SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης: Ο Μεταξάς, ο Γιαννίκης και ο ΠΑΣ Γιάννινα

Πώς ο Αστέρας Τρίπολης έριξε δις ματιές προς τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα μέσα σε έναν χρόνο και τι έγινε με τους Ηρακλή Μεταξά και Αργύρη Γιαννίκη.
Αστέρας Τρίπολης: Μεταξάς και Γιαννίκης

Η ελληνική αγορά δεν τον ενδιαφέρει τόσο. Χρόνια τώρα ο Αστέρας Τρίπολης κοιτάει κυρίως προς την Ισπανία. Ωστόσο, ό,τι θεωρεί ελκυστικό εντός συνόρων, προσπαθεί να το χτυπήσει. Ειδικά εάν είναι σε ομάδα ανταγωνιστική προς αυτόν, όπως ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα.

Παλιότερα οι Αρκάδες έδιναν μάχη με τον Πανιώνιο και προσπαθούσαν να του παίρνουν παίκτες. Με άλλους το κατάφεραν, με άλλους όχι. Η διαφορικά δυναμικής σε οικονομικό επίπεδο ήταν αισθητή άλλωστε. Το τελευταίο ισχύει και στη σύγκριση με τους Ηπειρώτες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αστέρας Τρίπολης θα ενεργοποιήσει κάποια ρήτρα για να κατηφορίσει κάποιος από τα Ιωάννινα. Πριν πάμε, όμως, σε εκείνη την ιστορία, ας αναφερθούμε σε μία πιο πρόσφατη.

Την περσινή σεζόν πριν ανανεώσει ο Μίλαν Ράσταβατς, έγινε μία έρευνα αγοράς εντός συνόρων. Για διάφορους λόγους καμία περίπτωση δεν συγκίνησε ιδιαίτερα ή δεν θεωρήθηκε εφικτή. Ο Αργύρης Γιαννίκης ήταν ένα όνομα που έπεσε στο τραπέζι. Έγινε η απαραίτητη έρευνα και κάποια πράγματα που διαπίστωσαν οι Αρκάδες, δεν άρεσαν. Γι’ αυτό και «κόπηκε».

Κατά μία πηγή, όταν προέκυψε φέτος ξανά ανάγκη για προπονητή, το όνομά του προτάθηκε. Εύκολο ήταν ούτως ή άλλως, αφού ο Ηρακλής Μεταξάς εκπροσωπείται από τον ίδιο μάνατζερ με τον Γιαννίκη. Ωστόσο, στην Τρίπολη ήταν ξεκάθαροι. Μόνο ο Μεταξάς τους ενδιέφερε. Στη συνέχεια τα πάντα πήραν τον δρόμο τους.

Ο Μεταξάς ουδέποτε έκρυψε πως ήταν φιλόδοξος. Εάν πρόσεχε κανείς τις δηλώσεις του, κατά διαστήματα πετούσε τις σπόντες του. Τη μία για τα γήπεδα, την άλλη για το ρόστερ ή την έλλειψη μεταγραφών. Ήταν εμφανές πως θα ψαχτεί εν όψει καλοκαιριού. Το μήνυμα το είχαν πάρει και στα Ιωάννινα. Το εάν ήταν κομψός ή όχι ο τρόπος που το έπραξε, αφήνοντας στα μαύρα μεσάνυχτα τον ΠΑΣ Γιάννινα για την περίπτωση του Αστέρα, είναι άλλο κομμάτι. Ωστόσο, ως επαγγελματίας κοίταξε το προσωπικό συμφέρον. Σύντομα θα επιβεβαιωθεί και επίσημα μέσω ανακοινώσεων η αποκάλυψη του Sportime για τον «γάμο» Αστέρα Τρίπολης και Μεταξά. Μόλις οριστικοποιηθούν, δηλαδή, και κάποιες λεπτομέρειες μεταξύ των δύο κλαμπ.

Ο Αστέρας Τρίπολης το είχε ξανακάνει στον ΠΑΣ Γιάννινα

Από εκεί και πέρα, με παρεμφερή τρόπο είχε «κλέψει» στο παρελθόν ο Αστέρας Τρίπολης και έναν παίκτη από τον ΠΑΣ Γιάννινα το 2016. Πρωταγωνιστής τότε ο Σταύρος Τσουκαλάς. Είχε στο συμβόλαιό του και εκείνος ρήτρα. Αυτή ενεργοποιήθηκε και ο παίκτης άφησε στα κρύα του λουτρού τους Ηπειρώτες.

Λίγο πριν αποχωρήσει τότε η ομάδα για το Καρπενήσι, όπου θα έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ο Τσουκαλάς ενημέρωσε πως αποχωρεί και πως στους λογαριασμούς της ΠΑΕ έχει μπει το ποσό που έπρεπε για να ενεργοποιηθεί η ρήτρα του.

Η έκπληξη όλων στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ μεγάλη. Ο αναντικατάστατος Τσουκαλάς με το παρατσούκλι «βιονικός» επειδή δεν έχανε ματς, έφευγε για να πάει στον Αστέρα Τρίπολης. Το πώς είχε χειριστεί, μάλιστα, το όλο θέμα είχε προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και τώρα. Όχι σε τέτοιο βαθμό, αλλά και πάλι η στάση του Μεταξά δεν άρεσε στους Ηπειρώτες. Οι δύο υποθέσεις σαφέστατα και έχουν διαφορές. Έχουν, όμως, και κοινά. Γι’ αυτό και όταν έγινε γνωστό το θέμα της φυγής του Μεταξά, ουκ ολίγοι έφεραν στο μυαλό τους τον Τσουκαλά.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

ΣΧΟΛΙΑ