Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τιμώρησε τον Άρη με αφαίρεση 6 βαθμών για την υπόθεση Λάσκοφ! Έξαλλοι οι Θεσσαλονικείς!

Άρχισαν οι έρευνες στην Επιτροπή Δεοντολογία για την υπόθεση πλαστογραφίας του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη Μπόρτσι Λάσκοφ.

Άρχισαν οι έρευνες στην Επιτροπή Δεοντολογία για την υπόθεση πλαστογραφίας του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη Μπόρτσι Λάσκοφ.

Την έρευνα της άρχισε η Επιτροπή Δεοντολογίας, για την υπόθεση πλαστογραφίας του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη Μπόρτσι Λάσκοφ.

Συγκεκριμένα, ο Σκοπιανός, δέχτηκε έγγραφο από την πρωτοδίκη Νίκη Ρεβύθη, ότι η έρευνα γίνεται από τις 13 Απριλίου 2021, αν και το έγγραφο της ΕΠΟ, είχε φτάσει στην Επιτροπή το Φλεβάρη του 2020.

Στην εκπομπή Δίκη του Open παρουσιάστηκε έγγραφο της ΠΑΕ Άρης που βεβαιώνει ότι το συμβόλαιο του Λάσκοφ με την ΠΑΕ Βέροια έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, ενώ στα αρχεία της ΕΠΟ δεν υπάρχει κάτι που να εμφανίζει επαγγελματική σχέση του Λάσκοφ με την ΠΑΕ Βέροια.

Όταν η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου αποκτά τον Σκοπιανό παίκτη διαπιστώνει την ψευδή βεβαίωση περί επαγγελματία ποδοσφαιριστή και το αρμόδιο τμήμα της ΕΠΟ στέλνει έγγραφο στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με το οποίο πιστοποιεί την πλαστότητα.

Τώρα η Επιτροπή διερευνά ενδεχόμενη παράβαση των άρθρων 1, 2, 13 και 17 του Κώδικα Δεοντολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι άρθρο 17 (πλαστογραφία και νόθευση) προβλέπει ποινή αποκλεισμού 6 αγωνιστικών στο φυσικό πρόσωπο και ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών έως και υποβιβασμό στην ΠΑΕ, εφ’ όσον αποδειχτεί ότι υπέχει ευθύνη.

Διαβάστε επίσης:

Κύπελλο: Ο Ιταλός Ντόβερι στη Τούμπα, Πολωνός στο «Καραϊσκάκης»