×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Η αντίδραση της ΓΓΑ για το VAR


    Sportime Team

Η αντίδραση της ΓΓΑ για το VAR


Τα διαιτητικά λάθη πρωταγωνίστησαν – και – χθες στη Super League και οι φωνές για το VAR άρχισαν ξανά, με τον ΠΑΟΚ να βγάζει και σχετική ανακοίνωση.

Από πλευράς υφυπουργείου, ΓΓΑ και Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη τοποθέτηση. Ωστόσο, κύκλοι της τονίζουν πως για την χρησιμοποίησή του, οι διεθνείς συνομοσπονδίες του ποδοσφαίρου εξέτασαν το ενδεχόμενο να εισαχθεί το VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα κατ΄ εξαίρεση. Ξεκαθάρισαν μάλιστα πως έχει τονιστεί ότι γύρω στον Ιανουάριο, εξαιτίας της γραφειοκρατίας κυρίως, θα ξεκινήσει πειραματικά, κάτι για το οποίο είναι ενήμεροι οι σύλλογοι.

Όπως λένε χαρακτηριστικά κύκλοι της ΓΓΑ, από τον Ιανουάριο του 2018 και παρά το μεγάλο κόστος, μετά από διαβούλευση με την ΕΠΟ, η Ελληνική Κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσει στο σχεδιασμό και στη δημοπράτηση του έργου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, από τις 18 Ιανουαρίου 2018 όταν και ανακοινώθηκε.

Τονίζουν επίσης πως στις 29 Μαρτίου 2018 η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει δεκτή η χρήση του VAR και λίγες ημέρες αργότερα, μετά από συνεννόηση με τη FIFA και σχετικό σεμινάριο που διεξήχθη στη Αθήνα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι διεθνείς συνομοσπονδίες επιβεβαίωσαν την έγκριση τους για να χρησιμοποιηθεί το VAR στην ελληνική Super League, απαραίτητη προϋπόθεση για την εκκίνηση οποιασδήποτε διαγωνιστικής διαδικασίας.

Έχει ακολουθήσει η υλοποίηση της ανάληψης του έργου, που είναι το ΕΔΕΤ και αυτή τη περίοδο η διαδικασία βρίσκεται στη φάση εξέτασης των τεχνικών προσφορών που έχουν καταθέσει οι δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες που κατέθεσαν υποψηφιότητα.

Όπως τονίζουν, θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών, ο προσυμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο και η υπογραφή της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις, τον προσεχή Ιανουάριο η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πειραματικά, με στόχο την πλήρη λειτουργεία στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.


Τελευταία Νέα