανε την απόκρουση του αγώνα στο φάουλ του Μπακασέτα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ να πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά ο Λαμπρόπουλος αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Ωστόσο, το αποτέλεσμα, αν και εύθραυστο, είχε κριθεί. Η στιγμή κατά την οποία όλη η Ριζούπολη σηκώθηκε στο πόδι δεν ήταν άλλη από την επιστροφή του Ούρος Τσόσιτς στην αγωνιστική δράση ύστερα από τον εξάμηνο τραυματισμό του. Λίγο αργότερα, σε αντεπίθεση της ομάδας του Χιμένεθ, ο Μάνταλος έχασα μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει. Δέκα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα ο Απόλλωνας λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, αλλά η προβολή του Ναδάλες πέρασε άουτ.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και στο άκουσμα του τελικού σφυρίγματος από τον κ. Τζοβάρα, οι 12 χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στη Ριζούπολη προέταξαν τα κασκόλ τους, αύξησαν τα…ντεσιμπέλ περιμένοντας καρτερικά την στέψητου πρωταθλητή.

MVP: Ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντίνος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ψάχνοντας από νωρίς το γκολ. Τελικά το πέτυχε ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή ομαδική προσπάθεια των συμπαικτών του. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά στάθηκε άτυχος. Σε κάθε περίπτωση, ουσιαστική η συνεισφορά του «Τσίνο».

UP: Ο Τάσος Μπακασέτας. Παρότι ο Μάρκο Λιβάια έκανε την ασίστ για το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, ο Τάσος Μπακασέτας ήταν ο  κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας, μέχρι να μπει το τέρμα του Αραούχο. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, όποτε είχε ελεύθερο χώρο, δεν δίσταζε να επιχειρεί σουτ με το καλό του αριστερό ώστε να νικήσει τον Χουάντερσον.

DOWN: Ο Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι. Ο αμυντικός του Απόλλωνα, παρότι στη πλειοψηφία των φάσεων αναδείχθηκε νικητής, στη φάση του γκολ της ΑΕΚ, έχασε τον Αραούχο, επιτρέποντάς του να κοντρολάρει και να σκοράρει χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιώργος Παράσχος τον αντικατέστησε με τον Καλλέργη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Γιώργος Τζοβάρας, του νομού Φθιώτιδος, είχε μια αρκετά καλή παρουσία, τηρώντας παράλληλα τις ισορροπίες και επιβάλλοντας με σωστό τρόπο την τάξη στον αγωνιστικό χώρο. Δεν αντιμετώπισε κάποια δύσκολη φάση, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και γενικά η διαιτησία του χαρακτηρίζεται ως πενηνταρίσια.

ΓΚΟΛ: 34΄ Αραούχο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28΄ Λιβάια, 34΄ Παπάζογλου, 47΄ Κοντοές, 90΄ Σιμόες.

ΚΟΚΚΙΝΗ: –

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ.Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς (77΄ Μενδρινός), Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Παπάζογλου, Ελί Ελμπάζ (69΄ Σιατραβάνης), Στάθης, Χουάρεζ, Μπαρτολίνι (63΄ Καλλέργης).

ΑΕΚ (Μ.Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες (64΄ Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Χουλτ, Σιμόες, Μοράν, Μάνταλος (84΄ Λόπες), Μπακασέτας, Λιβάια (51΄ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διπλό ημίχρονο, στέψη τελικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.