Πανηγυρισμοί στο Ατρόμητος - Ιωνικός

Πώς ο Δημήτρης Σπανός από τη μία, αλλά και οι ατάκες των διοικούντων από την άλλη έπαιξαν κομβικό ρόλο ώστε να πρωταγωνιστεί στα πλέι άουτ ο Ιωνικός.

Ασταμάτητος είναι στα πλέι άουτ ο Ιωνικός και δείχνει πώς γίνεται να παραμένεις σοβαρός ακόμη και όταν ο στόχος έχει επιτευχθεί.

Είναι αρκετά δύσκολο για όλους σε ένα κλαμπ να παίζουν κάθε ματς με την ίδια διάθεση και το ίδιο πάθος όταν δεν διακυβεύεται τίποτα. Ούτε οι παίκτες μπορούν να παίζουν μόνιμα στο 100%, ούτε ο προπονητής να τους τσιτώνει διαρκώς έστω και εάν βάσει προγραμματισμού είχε σχεδιάσει να τους φορμάρει αυτή την περίοδο.

Και όμως στη Νίκαια το έχουν καταφέρει. Το πιστώνονται φυσικά οι ποδοσφαιριστές, το πιστώνονται, όμως, και όσοι προσπαθούν διαρκώς να τους βρίσκουν ένα κίνητρο. Το κάνει ο Δημήτρης Σπανός, αλλά έχει και συμπαραστάτη τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Άλλοι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σκέφτονται απλώς την επόμενη μέρα. Πώς θα γίνει ο σχεδιασμός, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα αποκτηθούν. Ο Γιάννης Τσιριγώτης εκείνο που έλεγε διαρκώς πριν τα τελευταία ματς ήταν ότι «πάμε για νίκη, πρόκειται για ζήτημα τιμής».

Την ίδια ώρα που πριν τους αγώνες με Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν και οι στοιχηματικές εταιρείες έβγαζαν αποδόσεις που σήκωναν συζήτηση, το διοικητικό μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».

Από την πλευρά του ο Σπανός είχε νιώσει την ανάγκη να πει μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα πως «είμαστε μία τίμια και σοβαρή ομάδα». Δύσκολα μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό.

Με τη συγκεκριμένη νοοτροπία έπαιξε όλα τα ματς ο Ιωνικός και κάπως έτσι καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα πλέι άουτ.  Χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να δίνει πλέον χρόνο συμμετοχής και σε άλλους κοιτώντας και την επόμενη ημέρα.