Αφαίρεση βαθμών: Αυτούς δεν τους... φτάνουν ποτέ!

Η τροπολογία που μεταξύ άλλων θα μετατρέπει τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών, για συγκεκριμένα αδικήματα, «πέρασε» από τη βουλή και πλέον μένει να εφαρμοστεί στις περιπτώσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Μία τιμωρία, η αφαίρεση βαθμών, που τα τελευταία χρόνια «φοριέται» όλο και περισσότερο στη Super League καθώς δύσκολα θα ολοκληρωθεί χρονιά δίχως κάποια ομάδα...

Η τροπολογία που μεταξύ άλλων θα μετατρέπει τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών, για συγκεκριμένα αδικήματα, «πέρασε» από τη βουλή και πλέον μένει να εφαρμοστεί στις περιπτώσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Μία τιμωρία, η αφαίρεση βαθμών, που τα τελευταία χρόνια «φοριέται» όλο και περισσότερο στη Super League καθώς δύσκολα θα ολοκληρωθεί χρονιά δίχως κάποια ομάδα να έχει μείον βαθμούς.

Είτε λόγω χρεών, είτε λόγω επεισοδίων, η… γκάμα είναι μεγάλη.

Έχετε αναρωτηθεί ωστόσο ποιες είναι εκείνες οι ομάδες με τις περισσότερες ποινές; Εκείνες από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί οι περισσότεροι βαθμοί;

Στο Sportime ανέτρεξε στα τελευταία 20 πρωταθλήματα της Super League (ή Α’ Εθνικής) και συγκέντρωσε όλες τις τιμωρίες με αφαίρεση βαθμών.

Στην κορυφή αυτής της ιδιότυπης βαθμολογίας είναι φυσικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, από τον οποίο το 2003 αφαιρέθηκαν λόγω χρεών 90 (!) βαθμοί, με αποτέλεσμα να τελειώσει τη σεζόν με -65 και φυσικά να υποβιβαστεί.

Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός! Από τους «πράσινους» τα τελευταία χρόνια έχουν αφαιρεθεί συνολικά 30 βαθμοί (ήταν 33 αλλά επεστράφησαν οι 3) και τα τελευταία χρόνια δύσκολα αρχίζει σεζόν «καθαρός».

Βέβαια υπάρχουν και άλλες τιμωρίες, σχετικές και τις έχουν βιώσει αρκετές ομάδες. Μιλάμε φυσικά για τους υποβιβασμούς και τις αποβολές από το πρωτάθλημα.

Μόνο ο Ηρακλής έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση δύο φορές, ενώ την ίδια κατάσταση έχουν ζήσει ο ΟΦΗ, η Νίκη και ο Ολυμπιακός Βόλου, η Βέροια και η Καβάλα. Αιτία τις περισσότερες φορές η αδυναμία εξασφάλισης άδειας λόγω χρεών.

ΠΑΣ Γιάννινα -90β.
Παναθηναϊκός -30β.
ΠΑΟΚ -11β.
ΑΕΚ -9β.
Πανιώνιος -6β.
Ιωνικός -5β.
Ολυμπιακός -3β.
Ατρόμητος -3β.
Άρης -3β.
Καλαμαριά -1β.
Ηρακλής Υποβ. (2 φορές)
Νίκη Βόλου Υποβ. και -6β.
ΟΦΗ Υποβ. και -6β.
Βέροια Υποβ.
Ολυμπιακός Β. Υποβ.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram